BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    kyllä se vakio on :)
     
    Korbimotors tykkää tästä.
  2. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Hyvin näyttää vetävän ;)
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mitä Drt-kitillä on näihin tarjota lisää? Nousee varmaan ilmaan koko vehje, jos vielä menee hurjemmaksi.
     
  4. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Sulla pitää ajaa ensin vakiolla ja sitten drt kitillä olevalla niin huomaat kyllä eron. Se on tuo BRP 850 jo vakiona Makia vetoinen kampe ja drt kitillä se hauskuus nousee vaan entisestään. Paras myllyhän toi BRP:n 850 on kelkka maailmassa tällä hetkellä kun puhutaan 2T-vehkeistä. Tehot ovat selkeästi eri luokkaa mitä esim. Pollen "850":ssa.
     
    F3 ja Driver tykkäävät tästä.
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kaveri oli jo tilannut teamiläisen omaan 2020 DS:n mutta sanoin että eläppä hätäile, laitetaan drt ja paremmat rullat paikoilleen. Nyt sitten käytiin ajamassa niin nauroi että ei enää kosketa mihinkään, nyt on mahtava ja toimii.

    Ennenkuin joku vetää herneet, niin en sano että se teamiläinenkään olisi ollut huono vaihtoehto, mutta kaikkineen hinta jäi reilusti alle puoleen ja puolen talven säätäminen jäi pois niin voi keskittyä ajamiseen.
     
  6. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Kärsiikö näissä reittiominaisuudet voimansiirron osalta kuinka paljon DRT kitin asennuksen jälkeen? Huolettaa lähinnä että kuinka moottorin kierrokset nousevat tasaisessa ajossa reittinopeuksissa vakio voimansiirtoon verrattuna...Ei kuulosta ajatuksena houkuttelevalta ajaa 250km päivässä moottorin kierrosten huidellessa reippaasti yli suunitellun... -19 3900 RE Dokkeriin tällainen kitti suunnitteilla mutta kyseisellä kelkalla turataan reilusti yli 50% ajoista reitillä niin meneekö pilalle niiltä osin...?
     
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tehot taitaa olla kyllä dynomittauksissa pollen eduksi. Enkä sano etteikö brp 850 olis hyvä. Vakiovoimansiirrollakin loistavasti vastailevat kaasuun ja kulutuskin on näköjään edelleen rotaxin eduksi, kun kelkat tankattiin päivän ajon jälkeen.
     
  8. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    No
    No niistä dynomittauksista en ota kantaa sen koommin. Sen mitä pers dyno kertoo itselle niin sen perusteella ainakin brp850 on selkeästi joka kaasun alueella parempi-terävempi-räväkämpi-vetävämpi mitä oli esim. 850 Pro RMK polle mikä mulla oli viime talvena sen 300-400km ajan.
     
    F3 tykkää tästä.
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Sporttiseen ajoon kitti on omiaan. Cruisaillessa vakio menee "isommalla vaihteella" mikä silloin parempi. On näitä reitillekkin aika paljon laitettu ja erityisesti sekakäyttöön, mutta vaikea vastata onko kannattavaa vai ei. Jos hakee parempaa vetoa, alasvaihtoa, kaasunvastetta ja remmin kestoa niin kannattaa. Jos taas haluaa polttoainetaloutta ja vauhdikasta cruisailua pienillä kierroksilla niin silloin ei. Mitä itse ajanut kahtena talvena kahdella 146" joissa crossover-säädöt niin mielestäni siirtymät on menneet aika lupsakasti aina eikä ole koskaan tullut tunnetta että kone "huutaisi"...

    Toki esim. @Marne79 osaa varmaan paremmin vastata noihin reittiominaisuuksiin?
     
    F3 tykkää tästä.
  10. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    4000km ajelin -18 3700re dokkerilla drt kitillä, joista varmaan 80% reittiä, ei ollut ongelmaa kierrosten kans kun sai säädöt kohilleen. Säätö kannattaa laittaakkin siten, että kovalla kiertää vähän reilummin, niin jaksaa sitte ummellakin vetää. Nyt 1400 km takanaan xtrimmillä drt kitillä ja kovalla kiertää 8200 ja ummella jaksaa sen 8000rpm. Kokemuksesta voin kertoa, että jos sillä 64 lapulla vetää koko ajan reitillä 8000rpm lasissa, niin alkaa laput lentämään.
     
    Akimatic, Driver ja F3 tykkäävät tästä.
  11. kuuukko

    kuuukko Well-Known Member

    Miten liikkeelle lähdöt on tuon drt kanssa, kun on aika jäykät jouset? Entä pystyykö ajamaan hitaampaa ja rauhallisemmin yhtään vai meneekö nykimiseksi?
     
  12. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Lähtee tosi mukavan sievästi liikkeelle jossain 3500rpm paikkeilla ja voi ajella ihan hiljokseenki. Ei ongelmia rauhallisessa ajossakaan.
     
    Driver tykkää tästä.
  13. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Joo takuuseen meni. "Kampanjat" tehtiin samalla - tosin en ehtinyt kysyä vielä mitä ne oli. Täytyy sanoa, että hyvä palvelu oli.
     
  14. lumimies99

    lumimies99 Well-Known Member

    Minkälaista jämäkämpää iskaria porukka laittanu alustaan?
     
  15. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Mullon RE:n iskarit uusiksi shimmattuna joka nurkassa. Alustaan menee käytännössä kaikki PPS-iskarit. Linkut/linkuttomuus vaikuttaa jonkin verran myös shimmauksen lähtökohtaan, että ihan semmoisenaan en sinne RE:n keppiä laittaisi, mutta tuleepahan huollettua samalla. 400-500€ kantturoissa/pari noita pyörii käytettyinä markkinoilla ja uutenakin yllättävän halvat ns. non-calibrated vaimikälie mallisena kun hoksaa tilata.
     
  16. lumimies99

    lumimies99 Well-Known Member

    Onko iloa jos laittaa vakio iskariin jäykemmän jousen?
     
  17. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Niin, valitettavasti palattava vanhaan aiheeseen - remmit :(

    Kaikki päivitykset tehty, myös tuo uusin softa pari viikkoa sitten. Silti kaksi -531 loppuista remmiä meni viikonloppuna. Molemmat asiallisesti sisäänajettuina. Toinen umpispäivän päätteeksi siirtymällä noin 80kmh vauhdissa - reuna irti ja päreiksi, kuidut kytkimen sisään sotkuun. Toinen toisen umpispäivän päätteeksi viimeisessä jumissa - poikki kokonaan.

    Merkkihuolto lupasi tehdä casen tehtaalle. Remmejä ei saane takuuseen.

    Tiedän toki että -531 ei ole paras remmi, mutta kuitenkin. Viimekaudella meni Daycon XTX remmi jo 22km kohdalla reittiajossa, sain toki takuuseen uuden.

    Eli mitä ja mistä uutta remmiä? Säätöjä? Muita hyviä ideoita.
     
  18. Vilho

    Vilho freeride

    Eikö se 571 vai mikä olikaan pitäisi kestää.
     
  19. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Oiskohan linjaukset päin helvettiä? Eli variaattorinakseli on liian pitkä jolloin se on liikaa ulkona ja näin linjaus on päin p:tä. Brp:n toleranssit ei ole ihan niin justiinsa. :rolleyes:
     
  20. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No mitä itse tekisin, niin moottorituentojen kunnollinen tarkistus, varsinkin magneeton puolen. Sinne voi vaihtaa vaikka RS:n kumin, toki itsellä ei näissä uudemmissa/päivitetyissä tuennoissa ole ollut enää ongelmia. Sitten kytkin ja kakkonen auki, perusteellinen putsaus eli kaikki vanha remmipaska ja muu lika pois. Kytkimestä erityisesti ne "spiderin" rullat syyniin että pyörivät kunnolla, pari tapausta itselle tullut vastaan että neulalaakereista yksi tai kaksi ollut aika jumissa. Kakkosesta sitten taas että rullat on kunnossa eivätkä ole jumittaneet ja liikkuvan lautasen liukulaakeri/holkki ei ole väljä. Kun kaikki tarkistettu/korjattu/putsattu niin paikalleen brp 571 tai 391 remmi tai sitten vaikka Ultimax xs821. Ja sitten kun pääsee ajamaan niin säädä kytkimestä sitten klikkeireillä rampit eli painot niin että kone kiertää 8000-8100 siihen isoon livemittariin. Tarvittaessa pivot-pultille lisää painoa tai painoa pois, optimaalinen klikkerien asento on 3 & 4 oman kokemuksen mukaan.
     

Suosittele tätä sivua