Yamaha SR Viper Mountain (XTX LE, MTX 153, MTX 162)

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä JRT, 8/4/14.

  1. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Pikkusäiliö eka. 75isossa ja 120 pienessä oli itellä. Elopaino 80
     
  2. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Joo niin oliki noinpäin, täytyypä alkaa testaileen ja hakeen säätöjä
     
  3. Panni

    Panni Well-Known Member

    Sr Viper -15 vuosimallia, muutaman kerran näyttäny vikakoodia P0261 (ykkössylinterin suuttimen ruiskutus liian pieni). Välillä käy huonosti ja saattaa sammua itekseen. Onko tietoa mistä alkaa vikaa etsimään, meinaan että olisko joku heikko kohta esim: rele,liitin/johtosarja.. jospa se ei se itse suutin olis kuitenkaan.

    Laitoin saman kysymyksen jo tuonne Service center-osioon mutta ehkä se täällä tavottaa enempi lukijoita.
     
  4. Panni

    Panni Well-Known Member


    Johtosarjasta löytyi vika josta ongelmat ja vikakoodi todennäköisesti johtui. Johtonippu jossa suutinten piuhat menee ohjausakselin vierestä, pyramidin yläpäästä tankin alle (eculle?) Oli molemmat ykkös sylinterin suuttimen johdot hangannu runkoon niin että johdon kuori oli kulunut puhki, siitä se sitten on runkoon räpsiny. Molemmissa piuhoissa oli virta. Pikku lenkin kävin ajeleen ja nyt tuntui pelaavan hyvin. Kannattaa kurkata kellä samanlaisia yamacatteja ettei pääse samaa tapahtumaan.
     
    Kamppi, Jukkis, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  5. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Onko kukaan ajellu tuommosella 2020 xtx 146" viperillä? Onko minkälainen kapistus? Tällä hetkellä on tuo 153" mtx, toisaalta telan mitta on ihan ok mutta nykyään tuo ajelu enemmän reitti painotteista ja semmosta seikkailu ajoa, reitin puhkomista... Vaihto ollu mielessä ja useampia vaihtoehtoja miettiny lähinnä polaris ja yamaha osastolta ja jammulta tuo 146" saattas kiinnostaa eniten ja viperi taas sen takia ku tuo flekti on ollu kyllä hyvä lisä minun ajoille koska väliin tullee hiljaaki turrailtua ja muutamia kertoja saattaa olla rekikin perässä ku perheen kans käy makkaran paistossa. Toki samanmittasesta winderistäki saa laittaa kokemuksia..

    @janzka siehän vissiin olit nuita enemmänki testaillu?
     
  6. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Näin pitää toimiakkin, jos jotain tuollasta huomaa ja löytää selityksen sille niin tänne tietoo.
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Täältä myös kiitokset vian kerronnasta ym siihen liittyvästä. Tälläinen avoimuus edesauttaa hyvinki helposti ongelmien ratkomisessa. Ei kakkien läheisyydessä ole merkkihuoltoa ja ei nekään välttämättä tiedä / osaa / kykene selvittämään vikoja muuten kuin käyttämällä useita tunteja vikakohteen etsintään. Erityisesti tämän tyyppiset sähköongelmat on haastavia löytää. Kyllä tuossa winderissäkin on sielä-täälä johtosarjassa kohteita jotka ite pistänyt muistiin seurantaa varten.
     
  8. Panni

    Panni Well-Known Member

    Ei oo huollossa käyty, omin käsin onneen periaatteella mennään..
     
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Näinhä se hyvä onkin periaatteessa. Tulee laite hyvinkin tutuksi. Nuo sähköissä olevat harmit on joskus hankalia.
     
  10. Korben

    Korben talvi on ihmisen parasta aikaa. Ja kesä.

    Nyt on kuulkaa ukkelit semmonen homma, että mie tulin vanhaksi ja haluaisin rauhottaa tuota viperiä. Elikkä mitä minun pitäis tehä, että saisin kelkan liikahtamaan pienemmillä kierroksilla, eli lähtemään vähän tasasemmin liikkeelle? Olis tarkotus vedellä rekeä ja ajella retkiajoa. Onko olemassa jotain valmiita kittejä tuohon voimansiirtoon, jolla tuosta tulee poromiesmodi?
     
  11. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Itellä oli kiva setuppi edellises viperissa. Pääsi siististi liikkeelle ja silti kulkuja oli kohtuusti. Valitettavasti en muista mitä siinä oli kiinni. Kyseisen setup:in kilkkeet on täälä lueteltu...en vain muista missä topikissa.
    Mulla oli: blingin heliksi valkosen jousen kanssa varissa sekä kytkimen painot muutettu jota en valitettavasti muista.
     
    Viimeksi muokattu: 6/4/20
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Ihan jos pikkasen tarkennat mistä kyse?
    Millä matolla, pituus...
     
  13. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tuo setti jota on käytetty sisältää 8FA puntit,isommat rullat ja jouseksi sitten mieltymyksen mukaan GR-P-GR, GR-S-GR
    tai GR-W-GR,. ero nuilla kytkennässä.
    Marginaalina OR-Y-OR joka saaattaa vaatia shimmiä riippuen matosta.
    Varin perussäätö vakiohelixillä ja valkealla jousella, esaria varmaan jotain 70...
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mulla oli Yellow-Pink-Yellow kytkimen jousi käytössä, kun halusin tiputtaa kytkentää alkuperäisestä. Lähdöt pehmeni tuntuvasti ja onnistui nätimmin ryömittää, mutta ylärekisteri toimi kutakuinkin vakion tapaan. Porojousella käytös pehmeni vielä enemmän läpi koko linjan. En ole varma värikoodista, pink-blue-pink??

    Edit: Porojousi on blue-pink-blue. Tolla lähtee luonne pois Viperistä:D
     
    Viimeksi muokattu: 7/4/20
    Korben tykkää tästä.
  15. Panni

    Panni Well-Known Member

    Itsellä on tuossa omassa (mtx 153) Kytkimessä Orange-Silver-Orange, vartsussa White-White, esari 70. Muuttui mielestäni vakiosta parempaan suuntaan monellakin tapaa, kytkentä alempana ja pehmeämpi, hitaasti ajo onnistuu molempiin suuntiin ja moottorijarrustakin tuntui että puolet jäi pois. Miinuspuoli on että kovalla jos liipasee kaasun pohjaan saattaa lyödä rajoittimelle, tämä johtunee kytkimen jousesta, mutta itellä harvemmin tulee aivan kaasupohjassa kiihyteltyä niin ei ole niin häirinny. Perheen kanssa on pilkki/makkaranpaisto reissuja ajettu rekiperässä paljon ja se on onnistunu hyvin.
     
    Viimeksi muokattu: 8/4/20
    Korben tykkää tästä.
  16. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Porolla saa nätit lähöt. 8fa:t painoiksi ja valkee jousi vartsuun tai vinterin jousi 70 -80 esaria. Nämä omiin kokeiluihin perustuen.
     
    Korben tykkää tästä.
  17. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    Mitä ainetta näissä on pakosarja? Palanen putkesta pois ja huo...tänään reissuun lähtö:mad: Pystyykö hitsaan tais siis millä sitä vois hitsata?
     
  18. Panni

    Panni Well-Known Member

    Eipä lähteny aamulla viperistä polttoaine pumppu päälle ko koitin startata, muuten kyllä starttas normaalisti mutta eihän se käyntiin tietenkään lähteny.

    Katoin sulakkeet ja bensapumpun releen käytin pois, laitoin takas niin sepä alakoi pelittään. Tämä hommahan on tuttujuttu ilmeisesti ainakin nytroista.

    Onko tähän jotain korjausta olemassa, ameriikoissa puhuivat vissin jostain paremmin suojatusta releestä, onko tietoa? Tuo rele/sulakerasiahan on aika työläs kaivella kuomunalta näkösälle niin onko sitä kukaan siirtänyt jotenki paremmalle hollille.
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    https://barnofparts.com/viper-fuse-box-relocate-kit


    https://barnofparts.com/no-freeze-relay
     
    Panni tykkää tästä.
  20. Panni

    Panni Well-Known Member

    Hemikoo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua