Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Pääsisikö Sotkamontien St1 ltä käymään keisarin kievarissa?
    Onko sielä grilli kuumana puolilta päivin? Ja kestääkö Vuottolahdessa jäät sen verran?

    Tai pääseekö Tipasojasta Kuhmossa käymään? Onko puhkastu?
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vuottolahdesta on yli ajettu ja 2-3vko aiemmin jo tais Matti mittailla sen verran että yli ajaa, sitähän ei tiedä mitä nämä jatkuvat lumisateet on tehneet jäälle.
    Ojia on auki tuolla suulla takuulla mutta sullahan taitaa olla tuommonen suht keuliva laite että yli menee :D.
    Hurjat ajelleet kuulemma Sukevanjärveä pitkin Sukevan päässäkin, ei mulla vaan cohonekset riitä ilman mittailuja taikka toistuvia jälkkä :).
     
  3. Janne.mikael

    Janne.mikael Well-Known Member

    Kyllä sinne ura ajettu on.. kuulemma mukavasti vettä jäällä
     
    samumarkus tykkää tästä.
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    IMG_20191218_104405.jpg On se kumma jos tuossa pittää vielä keskellä ajjaa luulisi arimmankin kelkkslijan uskaltavan reunemmas, näkkee että kelekka ukot tamppaamassa kun mennään niin leveästi koneella kuin puun kaarnat antaa periksi. :D
     
    matti.v, gimpe ja Nipademu tykkäävät tästä.
  5. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Eilinen Puistola-Sotkamontie Sts-Puistola keikka tamppari rengaslana yhdistelmällä venyi yli 17 tuntiseksi kun ison lanan kanssa menee non 6 tuntia. Sulien ojien täyttö työlästä ja ilmeisesti turhaa jos ei tule kunnon pakkasia. Paikoin ojien täyttöpaikoilla kivet pinnassa joten varovaisuutta niissä kohdissa. Homma jatkuu tänään luultavasti Sarvivaaran suunnalla, 50 prosenttisesti eri kuskien toimesta.
     
    Nipademu, vectoori, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  6. gimpe

    gimpe Well-Known Member

    Onko kellään faktaa tämänhetken vuottolahden ylityksestä? Onko missä kunnossa, pääseekö yli?
     
  7. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    ylitin toissapäivänä. Vähän nousi vettä jään päälle. Pahemmissakin paikoissa oon jään ylittäny mutta en himmannu matkalla tälläkään kertaa
     
    Janne.mikael ja gimpe tykkäävät tästä.
  8. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Pääsee yli. Tänään pimeässä mittailin. Keskellä on 18-19cm jäätä. Vettä/ sohjoa melkein kokomatkalla ja kajaaninpuolella pari välijäätä.. ei kannata siellä pysähtyä liikoja.

    Tamppari oli tänään uponnut suohon tuossa kajaanin eteläpuolella ns sarvivaaran lenkillä. Kaivinkoneella vetivät ylös. En tiedä kuin siitä paikasta pääsee kelkalla ohi.. mut tuo ei vaikuta otanmäki -kajaani väliin.
     
    gimpe tykkää tästä.
  9. Esa

    Esa Lynx re

    Liekkö kytökosken reittiä kukaan ajanut ja siitä vaalan suuntaa ?
     
  10. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Lumen määrä olis hyvä mutta kaikki ojat auki paikoissa joissa ei vielä käyty tampparilla niitä täyttämäsää. Tampparilla ei kannata mennä uralle ennenkuin tulee kunnolla pakkasta, koska täytetytkin ojat aukeaa uudelleen, ja aavojen soiden yli ei uskalla yrittää. Kytökosken ja Vieremän suunnilla varmaan eniten ojia.
     
  11. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vuoljoelta vaalaan päin en tiedä tilannetta. Joki voi olla sula ja silloinhan pitäs mennä vaalantietä joenyli ja sit kierrellä reitille.

    On kytökosken reittiä ajaneet mutta siellä on tosiaan yksi puro ihan auki ja muutamia ojiakin.. koetetaan ne saada ylitettävään kuntoon piakkoin, äsken siltatarpeita sinne vein..
    Siellähän joutuu sit ajamaan tietäpitkin muutaman kilometrin ja muutenkin huonosti on merkitty se reitti.. mutta kelkkareittiohjelmat näyttää kyllä suurimmat käännökset ja sit on vaan seurattava vanhoja jälkiä.

    Edit: silta on purossa jo valmis. Yli siis siitäkin pääsee.
    muutenkin tuota reittiä ollaan korjattu pikkuhiljaa, kaikissa joen ylityksissä on jo sillat ja huomenna kuulema niissä viimeisissä suurissa ojissakin jotka viimekesänä oli joku sinne kaivanu.. ihan luomupätkä se on, toki ei siellä pitäs olla kantoja missään reitillä mut ei pohjata tampparilla eikä lanata millään muullakaan vehkeellä tätä uraa..
     
    Viimeksi muokattu: 21/12/19
    BRP-Lynx tykkää tästä.
  12. jusse

    jusse Well-Known Member

    Onkos kukaan ajanut Otanmäki-Vieremä väliä auki, ja uskaltaako Palosenjärven yli mennä?
    Entäs suken suunta? Haussa lähinnä #luomurännienskahelvett!£# jostain läheltä
     
  13. jusse

    jusse Well-Known Member

    Siis Sukevan
     
  14. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    On siellä joku ajellu. Järvi voi sielläkin olla haasteellinen ylittää ja miten lie ne poikkiojat sukevan puolella linjan alla.
    luomua on nyt nämä kajaanin eteläpuolen pätkätkin, ei oo tampparilla tasattu vielä kun kajaanin pohjoispuoli ja sarvivaaran lenkki..
     
  15. Esa

    Esa Lynx re

    Otamäki vieremä väli on ajettu ainakin järvenpään tielle asti puolitoista viikkoo sitten siitä eteenpäin ei oo tietoo palosenjärvi vähä kyseenalainen ylittää vettä hirveesti isoja uve avantoja. Huomenna ois tarkoitus itelläkin lähtä vieremältä otamäkeen päin ajelee
     
  16. samumarkus

    samumarkus Member

    Otanmäki sukeva väliä on ajettu eli pääsee. Järvenrantaan ja on siitä ylikin ajanu kuka uskaltanu
     
    Janne.mikael tykkää tästä.
  17. Anke

    Anke Active Member

    Sarvivaara mukavaa rypykkää, etelän sähkölinjalla joka oja taisi olla auki, niin voi ylläreitä tulla... Pakkasia odotellassa
     
  18. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    nyt on ojat jäätyny kajaanin eteläpuolellakin. ei tarvii enää suossa rypeä mitä tänään ajeltiin. lunta on mukavasti,reitti on kyllä aika kova kun sitä on reilusti ajettu eikä oo paljoa lunta satanut päälle. vuottolahden yli pääsee joten otanmäkeen tai sukevalle pitäs päästä ihan hyvin. toki reitti on ihan luomua,ei oo tampparilla tai lanoilla vielä ajettu. vaalan suuntaan jäljet kuulema loppui ojanperän kohille ainakin aamulla.

    EDIT: vuottolahden ylityksen viitoitin tänään. yöllä satoi luntakin n5cm lisää joten hyvä on ajella.
     
    Viimeksi muokattu: 30/12/19
  19. Marko71

    Marko71 Member

    Joko Oulujärvellä ja Nuasjärvellä pääsee ajamaan?
     
  20. matti

    matti XRS 600 -07

    Tarra(t) tuli haettua sunnuntaina ja heti ensimmäisellä reissulla museokelkka hyytyi puolan johdon katkeamiseen... Melkein 10km hinattiin pojan kanssa jaggia pitkin reittiä o_O Kovaksi oli reitti mennyt, pölisevä lumi puuttui, meinasi rev ylikuumentua varsinkin kun oli hinattava perässä. Mutta kelvokas kauden avaus silit :)
     
    matti.v tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua