Nytroon Mcxpress paperit muutoskatsastusta varten

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Tony0, 26/1/20.

  1. Tony0

    Tony0 Well-Known Member

    Onko kellään jemmassa nytron mcxpressin 270hp kittiin papereita muutoskatsastusta silmällä pitäen? Voi olla laimeampikin versio, mutta pääasia että saataisiin turbo papereihin:)
     
  2. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Laitoin yv:n
     
  3. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

  4. Tony0

    Tony0 Well-Known Member

    Kävin noiden papereiden kanssa konttorilla ja kovin olivat erimieltä asiasta, että nuo paperit riittäisi. Pitäisi olla kai kelkkakohtainen dynopaperi vaikka sanoin et toi on valmis kitti ja tollanen käppyrä kaikkista tulee suurin piirtein kun kyseinen kitti asennetaan.
     
  5. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Kysyppä toiselta konttorilta
     
  6. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Joo, konttori vaihtoon. Paperien pitäisi riittää jos sarja on tarkoitettu kyseiselle kelkkamallille.
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Harmi... Jotenkin odotin tuonkaltaista komenttia kuuluville.... Konttorit nykyisin voivat olla kohtuullisen tarkkoja etteivät joudu valvonnan hampaisiin ja siten voivat menettää oikeudet suorittaa katsastuksia.
     
  8. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Olisikohan tuossa nyt vain katsastusmiestä harmittanut kun itsellä ei ole kelkkaa. Tuo ajatus jäädä valvonnannan hampaisiin on todella kaukaa haettu, turbokelkkoja katsastetaan varmaan alle promille kaikista katsastuksista. Niillä ei voi menettää katsastusoikeuksia.
     
    Kamppi ja hanski-58 tykkäävät tästä.
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuossa paikallisella konttorilla nostivat "kädet pystyyn" asian tiimoilta. Esitin dokumentin sekä erillisen kirjoittamani dokumentin jossa oman kelkantiedot sekä selkeämpi kuva manuaalin käyrästä. Näin tällä seudulla toimitaan.
     
  10. Tony0

    Tony0 Well-Known Member

    Sama homma täälläkin että ei oikein oltu edes halukkaita selvittämään asiaa. Ensimmäisenä alettiin puhumaan että tehonlisäys on liikaa alkuperäiseen tehoon verrattuna ja seuraavaksi tosiaan alettiin puhua kelkkakohtaisesta dynopaperista. Esitin vastaväitteen että onhan olemassa autoihinkin remmiahdinkittejä valmiilla dynokäppyrällä ja puhumattakaan näistä tehtaan performance retrokiteistä johon myös tulee dynokäppyrä mukaan jolla saa auton muutoskatsastettua ilman ongelmia. Suurin ongelma taitaa olla se että tollasia muutoskatsastuksia ei ole ennen tehty ja nyt pelätään että jokin menee pieleen ja Trafi alkaa hengittään niskaan:D
     
  11. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    HUOM! Tämä koskee nyt minun tapaustani (Viper)...

    No niin, tuli tieto (traficom).. Ei ole mahdollista Viperia muutoskatsastaa mcx190 -sarjalle... Näin täälä o_O . 20 % tehonlisäys olisi mahdollista, ehkä. Elikkä tämäkin "polku" kuljettu loppuun. En lähteny kysyyn / selvittämään tarkasti mihin tuo perustuu. En lähde tonkimaan kovin syvälle (asetuksia jne) ettei muille kehkeydy harmia tms.

    Jos jollakin vinkkiä paikasta niin yv:tä voi heittää..
     
    Viimeksi muokattu: 3/2/20
  12. Tony0

    Tony0 Well-Known Member

    Voihan perse! Kuinkas paljon Viperissa on tehoa alunperin?
     
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    130-135hp riippuen vuosimallista
     
  14. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Kylläpä vain vaihtelee. Ite muutoskatsastin viperin 198,5kw tehoihin. Mcx asennusmanuaalin esittäminen riitti. Turbosarjan merkki, käytettävä maksimi paine ja teho merkittiin otteeseen.
     
    rallikuski tykkää tästä.
  15. Tony0

    Tony0 Well-Known Member

    Uskallatko laittaa rekkarin YV:nä niin olisi jotain näyttöä näyttää aiheesta konttorilla?
     
  16. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mulla oli neljän eri Viperin rekisterinumerot esittää joille suoritettu muutoskatsastus. Tarkistin vielä traficom:in palvelusta jotta asia piti kutiansa. Mutta niiillä ei ollut mitään merkitystä asiaan. :confused:
     
  17. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Näinhän sen pitää mennäkkin. Koska moottorikelkka ei ole auto, niin siihen ei sovelleta auton max. 20% tehonlisäyssääntöä.

    Moottorikelkka on maastoajoneuvo, ja sen rakenteluun/tehonmuutokseen ei ole rajoitusta. Esittämällä mallikohtaisen turbosarjan asennusohje mistä selviää maksimi teho ja ahtopaine pitää riittää konttorin sedälle/tädille. Jos ei riitä niin sillon ei olla ajantasalla tehtävissään eikä säädöksistä...

    Tehoa rajoitetaan ainoastaan TRAFIn/TARFICOMin määräyksessä TRAFI/66404/03.04.03.00/2015 jossa sanotaan että "Tämä määräys koskee M- ja N-luokan ajoneuvon (auton) sekä O-luokan ajoneuvon (auton perävaunun) rakenteen muuttamista.". Eli tarkoittaa käytännössä M1 (henkilöauto), M2/M3 (linja-auto), N1 (pakettiauto), N2/N3 (kuorma-auto), sekä O1-O4 (peräkärryt)
     
    Viimeksi muokattu: 4/2/20
    Fudge tykkää tästä.
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Olen rallikuskin kanssa samaa mieltä. Moottorikelkka on maastoajoneuvo. Monissa asetuksissa jota lukenut olen törmännyt monesti termiin:ajoneuvo. Tuota termiä käytetään teksteissä. Otaksun jotta tuo on se juttu jota tuojotetaan yksi selitteisesti. Heidän omilla sivuillakin ilmaistaan erittäin kevyesti koska muutoskatsastus olisi tehtävä ajoneuvolle. Tuosta listassa ei ollut kuin kohta: muutos pakokaasujärjestelmään tms.
     
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Piti tuota määräystä tavata suurennulasin avulla... tuossa se on kiteytettynä selvällä suomenkielellä... Ketuttaa vaan niin hitosti..tässä menee koko kausi sivusuun...samalla motivaatiokin...
    Tuli vielä tiedusteltua mihin perustuu saamani ilmoitus. Meilinä sain tiedon jotta taho (Ykl -kouluttaja) jolta asiaa kysytty ilmoitti että moottorikelkkaa käsitellään L-luokan säännöksillä. --> moottorikelkkaa ei eres mainita tuossa L-luokissa lainkaan... :mad:

    Jaahas... Ykl --> Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry... alkaa valkenemaan mikä mättää.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 4/2/20
  20. Janme

    Janme Well-Known Member

    Eiköhän nuista suurin osa jätetä muutoskatastamatta kokonaan, että turha sitä koko kautta on manata pilalle mokoman paperin takia.
     

Suosittele tätä sivua