Sodankylän ympäristön reitit, ylläpito ja lumitilanne.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AlEkS1, 28/12/07.

  1. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Johan on makian näköistä baanaa. Tuonne kannattaa jo lähteä. Tuolla mammakin tykkäisi olla kyydissä:) Saisi vain nautiskella:D
     
  2. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Tuli ajettua Kommattiin päin tuota lanattua reittiä. Siitä Kelujärvi - Tanhua niin olipa reitti pikkusen hukassa ja Tanhuassa meni tuhannen risukossa. Torvinen - Seipäjärvi oli myös melko mielenkiintoinen kun jängillä oli valtavia monttuja. Meinasi hiki tulla.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Juu. Sehä menee tosiaan siinä vähän Kelujärven tuollapuolen Saukosken puolelle tuo ura. Net on taas MH hoidossa, joten niiden kunto on melko eksoottinen ajoittain.

    Jängillä kannattaa olla varovainsena tänä vuona. Heteroopit ei ole aivan hirviästi jäätyilly. Mutta sehä on hyvä ku kelkkaillessa tulee hiki. Tietää ajaneensa :D
     
  4. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Joo niinhän se menee. Onko Kelujärvelle muuta reittiä kuin tuo mikä kääntyy vähän ennen Kommattia? Tuli vain hoidetun näköinen reitti vastaan Kelujärvellä mitä ei ollut navin kartassa ollenkaan. Tuolla välillä (Kommatti - Kelujärvi) kun ei ollut oikein kukaan ajanut niin ajattelin että meneekö jostain joku toinen reitti. Sekin ihmetyttää että eikö Kelujärvi - Tanhua väliä ajaa kukaan vai meneekö paikalliset jostain omia reittejä kun reitti oli aika lailla ummessa (ei tosiaan kyllä kuulu enää Sodankylä reitteihin:)).
     
  5. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Tarkistin Sodankylän sivuilta ja reitti näköjään muutettu menemään Kelujärven kautta. Se oli sitten tuota samaa reittiä.
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Aika makiat kelit mitä tänään töissä ajoin. Lumensyvyys max. 105 cm ja neliömetrin paino max. 208 kg jos oikein tuon painon muistan.
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kyllähä tuota Kommatti Kelujärvi väliä ajetaan melko paljonkin. En tiiä oliko kukaan ajanu sateiden jälkeen, eikä me olla vielä tampparilla käyty sitä väliä ajaan. Kelkkavetosella on lanattu siihen risteykseen mistä kääntyy Oratunturiin. Tuo ura on siirretty Kelujärven jäälle joskus kuutisen vuotta sitten. Ennenhän se meni siitä eteläpuolelta järven, mutta siitä romahti pari siltaa.
     
  8. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Näin se varmasti on. Entisenä Sodankyläläisenä silti vähän hukassa tuon perän reitit. Tuossa Kalixin pojan kelkkareittikartassa ei ollut vielä korjattu tuota Kelujärven reittiä. Menihän se tietä pitkin siirtyessä.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Joo saisivat korjata siihen ne karttahommat. Aika paljon on väärää tietoa. Kannattaa välillä päivittää ainakin omaa dataa vaikka BBarkin kartoilla puhelimessa.
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Lisätyt liitteet:

    • Urat.jpg
      Urat.jpg
      File size:
      259.8 KB
      Näyttöjä:
      0
    BlackJack tykkää tästä.
  11. Heka

    Heka ski-doo Renegade XRS 600

    Uskaltaako Jeesiönjoelta ajaa kelkalla hotelli karhun takapihalle parkkiin?
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Noo, sehän yksilön valinta. En uskalla sanoa sen enempiä. Mutta jos kärryllä tuo kelkan kyliin, niin siinä jokirannassa on kelkkaparkki, johon voi jättää auton. Jos ajaa sinne Karhuun perille, niin sakkoahan siitä voipi tulla. Mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa saadaan ura kulkemaan koko lapintien mitalla, niin pääsee keskustaan kelkalla melko nätisti.
     
  13. jam

    jam BRP 2020

    Morjens pitikö sen freeride alueen aueta vielä tälle talvee?
     
  14. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    FFoxi tykkää tästä.
  15. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

  16. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Onko tietoa sodankylä - luosto Kitisen itäpuolen reitin kunnosta? Ilmeisesti sekin oli jossain vaiheessa lanattu. Patti ei oikein kiinnosta kun sitä on riittämiin Saariselkä-vuotso-sodankylä välillä. Länsipuoli oli ainakin vajaa viikko sitten pöytälautaa.
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Mehan tuolla meidän porukalla lanattiin se väli tuossa jokunen viikko sitten. Ihan ok se varmaan on vieläkin. Joskin jengi on niin vajaata, että ajavat tismalleen keskellä uraa ja aina edellä menneen jäljessä, jonka vuoksi se ura on kulunu kauhialle montulle. Etenkin näiden sateiden jälkeen olis todella tärkiää että ajetaan mahdollisimman lähellä uran oikeaa reunaa.
     
    lynx 250 tykkää tästä.
  18. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    @Jani Sipola
    Iso kiitos ja hatunnosto tästä. Oli todella hyvässä kunnossa reitti. Sai ranskalaismummojen kanssa syöttää 50kmh persauspenkissä. Ja olipa se niin hyvä että piti vielä käydä tuo luosto sodis ympäryslenkki eilen ajamassa dokkerillakin. Sillan ylityksen kohdilla oli osviittaa siitä mitä reitti olisi ilman lanausta, aivan kauhea. Tuo silta oli muuten vähän pirullisella palteella, jos olisi lähempänä luostoa niin voisi käydä vaikka itse hakkaamassa puhtaaksi. Nyt tahtoo suksi karata laidan yli ja tai kelkka jäähä jumiin sillalle.
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Noo joo,

    Se Tammen silta oli kamalassa kunnossa. Pitää pistää painetta eteenpäin, että tuo silta muutettais leveämmäksi ja sellaiseksi, että siitä pääsee koneella ylitte.

    Mutta mehä käytiin vaimon kans eilen sitä patikkoa siinä kahen puolen vähä oikomassa. Lisäksi vaimo hakkas lapiolla se sillan ylityksen.

    lanaus1.JPG

    lanaus2.JPG

    lanaus3.JPG
     
    lakape, Basso58, pezq^ ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  20. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    No on sielä teillä ongelmia tuon lumen kanssa....:D. Tuo kommentti ei nyt ollu mikään piruilu eikä vi*****u.
     

Suosittele tätä sivua