Ski-doo summit 2014 xp xm154 600e-tec vetoakselin laakerienvaihto (kustannusarvio)

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä JAlatalo, 5/1/20.

  1. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Noniin päivän kysymys. Tosiaan suurella todennäköisyydellä meni vetoakselin laakerit. Alkoi ajosta kuulumaan rutinaa ketjukotelon kulmilta. Tutkin niin ketjukotelon kettiinki oli todella löysällä (60km ennen tätä vaihdoin ketjukotelon öljyt, sekä tarkastin ketjun kireyden, oli ok) kiristin ketjun uudelleen, mutta nyt matto tönkkö jumissa. Kelkka ollut vähän aikaa ja nyt porsi. Aiemmin pistin merkille että ajossa kuuluu hieman jurinaa. Ajattelin että matosta tulee. Alustan rullien laakerit vasta vaihdoin, sekä uudet liukukiskot ja säädin maton kireyden. Matto ei ole liian kireällä, ei ahdista eikä hypi vetopyörien ylitse, sekä linjattu kulkemaan suoraan. Nyt tällä hetkellä ei ole tiloja missä vaihtaa itsellä laakereita, tiedän ettei sinänsä ole suuri työ mutta olisiko kenelläkään suunnilleen tietoa paljon liikkeessä kustantaisi vetoakselien laakerien vaihto? Kelkalla ajettu maltilliset 16500km. Vetoakselin laakerit vaihdettu kertaalleen noin 6000km sitten.

    Nyt vielä pukilla testasin, niin matto kun yrittää hieman pyöriä niin kuuluu rutinaa/pauketta. Ei kehtaa emempää särkeä. Varalta menee ketju vaihtoon, oli venähtänyt melko reilusti kun kiristin uudestaan tuon 60km ajon jälkeen.
     
  2. Janme

    Janme Well-Known Member

    Kannattaa melekein ottaa se kansi pois ja kattoa, että mitä se on syönyt. Ekana tulee mieleen, että onko jäänyt ylärattaan takaa holokki pois. Ei kovin tihiään ruukaa nuo märän pään laakerit porsia.

    Mutta mikäli laakerit 4 kpl menee vaihtoon, niin 1-2 tuntia töitä ja olisko nuo nelijänkympin luokkaa kappale.

    Mutta jos kelekka ollu kovinki vähän aikaa, 60 km ajettuna laukiaa ja liikkeestä ostettu, niin kärräisin sinne takuukorjuuseen enkä maksaisi itse remontista mitään.
     
  3. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Kiitos vastauksesta! Täytyypä tutkia. Ei kuulosta pahalta, toki ammattimies tekee nopeaa siihen nähden tuollaisen remontin, mitä itse rauhassa puuhastelee.
    Kelkka ollut vajaa 2kk. Hinnan sai tingittyä "takavalotakuu" hintaluokkaan, ja noin paljon ajettu niin ei jaksa soitella liikkeeseen ja tinkiä.. käytetty on käytetty, viat siedän jos tulee mutta ymmärsin toki pointin mitä tarkoitit tuolla takuukorjauksella
     
  4. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Mietin vain sitä että jos ylärattaan juuresta olisi jäänyt holkki pois, niin miten tuo olisi kestänyt sen 6000km edellisestä korjauksesta? Liikkeessä vaihdettu laakerit, löytyi merkintä huoltokirjasta. Mutta täytyy huomenna tutkia kun tuo keli vähän lauhtuu
     
  5. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Kunhan ei ketju alkanu purkautuu. Kansi auki vaan :)
     
  6. Janme

    Janme Well-Known Member

    Ei mitenkään. Mutta onhan sinne ennen liikkeeseen vientiä voitu vaihtaa vaikka orkkisvälitykset.

    Ei ole helpoimmasta päästä remontti aloittaa kelkan korjaamisia, että ei yhtään huono ajatus viedä liikkeeseen.

    Ite veisin silti sinne liikkeeseen mistä ostettuki ja vaatisin takuuseen, ainakin jos väärin kasattu.
     
  7. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Kyseinen yksilö huollettu aina liikkeessä, olen ensimmäinen joka "kotioloissa" tuota rassaillut. Ei sinänsä paha homma, ainut ongelma ettei oikein innosta pihalla purkaa. Tällä hetkellä ei ole tiloja missä korjata. Mahdollisesti 2kk päästä talli vapaana ja pitäs täyttä päätä päästä ajamaan

    Niin no liikkeeseen vienti ja takaisin, niin tulisi niin paljon ajoa että bensarahat voisi antaa suoraan lähimpään korjaamoon että laittakaa kuntoon.. 16500km ajettu niin en oleta että liikkeellä tarvisi maksaa, ei ainakaan kokonaan ja ei varmaan kokonaisuudessaan tule montaa satasta maksamaan niin jaksa turhia kinastella..
     
  8. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Korjaus onnistaisi itsellä, mutta ei ole tosiaan tiloja tällä hetkellä. Eli jos jotain tietoa paljon liikkeessä kustantaa korjaus niin olisi hienoa. Siis suunnilleen kustannusarvio.
     
  9. Janme

    Janme Well-Known Member

    Yleensähän se alvillinen hinta on jossain 50-70 € välissä tunnilta. Aiemmasta viestistä löytyyki jo tuo 1-2 h ja tarvikkeille 50-500 €, riippuen mitä vaihdetaan. Jos on ketju syltänny ja rikkonut paikkoja, niin voi äkkiseltään maksaa enemmänkin.

    Jos tuo korjaus onnistuisi, niin ei lie paha rasti aukasta muutamaa pulttia ja kattoa ite tarkemmin, että mikä sieltä on rikki.
     
  10. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Ketju ja rattaat ehyet, mainitsin ne ensimmäisessä kommentissa "kiristin ketjun uudelleen, mutta nyt matto tönkkö jumissa"
    Laatikon sisällä silmämääräisesti kaikki ehyenä, mitä nyt katselin ilman rattaiden irroitusta. Täytyy purkaa vetari irti että voi pyöritellä onko laakerit rikki. Ei tuntunut akselissa välystä, mutta väkisellä kun pyörittää mattoa niin rutisee vetoakselin laakerit "ehkä"
     
  11. Janme

    Janme Well-Known Member

    No etkö saanu vastausta alkuperäiseen kysymykseen vai miksi tämä jatkuu?

    Jos homma on tuttua, niin eihän tuo ole pihallakaan ku tekassa, jos ei keli ole kovin ikävä.
     
  12. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Sain hyvin selvän vastauksen. Laakerit 4kpl noin 40kpl, ja aikaa 1-2 tuntia ja osat 50-500€ eli tuolla kaaviolla saa laskea.. joten ei tuo nyt antanut oikein järkevää selitystä. Soittelen tiistaina korjaamoille ja ilmoittelen tänne hintoja, jos muita kiinnostaa vähän tarkemmat kustannusarviot entä 1-2h ja 50-500€ vetoakselin laakereiden vaihtotyö
     
  13. Janme

    Janme Well-Known Member

    Tuo 50-500 e viittasi siihen, että sieltä voi olla muutakin rikki. Alkuperäinen vain laakeririkkoihin.
     
  14. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Joko sait vian paikallistettua ? jos variaattorin akselin laakerit on menny on varmaan 1-2h ihan hyvä arvio mutta jos siihen aikoo vaihtaa kaikki variaattorin akselin laakerit ja vetoakselin laakerit on kyllä oltava ääntä nopeampi :)
    muutaman kerran on tullut purettua kaikki ja kasattua nuo keksinnöt.
     
  15. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Vika paikannettu ja kelkka kovassa ajossa. Ketjukotelon purin auki, hätäseen näytti tilanne hyvältä mutta ketjun nyppäsin pois että saa pyörittää akseleita, niin puuttui variaattori akselin laakerista ketjukotelon puolelta puolet hauleista. ketju, laakeri ja stefa vaihtoon. Ketjun vaihdoin varalta, kyllähän tuo kiristin pultti tuli sentin verran ulommas, ja ajattelin että halpa vakuutus itselle kun vaihtaa ketjun. Samalla kertaa vaihdoin variaattorin taakse laakerin kun koko paketti oli irtaallaan. Kaikki osat oem kamoilla tuli laitettua, paitsi variaattorin taakse kannatin laakeri. Marmori tiskillä 60€ mutta oulusta tasannolta täysin sama laakeri alta 20€ nyt kelkka rokkaa sen puoleen, nyt muita "ominaisuusksia" tutkailessa. Tmotionin helat kuluneet, matto meinaa ottaa reunoilta telatunneliin kiinni ja alustan hienosäätöjä kokeilessa
     

Suosittele tätä sivua