Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Hyvähän se on, ettei jopa makia.
    Kun tulette Kemijoen rantaan, niin siitä vasemmalle johtavalle uralle, jääteiden yli ja kohta loiva oikea.
    Siellä on Kemintien Esso ( vai mikä se nykyään on), sieltä saa murkinaa ja gasoa. Reitti männöö pihalle asti ja ohikin.
     
    Han$a tykkää tästä.
  2. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Olipa vaan mulqvisteja. Monenlaista mahtuu porukkaan teinijonnesta äreään vanhaan setään ja sukupuolia syrjimättä toisinpäin.
     
  3. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Onko tullut tätä lenkuraa ajettua? Lanataanko tätä idän puolen reittiä? Screenshot_20200224_201532_mobi.mgeek.TunnyBrowser.jpg
     
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Niinpä. Sen verran siinä onneksi tupakoivat, että kerkesin käydä mielipiteeni ilmaisemassa kyseisen herraporukan asenteesta.

    On siellä kyllä vastaan tullut vaikka minkälaista Euroopanomistajaa. Ihme kyllä tälle talvelle ei ole vielä pysähdytty porukalla tauolle keskelle reittiä. Vähemmän toki tullut reittejä nyt ajettua. Sitäkin on muutaman kerran ollut. Viimeksi kaksi kelkkaa poikittain, niin että sai kiertää ummenkautta ohi. Jätkät vaan kattoo hoo-moilasena. Ei voi kuin ihmetellä asennetta.

    Ja ei se asenne tosiaan ikää tai sukupuolta katso, mutta kelkkailijoilla tuota tuntuu löytyvän yllättävän isolla osalla porukasta.
     
  5. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    On ajettu ja mukavan monipuolinen pätkä. Sitä itäpuolen reittiä Vanttauksen reitistä Ranua - Rovaniemi reitille ei juuri lanailla. Kapeaa metsäränniä patteineen ja mukavaa jänkäpätkää. Ihan summitti-luokan vehkeille en lämpimästi suosittele, pikkusen pattia kestävillä laitteilla mukava ajella. Muutenhan tuo on ihan hoidettua baanaa
     
  6. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Joo, on siitä tullu itselläkin sen verta monesti tullu varsinkin stigalla laskettua, että on liiankin tuttu paikka. Pluss ne lukemattomat kerrat kun siellä kavereiden kanssa on mopoilla ja crossipyörillä kesäisin ajeltu. Ja mitä kaikkea milloinkin tehty. Lapsuus ja nuoruus hupeni kuitenki siinä ihan vieressä, lapinrinteen ihan ylimmässä korttelissa. Meinasin nyt lähinnä sitä, että sen verta kapoinen se vanha hissikuilu siinä keskellä on, että ei siinä enää kolmea stigaa millään ihan joka kohdassa, jos missään kohdassa, enää mahdu väistämään, jos rinnan tulevat. Ei se mikään mahdottoman leveä kuitenkaan ole, hyvä kun ne kolme stigaa siihen rinnakkain mahtuvat.

    Toki pulkka- ja stigamäkiä on vähän, enkä minä sitä meinannutkaan. Mutta kun paikka on kapea, niin kyllä siinä pitää varoa ja väistellä muidenkin tarvittaessa, kuin pelkästään kelkkailijoiden.
     
  7. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Onko tuossa idän puolen reitillä jätkäristit tallessa ettei eksy. Varmaan liikennöity väli ja jälkiä lienee on?
     
  8. touringdude

    touringdude Ski-Doo MXZ Iron Dog -18

    On jälkiä ja ristit löytyy. Ei oo vaikia pätkä navigoida. Pikkupätkä aurattua metsäautotietä, siinä vaan tarkkana, mistä kohtaa reitille takas.
     
  9. Eero28

    Eero28 Active Member

    Joku joka juo aamukahvia ja lukee rollossa palstaa ja miettii mitä tehd, minulla ehdotus. Vetäse kilukamppeet päälle ja lähdetään nauttimaan hienosta harrastuksesta hienoon ilmaan. Vaikka joku lenkki jossain, kaikki käy. Yv. Äkkiä viestiä minulle. Ja kelkan merkillä tai ajotaidoilla ei ole minulle väliä, kunhan seuraksi;):)
     
  10. Kelkkaman

    Kelkkaman --??--

    Olisi Sunnuntaina tarkoitus pysähtyä rovaniemelle, ja lähteä sellaiselle pienelle päivälenkille, joten onko suosituksia mistä kannattaa lähteä ja minne päin? Aikaa olisi noin viitisen tuntia, ja lähtöpaikka voisi olla jokin huoltamo ja tietty matkan varrella olisi päiväkaffit ja polttoaineen täydennys jees.
     
  11. Tampio89

    Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

    Tuota ei ehkä kannata nuin reittien kunnon puolesta jäädä lähelle rollon keskustaa pyöriin kun täällä tuota kelkkaliikennettä on aika paljon. Mutta esim. Napapiiriltä lähtee, ajaa kemijärvenreitin kautta vikajärvelle kahville, siitä norvajärvelle, sitten ounasjoelle ja siitä napapiirille.Noin 100km tuo lenkki. Tuurista sitten kiinni että kuin paljon turistikirraa vastassa.

    Toinen vaihtoehto lähteä napapiiriltä, ajaa vanttaukseen kahville, siitä ranuaa kohti ja valitsee jonkun niistä urista joka oikasee ranua-rovaniemi reitille ja rollon kautta napapiirille. 140-170km
     
    Viimeksi muokattu: 4/3/20
  12. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Eilen päivällä löydetty kunkkulaavulle menevän reitin varresta rex2 koppasen akunkotelon kansi.viety kunkkulaavulle
     
  13. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Nuo on hyviä. Tosin, jos vaatimuksena on reissulla myös päiväkahvit ( PK:t), reitin valinta on haastavampaa ja pitäisi kulkea kai jonkin haarakonttorin ohi :)
     
  14. Nigeli

    Nigeli New Member

    Onko tietoa millaisessa kunnossa Rovaniemi-Kemijärvi väli on? Onko lana kulkenut tälle talvea vielä tuota väliä kertaakaan?
     
  15. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    kellään tietoa, vieläko sinnettäjärven rannalta löytyy pissinperän laavu? Oli vielä muutama vuosi takaperin aika lähellä rantaa, nyt kun kun parinakin päivänä yrittäny kelkalla käydä katteleen, niin eipä oo näkyny. kun ei oo nyt parina, kolmena vuonna tullu siellä suunnalla edes hiihdeltyä, niin ei ihan tarkkaa muistikuvaa, mihin kohti pitäisi tuon laavun sijoittua. Aika lähelle järven eteläpäätä kuitenkin ja aika rantaan. Ja muistin mukaan Mäntyvaarasta mellavaaran kautta kulkevan hiihtoladunkin pitäis käydä ihan jopa jäällä saakka melkolailla siinä laavun vierässä, mutta kun sitäkään (siis hiihtolatua) siinä näkynyt, saati tarpeeksi isoa aukkoa, josta kunnon tampparilla pääsisi edes latua vetämään...
     
  16. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Kemijärven suuntaan oli sunnuntaina ihan ajettavassa kunnossa. Olkkajärven jälkeen pari kilometriä jonkinlaisella patilla, sen jälkeen loivaa patikkoa mutkapätkillä ja suorat tasaisia. Lanan pitäs kulkee taas tällä viikolla.
     
  17. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    Rannassa ollut laavu on purettu, mutta ihan uusi laavu on muutaman sata metriä retkeilyreittiä Mäntyvaaran suuntaan.
     
  18. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Jepjep. Olis vaan ollu ok matkan päässä käydä joskus makkarat paistamassa, mutta noita retkeilyreittejä en viitsi lähteä kelkalla ajeleen.
     
  19. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    En ole talvella käynyt, mutta minusta se kesällä näytti siltä, että läheiseltä kelkkareitiltä tulisi pisto uudelle laavulle. Myöskin huollettu hiihtolatu taitaa päättyä samaan paikkaan.
     
  20. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Joo, onhan se mahdollista. Sen Pellonreitistä Sinettäjärvelle menevän kelkkareitin löysin, mutta en alkanut enää tarkemmin sitten kierteleen ja etsiin muuta reittiä, kun en ollut ihan varma, että onko se laavu vielä olemassa siellä jossain. Tosiaan jo muutama vuosi aikaa, kun viimeksi ko. laavulla käynyt. Tai noh siis sillä vanhalla laavulla, joka oli ihan rannan tuntumassa. Tämän uuden laavun tarkemmasta sijainnista ei mitään käryä. Ne maastotkaan niin tuttuja, kun aiemmin lähinnä hiihtelemällä siellä käynyt ja siitäkin jo sen verran aikaa, ettei tätä nykyistä laavua vielä ole ollut... Navigaattorihan toki vois auttaa, kun sellaisen jostain vain sais hommattua, noi kelkkanavit vaan aika hintavia vehkeitä.
     

Suosittele tätä sivua