Foorumin Yamahat

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä HemmoX, 15/12/05.

  1. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Tervehdys

    Tuli hommattua SR Viper ( aj. 7 tkm) huollettuna ja toimintakuntoisena tarkoituksena päästä suht. huolettomasti harrastuksen pariin. (Saa nauraa, selvisi jo että toiveajatteluahan se vain oli :)). Nyt kun täällä itäsuomessa ei oikein ole lunta ja päässyt muutaman kerran vaan kelkkaa pikaisesti testaamaan niin aloin perehtyä kelkan anatomiaan, vaikkei rassailu (ainakaan ajoneuvojen) oikein ikinä ole viehättänyt. Kysymyksiä herännyt melko patteristo, jos joku kehtaa vastata niin kiitosta vaan. Jotensakin tuntuisi, että kelkka on kaikilta osin ikävä kyllä alkuperäisessä kunnossa, vaikka huoltokirja liikkeen täyttämä "täydellinen". Havaintoja nyt ainakin 2 kpl pahasti rohisevia telapyöriä, pitäs löytää käypäset. Toinen oli ottanut selvästi osumaa (puuttuu paloja) ja huoltokirjassa 1,5 tkm kohdalla maininta ”telapyörästä puuttuu paloja, osunut johonkin - ei vaihdeta” – voiko olla vielä tuo sama alkuperäinen? Kaikissa muissa telapyörissä klappia jonkin verran (eivät rahise), mikähän lie hyväksyttävä määrä, kun ei oikein ohjetta löydy? Olisin laittanut kuvan ohjainraudoista, jäljellä oli toisen päässä n. 2 mm terästä, uudet kun vaan löytäs jostain. Etutukivarsia kun nyhtää niin siellä on klappia milli siellä toinen täällä ei mitään suurta. Näin sitä päästiin kelkkaharrastuksen pariin. Toki jos lunta ei tule niin ompahan jotain tekemistä.. Ketuttaa vaan hiukan, kun mielestäni myyjäliikkeen huoltoporukka olisi voinut mainita, että pitäisi vaihtaa osia kun kelkka myydään ja hinnoitellaan kunnossa olevana.

    Sitten kysymyksiä: Kun moottori- ja ketjukoteloöljy on huollon mukaan vaihdettu, niin onko normaalia että ne on lähtökohtaisesti mustia, ainakin ketjukotelon ”silmästä” näkyy pelkkä yön pimeys. Moottoriöljyn tarkistussilmästä näkyy tummaa öljyä, toki sitä on ainakin ohjekirjan mukaan liikaa kun pinta on silmän ylälaidan yläpuolella. Vai johtuuko tuon öljyjen tummuus siitä, että kumpiakaan öljyjä ei saa valutettua vaihdossa täysin tyhjiksi? Ainakin kaksipyöräisissä olen tottunut valuttamaan vanhat öljyt kokonaan pois. Juolahtaa vaan mieleen, että näinköhän öljyt on vaihdettu vaikka luvattu.

    Liukukiskoista mittasin 14 mm kuluneimmalta kohdin. Mitähän tuohon kelkkaan kannattaa nyt vaihtaa, että kun ajokelit alkaa, niin ei tarviis rassata, veikkaisin että kilsoja tulee talven aikana joku 2 tkm.

    Vauhtiharrastuksena ollut aiemmin moottoripyöräily japsipyörillä, joten en ole oikein oppinut rassaamaan noita kulkupelejä..
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  2. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Öljyistä jos senverran että tummuuhan ne nopsasti, mutta jos ne juuri ennen kauppaa on vaihdettu oikein niin kyllä ne silloin olis vielä kirkkaat, sama molemmilla öljyillä.
    Telapyörän saa merkkiliikkeestä, pieni sivuttaisliike ei ole vaarallista jos laakeri ei takertele ja rohise.
    Tukivarsissa on olemassa pieni välys joka ei haittaa kunhan ei kasva sellaiseksi että ajossa tuntuu tai vetele puoleen jos toiseen.
    Telaston puslat on mielestäni ne helpommin kuluvat, toki riippuu kuinka on käytetty( vedetty avokärryssä suolatulla tiellä esim) ja onko rasvattu.
    Nuo ohjairaudat ja liukumuovit on kulutustavaraa, hanki uudet.
    Merkkiliikkeestä löydät nekin.
     
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mickelssonille vinkkinä. Ite vaihtanu telapyöriin pelkkiä laakeria. Yhtä kauan kesti laatu ja bulkkilaakeri. Taisi talvessa mennä ainakin halvat. Paloja niistäkin irronnut kohtuullisesti. Viimeksi lensi koko pyörät ja ei ollu kuin laakerin sisäkehä jäljellä. Mun ajolla niin voi ilmaista: surkia laskeri. Ketjukotelon öljy voi lähtökohtaisesti olla tummaa. Näin oli käyttämäni öljy heti lähties (brp). Moottoriöljy tummuu kohtuu äkkiä. Toki jos vaihettu imemällä öljysäiliöstä niin viä nopeemmin tummaksi. Yamalube muutenkin sitoo ilmakuplia melkoisesti. Kuten hanski tuumas niin raudat, liut normi kulutusroinaa. Rasvaa hyvin alusta kun - jos on aikaa. Keulan nylon holkit helposti välistyy. Omassakin välystä niistä löydettävissä mutta ajoon en ole niihen huomannu vaikuttavan, tai sit jo tottunu. Ei ne nyt millitolkulla heilu mutta käsin havaittavissa. Toki seurannassa ja uudet holkit valmiiksi hommattu.

    Ps: minkä vuotisen löysit?
     
  4. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Kiitos paljon vinkeistä! Juu vähän jäi epäilyttämään myyjäliikkeen toiminta. (Ei merkkiliike). Telasto oli kyllä rasvattu, valkoisesta rasvasta huomas. Sain vihdoin pumpun hommattua niin etuiskareissa oli liikkeen jäljiltä vajaa 40 psi. Tuntukin kyllä löysältä/ tosi kallistelevalta ajossa. Kun sai painetta niin muuttu kyllä ihan eri laitteeks. Noista keulan välyksistä vielä sen verran, että on ne lähempänä Kampin mainitsemaa "käsin havaittavissa" kun ihan kunnolla mitattavaa välystä. Anyway nuo rullat ja ohjainraudat tuntuu tuottavan jostain syystä tuskaa merkkiliikkeelle, ei meinaa löytyä - en ymmärrä. Ensin tuli väärät rullat jne. Kelkka kyllä muuten tuntus mieleiseltä vaikkei verrokkeja juuri ole.

    Kamppi: vuosimalli 2015, sini/valkea
     
    Viimeksi muokattu: 19/1/20
    Vesukka tykkää tästä.
  5. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Jos siinä on ne alkuperäiset sukset niin ei kannata niihin rautoja etsiä. Osta esim. Blade sukset siihen niin paranee ajettavuus samalla paljon.
    Jotenkin kuulostaa että hiukan epäammattimaisia liikkeitä sattunut sinun harmiksi:confused:
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  6. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    En tiiä onko alkuperäiset??

    20200108_190207.jpg
     
  7. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Hitto kun tuli näppyjä kämmeneen noita suksia kattoessa. Mulla heitti kerran suoralla reitillä täydestä alle 60km/h laukasta hankeen, ei keriinny kissaa sanoon tai oon hiras. Kannattaa varauksin noilla ajella, keveä toki ohjaus. Kokemusta Powdereilla (höylätyt,muokatut,kavennetut toiselta laidalta) noin 4500-5000km; hiukan raskas (olen aika hintelä käsivoimiltani) vaan pystyi luottamaan reitillä/uralla kääntyvyyteen. Bladeillä 2500-3000km; keveähkö reitillä/uralla, ihan samalla tohinalla ei voi kurvia ajaa kuin pp:llä. Kummatkin noista ihan ok reissusuksia. Hemikoolla enempi kokemusta muista sivakoista.
    Ite ajelin noilla floateilla noin 65psi paineilla enkä moittinu, eikä tuttavakaan niitä moittinu kokeillessaan. Jos löydät jostain Fox qs-2.0r iskarit eteen niin suosittelen, eivät ole hinnan kiroissa.. mitähän viä... Mutta suksien suhteen on monia mielipiteitä ja kokemuksia. Noi on mun kokemuksia.
     
  10. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Kiitos vielä hyvistä vinkeistä. Sain nyt paikallisesta merkkiliikkeestä oikeat osat ja hyvät neuvot mm. liukukiskojen vaihtoon. Alla kuva uudet/vanhat ohjausraudat, ihmetyttää hiukan edellinen omistaja/myyjäliike. Vielä mennään vanhoilla suksilla, pitänee tosin katsoa onko tuo täysin loppuun ajettu ohjausrauta kuluttanut jo itse suksea.?. Päätin vaihtaa nuo rullat kokonaan, olivat tuon näkyvän kulumisen lisäksi kuluneet soikeiksi.

    osia.jpg
     
  11. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    No jo raurat ajettu loppuun.. Kuin oltais liikkeeseen ajettu asfattia pitkin. Nuo telapyörät ole yhtään huonon näköisiä. Pahemmin kärsineet itellä oli ennen laakerien hajoomista.
     
    Mickelson tykkää tästä.
  12. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Ensimmäinen oma nelari ja yamaha, tuskin on viiminen :)
    IMG_20200116_130713.jpg IMG_20200116_132523.jpg
     
    Sxr7 00, Zombie, niemikorpi ja 8 muut tykkäävät tästä.
  13. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Miksi se heti liukurungotki vaihtanu? Mikä taika nuissa jääkauen rungoisa on?
     
  14. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4


    Mielenrauhan takia.
     
    janzka tykkää tästä.
  15. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Hiukan kärjistetty asia kun ei tuolle liukurungoille ihan helpolla tuohon suuntaan olevaa voimaa tule ja pukit yms. akselit kyllä jäykistää sitä, mutta nuo iceaget kyllä kestää isältä pojalle ja hajoaa kyllä ensin aina jotain muuta.
     
    petes88 ja janzka tykkäävät tästä.
  16. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Mahdollisimman jäykkä ei ole yhtä kuin mahdollisimman hyvä. Tarkoitan tällä sitä, että ajoneuvojen runkoissa ja osissa pitää olla joustavuutta kestävyyden ja ajettavuuden takia. Kaikki rungon osat pitäisi toimia toistensa summana, eikä niin että yksi osa on jäykkyydeltään tai lujuudeltaan poikkeava, ettei muut osat antaudu sen takia. Lisäksi esim. mp täysin jäykällä rungolla olisi ajamaton paikka kovissa vauhdeissa.
     
  17. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Siksikö HD:t on niin vetkurunkosia?
     
    Värjäri ja Mickelson tykkäävät tästä.
  18. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Ei vaan siksi, ettei kuljettaja lähde maata kiertävälle radalle moottorin resonoinnin takia..
     
    Fudge tykkää tästä.
  19. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Näillä mennään. Perinteisesti vielä kausihuollot vähän vaiheessa, mutt eipä tuota luntakaan vielä oikeen ajella asti.
    [​IMG]
     
    Zombie ja janzka tykkäävät tästä.
  20. [peltsi

    [peltsi Member

    Reilu kuukausi takaperin kotiutin länsinaapurista tämmöisen kamppeen. Toinen kelkka itselleni ja toinen nelari samalla. Aiempi oli RS Rage ja kyllä kymmenessä vuodessa on jotain kehitystä tullut näihin :eek:

    Nyt kun alkaa olla lunta täälläkin päin ajettavaksi asti niin pitää vain ihmetellä etenemiskykyä verrattuna vanhaan kelkkaan. Alkuun tuntui ettei kaasua uskalla painella pohjaan mutta äkkiä tottuu. Tuhannen kilometriä jo tullut ajeltua tällä.

    Eli -17 vuoden btx Winder ja kilometrejä mittarissa 7tkm. Jokohan kohta pitää vaihtaa männät ja kampiakseli :p
     

    Lisätyt liitteet:

    jutila, Värjäri, Zombie ja 5 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua