Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

  1. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Muutta jos yhtään sattuu ihmiseen tai turistiin, niin eikös sole LV hommia. Ja voi olla kalliitakin keissejä!?
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Juurikin näin. LV hommat on juuri ne, joita kirjataan tilastoihin. Niitä tulee vaan ihan puhtaasti siitä syystä, että Suomi on tällä hetkellä melko suosittu kohde.
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Oliko aikanaan niin että pakollisella liikennevakuutuksella eivät saaneet tehdä voittoa vai muistelenko omiani? Tuli vaan mieleen kun eilen tuli IF:ltä vakuutustarjous ja liikennevakuutus luokkaa alle 200e vuosi ja kasko 1200e.

    Alustus johtui lähinnä omasta casesta jossa kelkan vauriot ykkös tonneja ja henkilövahinko summaa en tiedä mutta veikkaan että 10x summa tällähetkellä ja homma jatkuu. Luulisi että lv puolikin olisi korkeampi, kun sekaan mahtuu valitettavasti paljon vakavampia elinikäisiä loukkaantumisia jotka maksaa helposti miljoonia.
     
  4. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Kuten olen aiemminkin sanonu niin suomessa on vain "liian" hyvä liikennevakuutus... sehän tosiaan kattaa kaikki mitä henkilöille sattuu ja vuosi kausia jälkeenkin..
    näinse vain menee.. hinnan kannalta huono , hoidon kannalta hyvä...
     
  5. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Eikö vielä tullu Fenniasta uusia lappuja? Eli tämä vuosi menee vielä folksam tyylillä ja vuoden vaihteessa vaihtuu kausihinnoitteluksi kuten muillakin
     
  6. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Vissiin naamakertoimesta kiinni kun itellä oli myöskin viime talvena folksamissa ja kyselin tulevan talven vakuutuksia ja säännöksiä. Asiakaspalvelija lupasi selvittää tuleeko folksamin vai fennian ehdoilla ja lätkäsi päivän päästä sähköpostiin tarjouksen. Ehdot oli muuttunu fennian alle, hinta nousi pari sataa ja ajokaudella laskutetaan 96%. No nyt on vaihdettu pohjolaan, jossa hieman huokeampi hinta ja ajokaudella laskutetaan 60%.

    Ja kyseessä siis täyskasko + liikenne.

    Kesän ajan oli siis pelkkä osakasko päällänsä.
     
  7. harossi

    harossi Well-Known Member

    itse kysyin Pohjolasta niin maksut painottuvat näin:
    "Eli tammi-, helmi- ja maaliskuilta maksetaan 25 % kultakin kuulta, joulukuulta 10 %, ja huhtikuulta 15 %."
     
  8. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Erikoista, mulle tarjottiin, että 60% ajokauelta laskutukseen. Kuulostaa olevan siis vaihtelua sielläkin jos sitä on fenniallakin:D
     
  9. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024


    Mitä tuo paketti maksaa?
     
  10. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Tais olla 1100€ ja jotaki euroja päälle. -18 850 dockeri kyseessä.
     
  11. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    IF:ssä -18 850 summitti liikenne vakuutus 263€ vuosi ja koko vuosi peritään eli ei vaikutusta vaikka sanois ajokauden jälkeen vakuutuksen irti. Ja kasko 1100€. Paljon pohjolassa tulis maksamaan pelkkä liikenne jos vaikka oli tammi- huhtikuu kelkka vakuutettuna?
     
  12. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Pohjolassa 950 € kasko+liikenne Freerideen.

    Vuodenaikahinnoiteltu mutta niinhän ne on kaikki.
     
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Laittaa taas miettimään ottaakko kaskoa ollenkaan. Kasko+omavastuu rahalla tekee jo helposti keulaan tukivarsi rempan tai vaihtaa maton uuteen tai...

    Vähän joutuisi ajamista miettimään ja kunnon tällin sattuessa itkuhan siinä tulisi, ilman kaskoa.
     
    Viimeksi muokattu: 1/11/19
  14. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Tuossahan tuli vastaus: jos kunnon mällin sattuessa itku tulee niin suositelen ottamaan Kaskon. :D
     
  15. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Katsoo omaa kelkkailuhistoriaa ja tsekkaa monenko vuoden välein tulee pahempia mällejä. Siitä sitten kotitarve-vakuutusmatemaattisin keinoin laskee, että milloin on kannattavaa olla ilman kaskoa. Veikkaan, että suurimmalla osalla on kannattavaa olla ilman kaskoa, muutenhan vakuutusyhtiöt tekisivät tappiollista toimintaa..
     
    TeHo ja FFoxi tykkäävät tästä.
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Juuri meinasin kirjoittaa samoista ajatuksista.

    5 eri kelkkaa on ollut viimeisen 10v aikana ja yhtään isompaa mälliä ei ole tullut. Pieniä kolhuja toki, mutta ei edes kaskon omavastuuta ole niihin kannattanut käyttää. Kaskoahan mielellään pitäisi, mutta joku raja menee senkin hinnassa. Viime talvena vielä Folksamin hinnoilla ei tarvinnut asiaa sen kummemmin edes harkita.

    Jos asiaa miettii vaikka 5vuoden pätkissä, niin kaskon hinnalla tekee jo todella kattavan remontin. Tuleeko isoja kolhuja enemmän kuin yksi viiden vuoden aikana? En tiedä, mutta kaskoon laitetut rahat menevät tililtä 100% varmuudella.
     
  17. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Ite nyt ruukaan muutenki vähän miettiä sitä ajamista, oli se kasko tai ei... Mieluummin mie ajelen aina tarvittaessa ku seisotan pajalla romujani.. Mutta vahinkojaki joskus sattuu :rolleyes:
     
    Fudge tykkää tästä.
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Toki pitää miettiä ajoja jo turvallisuudenkin vuoksi. Lähinnä sitä tarkoitin, että meneekö siinä kolauksia murehtiessa sitten hauskuus hommasta. Yksilöllisiä asioita ja jokaisen puntaroitava itse.

    Omalla kohdalla ei suurin murhe ehkä ole omat kolhut, kun 17v pojankoltiainen pitää myös samalla laitteella hauskaa kaveriensa kanssa. Viime talvena poikien yksi kelkka kärsi 6000€ korjauskulut kaskon piikkiin rungon otettua kipeää.
     
  19. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Ite huomannut, että kun liikaa varoo, niin silloin tuntuu havereita enemmän sattuvan:p. Uuteen/ uudehkoon "urheilu"kelkkaan kasko ja kun hinta tippuu alle kymppiin, niin sitten pelkkä liikenne ja ehkä palo.... muutaman tonnin pyydykseen sitten pelkkä liikenne..
     
    Nipademu, teme- ja FFoxi tykkäävät tästä.
  20. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ja kun ei kouhota, niin ei satu. ;)
    Jos ei olis ollut noissa vehkeissä kaskoja, niin pari edellistä mälliä olis korjattu ns. kevyemmin. Sitten ei kyllä olis ilennyt myydä etiäpäin.
     
    Mika_R tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua