1600 km vuorokaudessa

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä KariNissi, 20/10/19.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alijohtaja

    Alijohtaja ELANI

    Hieno suoritus.Eihän kukaan pysty varmuudella sanomaan onko lakia oikeasti rikottu,niin kauan "syytön"kun joku toisin todistaa.
     
    uffe tykkää tästä.
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joskus pähkäilin itekki ajaa 24h putkeen. Ajelin testiksi 500km yhteen päivään ja totesin että se on joku muu joka ajaa kellon ympäri.

    Kova suoritus Jonssonilta huhhuh!
     
    Broadspeed, Reuhka, Seiti ja 11 muut tykkäävät tästä.
  3. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Kovempi keskinopeus kun kelkka Enduron SM sarjassa.ja tuossa tauot mukana.haikosen tonin Giant voitto aika 9t32min
     
    Viimeksi muokattu: 23/10/19
  4. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

    Mikä huuto ois tullu, ku 3200km ois ajanu sitte.... ;)
     
    Janne.mikael ja T-Cat tykkäävät tästä.
  5. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    Onneks tulin tänne foorumille ja luin tämänki jutun.... Kiitos vaan. Uliuliuli.
     
  6. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Syytön taikka synnitön voi sitten heittää ensimmäisen kiven, mutta itse tunnustan ajavani aina niin kovaa, kuin reitillä tai uralla pystyn. Vauhti on hurmosta ja koko touhun suola. Itse en jaksaisi yhtä pitkälti ajaa, vaikka olemme ajaneet pitkiä siirtymiä kevät retkillä. Hatun nostoinen juttu, arvostan.
     
    Aleksi, ruupanen, Röpöttelijä ja 10 muut tykkäävät tästä.
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Juuri näin. Tähän voi varmasti moni yhtyä mutta harva myöntää. Itse myönnän.

    Niin ja mahtava suoritus Maunuselta.

    Antaa kukkahattutätien itkeä.
     
    Aleksi, Kimurantti, KTM450 ja 9 muut tykkäävät tästä.
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tämä kukkahattutäti mainitsi jo ekassa viestissä, että liipasinta tulee täälläkin pidettyä tankoa vasten. Tehokasta kelkkaa tuskin kannattaa edes harkita ostavansa, jos sille ei happea meinaa antaa ja nauttia vauhdista.

    Asian ydin on omalla avautumisella ja ihmetyksen aiheella ollut siinä, että reilusti yli rajoitusten ajamisesta on lehteen julkaistu juttu. Eli lain rikkominen hyväksytään lehdessä ja sitä ei pidetä edes mitenkään vääränä. No se tämän jälkeen on selvää, että pohja menee jutuista missä käsitellään lakia, sääntöjä ja turvallisuutta. Henkilökohtainen somekanava olisi ollut tälläisen jutun julkaisuun huomattavasti soveliaampi vaihtoehto.

    Tähän asiaan ei ole kantaa otettu. Tunteilua ja mölinää aiheen vierestä sen sijaan on riittänyt. Väliin tosiaan ihmetyttää kelkkapalstan keskustelun taso. Hiekkalaatikollakin kuulee kehityskelpoisempaa kanssakäymistä.

    Ovet and out tämän osalta.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  9. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    kova suoritus kelkan kanssa kyllä tuo 1600 kilometriä.

    rautaperseestä kokemusta, mutta kelkalla en yrittäisi itse. monestakin syystä. pyörällähän se ei ole ongelma. ja esimerkiksi se BB2500K Gold (2 500 km 24 tunnissa) ajetaankin ulkomailla, kun suomessa ei onnistu. vaativammat ajot hoituu yleensä ruotsin ja saksan läpi useimmiten, mitä nyt seuraillut sivusta.

    oma ennätys taitaa olla päivässä vaan 271km. lapintuuli-meri-helmi-ranuan shell-Rovaniemi. vanhalla viisysillä yksikseni ajelin, aikaa meni sellainen 11 tuntia taukoineen. oli siinäkin istumista ja klassikon alusta on hieman eri ku näissä uudemmissa vehkeissä. komukalla nyt ajelisi helposti pitempään, jos vaan on mukavaa reittiä. sitä pattia ei oikein jaksais ajella. mutta mukava ja opettava reissu oli omanikin. ja kokemuksena hieno. ja jälkeenpäin moni sanonut, ettei tuollaisella kelkalla edes lähtisi sellaiseen reissuun.. :D
     
    Janne.mikael ja pezq^ tykkäävät tästä.
  10. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Seikkailujuttuja lukisin lisää mielelläni. Jopa tavallisten käyttäjien, ei pelkästään sponssattujen suurlähettiläiden, kokeneiden vetomiesten, tai konkareiden...tämä olisi helppo toteuttaa esim. digiversiossa. Jutun aiheita voisi hakea esim. Vene-/Kipparilehdestä. Oma kelkkani: kokemuksia ja sattumuksia,

    Itse pitkiä retkiä kelkkailleena ja esim. päivässä Kolarista Kilpparille (ja seuraavana takas ajaneena voin kuvitella edes vähän, että kuinka väsynyt sankari Maununen on ollut). No silloin ei ollut nopeus- tai aikatavoitteita. Tavoite oli nauttia kelkkailusta ja maisemista. Tuli nautittua.
    Itse tapahtuneesta: kovaa ajaminen on kivaa, mutta pitää kunniottaa reitin varrella asuvia ja muita reitillä kulkevia esim kouravaljakoita, turistisafariporukoita, tourinkikelkkoja, hiihtäjiä, kovaa ajavia reittikelkkailijoita, ja maalaisjärki nopeusvalvonnassa. Jos on tyhjä järvenselkä ta jänkänpätkä, niin mitä varten pitäisi siellä mitata nopeuksia, jos ei aiheuta vaaraa ulkopuolisille. (Vrt. Poliisi valvoo tyhjää moottoritietä ja sakottaa satunnaista ylinopeudenajajaa, kun samaan aikaan näkee taajamissa 30-60km/h rajoitusalueella kotirouvien ajavan "corolla/rivitalovolvojen" ajavan 70-80km/h ja mun lapset seikkailee siellä seassa pyörällä kouluun tai harkkoihin. Nakkikoppijonossa ottaa viattomat ihmiset turpaan. Raiskaustapaukset. Mökkivarkaudet. Ex-työnantajan pimittämän palkan ja sovitun suorituksen maksamatta jättäminen ei ole rikos...esimerkkejä voi olla vaikka kuinka paljon).

    Itse toivoisin, että ajetaan aina oikeassa reunassa ÄLÄ AJA "VASTAANTULEVIEN KAISTALLA", väistä vastaantulevia niin kuin takaatulevia, jos voit, älä sudita reitille liikkeelelähtiessäsi karmeeta pattia, kerää roskat mukassi reitiltä, laavuilta, kodilta, arvosta reittiä, muita ihmisiä, faciliteettejä.

    Toivottavasti tämä 1600-case on loppuunkäsitelty. Arvostan lehteä, tekijöitä, Maunusta, mut en niitä joilta lähtee "polvirefleksikommntteja" asiallisiin kannanottoihin. Tuon alkuperäisen lehtijutun kyseenalaistaminenkin oli ihan ok. Se oli lain kannalta oikein, mutta ei lehtijutun kannalta.

    Ehkä nettikelkkailustakin pitäisi tehdä juttu lehteen, sarkastisessa mielessä. Huumoria janpilkettä silmäkulmaan. Tsemppiä lehden tekijöille!!
     
    turboapc ja TaistoTurrikka tykkäävät tästä.
  11. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Äkkiseltään plarasin jutun läpi kirjastossa. Kova suoritus mr. Maunuselta! Mutta itse kaipaisin jutun loppuun mainintaa, että kelkkavalmistaja on sponsoroinut jutun tekijää tms. Avoimessa lehdistössä lienee aika tärkeä ilmoittaa tällaisista. Siis sikäli mikäli kuski oli jo jonkin sortin Lynx-lähettiläs jo jutun kirjoittamisen aikaan...ja sikäli mikäli luin jutun niin huolimattomasti, etten hoksannuto_O
     
  12. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Eikö tästä olisi saanut oikein hyvän lehtijutun kun olisi jättänyt tuon 24h maininnan pois? Kertonut vain että 1600km yksillä silmillä ns. yhdeltä istumalta ja pisin tauko xx minuuttia?

    Olipa se koko setti sitten 24h tai 32h niin h....tin kova suoritus joka tapauksessa ja lehden lukija olisi saanut itse arpoa kauanko se kesti ja mentiinkö liian kovaa vai ei. Nyt se on vain kylmää ja lahjomatonta matematiikkaa.

    Foorumilla vain jäsenille rajatulla osiolla olisi sitten voinut vähän vähemmän julkisesti vastata kysymykseen että kauanko siihen sitten menikään.

    Näin sinänsä oikein hyvin kirjoitettu tarina varsin uskomattomasta suorituksesta olisi ollut lukijoiden saatavilla eikä se myöskään olisi joutunut tällaisen kritiikin kohteeksi ja "lakia on tarkoitus noudattaa" linja olisi pysynyt lehden osalta puhtoisena.
     
    FFoxi ja Mika_R tykkäävät tästä.
  13. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Juurikin näin:)
     
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Noniin,

    Olin viikon verran Espsanjassa kuvaushommissa ja sillä välin täälä on näköjään mieltä pahoitettu oikeen urakalla. ( PS jo etukäteen. Tämän vastauksen jälkeen topikki menee lukkoon, joten älkää enää suotta pahotelko mieltännä).

    Joo. Eli kyllä me mietimmä tuon jutun julkaisun yhteydessä, että kuinkaha monella tulee paha mieli. Tätä mietittiin ihan oikiasti isolla porukalla. Juttelimma jopa ihan lakihommia työkeen miettivän ihmisen kans. Nimenomaan tuosta, että joku voi laskea, että keskinopeus ylittää maa-alueiden maksimit. Lopputulema oli, että kukaan ei voi aukottomasti todistaa, että lakia on rikottu. Kukaan ei ole takapaksissa ollu istumassa ja kattomassa nopeuksia, matematiikka ei riitä todisteeksi.

    Eli jos joku haluaa haastaa Maunusen tässä asiassa, niin sehän kannattaa ottaa yhteyttä vaikka syyttäjänvirastoon ja pistää haastetta vireille. Käräjillähän sitä pääsettä sitten laskemaan tuomarin kans lukemia, että onko ajettu vai eikö ole ajettu.

    Tuola oli juteltu, että tämä olisi huono esimerkki esimerkiksi nuorille. Noh, mehä mietittiin notta tämä olis justiinsa päin ja vastoin. Totesimme, että kukaan vähänkänä tervettä järkevä omaava ihminen, ei tuon luettuaan lähden kokeilemaan samaa.
    Jos jutut toimivat esimerkkeinä ja jengi lähtee kopioimaan suorituksia vähät välittämättä vaaroista, niin mistä tässä enää tohtii kirjoittaa.
    Mehä olemma joskus kirjotellu esimerkiksi snocrossista. Miten jos joku nuori lähtee semmosta kokeilemaan nuin vain. Siinä on jopa kuollu jengiä tai vähintään halvautunu lopuksi ikää. Vaarallista puuhaa. Entä kun olemma kirjotellu puunajosta kelkalla. Mitä jos joku ottaaki siitä mallia ja lähtee moottorisahan kans metsään ilman kokemusta. Sitähän saattaa vaikka ittensä loukkoa. Pelottavia hommia.

    Eli kuten sanoin. Kyse ei ole siitä että ketään kannustettaisiin yrittämään samaa. Päin ja vastoin.

    Emme myöskään ole läheskään huolissamme siitä, että joku lähtee tuonne kairaan kokeilemaan ajoa. Siis pitkin erämaareittejä, joilla näkee vastaantulijoita tai muuta liikennettä kerran päivässä.

    Mutta siitä olisimme huolissamme, jos joku kokeilisi samaa vaikkapa Levin ympärysreiteillä. Sielä jengi ajaa pikku rapulapäissään lusikat tankoa vasten, väistellen hiihtiäjiä, koiria ja venäläisiä. Ja sitä rallia siis ajetaan, ilman että tarvisi yrittää edestä tuota 1600 km lukemaa. Välissä sielä näyttää jengillä se vauhti siltä, että sillä vauhilla tulis 2500 km vuorokaudessa täyteen. Samaa olen nähnyt Rukalla ja Tahkolla.

    Joten älkää koittako kotona tai edes Levillä.
     
    munkkimake, turboapc, ///AJS ja 28 muut tykkäävät tästä.
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua