Sotkamo-Ristijärvi

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä polle79, 23/1/08.

  1. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Ei ole tainnu reitin kunnostus porukoita näkyä tuolla suunnilla?
     
  2. gimpe

    gimpe Well-Known Member

    Missäs kuosissa tämä sotkamo - ristijärvi pätkä on?
     
  3. Härde

    Härde Well-Known Member

    Näyttääpä ensimmäisen kerran kymmeneenvuoteen sahuri tai vastaava liikkuneen Ristijärven puolella uralla. Sotkamon puolella alkanut siltojen uusiminen ja rakentaminen, mitä ohikulkiessa huomannut.
    Miten lie täältä pohjoisen kautta Kuhmoon menevän uran kohtalo, oliko sille samat suunnitelmat olemassa, vai jäikö Kuhmo hankkeesta ulos?
    Viimetalven kelkkailu tauon takia on ihan pihalla näistä hommista.:rolleyes:
     
  4. Härde

    Härde Well-Known Member

    "Yllättäen" Kuhmo jättänyt tuosta hankkeesta pohjoisen kiertoreitin pois. No eipähän ainakaan houkuttele kelkkailijoita luontomatkailua sotkemaan, kun tuskinpa Sotkamosta moni kehtaa käydä tuolla, kerta joutuu samaa jälkeä takaisinkin ajamaan. Oisi ollut loistava lenkki ajaa päiväseltään, aiemmin näitä kiertäjiä oli jonkin verran, mutta pohjoisen uran kunto rajoitti vain innokkaimpiin.

    Sitten pistetään tämmöinen tiedote tänne näytille, kerta näytti olevan hyvinkin tähän liittyvää:
    edit:Kuva oisi ollut jo Kajaanin ketjussa, jos tulisi sitä luettua muutenkin kun vahingossa. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 7/12/19
  5. _anttik

    _anttik Active Member

    Onko kukaan ajanut vielä tälle talvea?
     
  6. Anke

    Anke Active Member

    Reitti käyty rällää, eihäse se leveetä ole missä hommat kesken, mut mukavaa pehmyttä mestaa päästellä, ei muita liikenteessä yllättäen.. siltoja tehty, muutama kosteikko vielä löytyy, mut eiköhä siitä hyvä yhdysbaana vielä saada
     
  7. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Kiitos raportista ..
    Pitää se itelläki käydä reitti ratsoomassa tulevana viikonloppuna
     
  8. Härde

    Härde Well-Known Member

    Ristijärven puolella, Sotkamontien ylityksestä, laahtasen luona, reitti merkkaukset hukassa ja jälkiä seuraamalla saattaa päästä "minnevain". Kulkeeko oikea ura vanhaa reittiä metsiä pitkin, vaiko sähkölinjaa?
    Ainakin enemmän ajettu linjaa pitkin, mutta ei ollut ainakaan kun kelkkailun kielto merkki näkyvissä.

    Nyt olisi hyvä hetki käydä ajamassa näitten kunnostus hankkeen vetäjienkin tämä väli. Ongelma paikat melko selkeästi havaittavissa.... Kesällä niitä ei erota!
     
  9. Anke

    Anke Active Member

    Mentiin missä muut menny, et mikä sit virallinen linja, hukka periä pari, rasteja tosiaan puuttuu ja mut kyllä sen selättää.
     
  10. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Kävisivät merkkaamassa reitin. Sotkamon puolellakin reittimerkit kuulema vähissä..eli kaikkein oleellisin asia jätetty paitsi. Vittu mitä touhua!
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Eipäs nyt hermostuta:). Hanke alkoi vasta syksyllä ja vielä kun lumen satoi käytännössä Lokakuussa niin homma meni vähän hankalaksi. Reittimerkkejä ei alunperinkään oltu suunniteltu kuin vasta tulevalle suvelle. Ei kaikkea ehdi tekemään kerralla, mutta kyllä tämä tästä paranee. Nyt 2020 kesän ja syksyn aikana pitäisi ohjelmassa olla Sotkamosta Etelään menevä ura ja sitten tämä Ristijärven suunnan loppuun saattaminen.
     
    Petuhovi tykkää tästä.
  12. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Tämän "survival" reitin ongelmakohta on ollu reittimerkkien puute..jos siellä on metsurit jo kulkeneet, ni oisko nuo voinu niitä rukseja juntata kulkiessaan?
    Vai pitääkö sinne olla oma jeesus kulkemaan ristin kanssa, niinku golgatalla aikojen alussa?
     
  13. Härde

    Härde Well-Known Member

    Olisiko mitään ajatusta jos kävisi tälle talvelle laittamassa edes jotain nauhoja puun oksiin sille alueelle mistä merkit puuttuvat? Menee niin villiksi muuten tuo touhu, että saattaa jo alkaa kuulua hommasta.
    Tuossa Laahtasen nurkilla on alkanut kelkan jäljet risteillä tien molemmin puolin, liekkö näilläkin ollut reitti kateissa? Eipä muuta mutta se lumivalli mikä pölähtää tielle kovomaan, kun noustaan penkalle tieltä...
     
  14. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Voi käydä jokainen vaikka itse tökkimässä, jos se on niin helppoa.
    Usein kelkkaillessa unohtuu, kuinka aikaa vievää reitin raivaus, pohjustus ja merkkaaminen loppujen lopuksi on. Ollaan mm. Raivattu ja rämmitty joskus 7 tuntia 3 kilometrin matkalla, ihan kelkkatalkoolaisten hyvällä motivaatiolla. Sitten kun siihen laitetaan joku punaniska työllistämistuella, niin ei paljoa valitettavasti voi odottaa.
    Jospa se ensi suven jälkeen onnistaa jo paremmin.
     
    ///AJS ja Mika_R tykkäävät tästä.
  15. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Aivan timanttinen neuvo.!
    Joka ukolle rukseja mukaan ja tökkimään mehtään.
    Harmi vaan ku ei taida olla sekään reitti selvillä.
    Antaapa paskan olla.
     
  16. Härde

    Härde Well-Known Member

    Sotkamo-Ristijärvi väliseltä tieltä, kuntien rajalta Sotkamoon päin, ura on hyvin selvillä ainakin tällä hetkellä. Siinä ei vielä ollut havaittavissa muuta muutosta aiempaan kun raivattu vähän matkaa ja merkattu paikoittain jopa hyvin.

    Ristijärvelle tuosta tuo alku on arpomista. Periaatteessa vanhalla ura linjauksella metsiä pitkin pitäisi löytää perille ja siellä on ainakin vanhat merkkaukset paikoillaan, mutta tuntuu oudolta kun ymmärtääkseni tuolla oisi pitänyt olla jo raivaus tehty, eikä tuo entistä kummemmalta parin kilometrin perusteella vaikuttanut.

    Te ketkä tuolla liikutte, varokaa sitä sulaa puroa harjujen välissä. On yllättävän syvä, tuli todettua.... Screenshot_20200209-150724.png

    Sukset kun menee vastapenkan jään alle, tulee ohjelmaa hetkeksi.:rolleyes:
    Tuossa jo liki tunti työhelty ja vastapenkkaan polettuna lunta. Mukava oli alussa kun variaattori lennättää vettä ympäriinsä. :D
     
    Viimeksi muokattu: 9/2/20
  17. zipe

    zipe Enturo

    Laahtasen nurkilta muuan viikko sitten ajettiin ripajärvelle ja ainakin sillon ihan kohtuudella reitti löytyi, ilmeisesti tämän hankkeen jäljiltä uraa oli osakseen levennetty jo hyvin.
    Seuraavalle talvelle kun saavat merkit paikalleen on siellä loistavaa reittiä mitä paahtaa menemään, mukavaa luomukiharaa ja mutkaa metsässä :)
     
  18. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Ristijärveltä hautuumaan kupeita koetettiin reitille..
    No siellä oli kyltit ja barrikaadit viritelty..mikä juttu?
    Eipä ajettu :( tai jääty ehtimään
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kait te yrititte ajaa uuden uran mukaisesti?Kamore.fi
     
  20. Rusty

    Rusty Well-Known Member

Suosittele tätä sivua