Renegade XRS 850 -18, -19, -20, -21, -22

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 5/10/17.

  1. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Suosittelen tarkkailemaan tunnelin katosta nastasuojien kiinnitystä varsinki etureunastaan.. Ihan vinkkinä vaan..
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Näitä Kybin jousia on aika hyvin käytettynäkin tarjolla ja eivätkä kyllä pahan hintaisia oo marmorillakaan. Totaltekin jousia kuullu kehuttavan mutta vaativat myös erit jousilautaset. Ite pärjänny hyvin noilla Kybin jousilla kunhan simmitkin hierottu kohdalleen.
     
    Pikipoika tykkää tästä.
  3. Pikipoika

    Pikipoika xrs renegade 850 -20, Rave re 850 -24

    Jees. Niin on. Mikkäs jouset ei hinkkais sinne Iskarin kylkeen? Onko jotain mallia esim. 22nm jousesta. Vanhas kelkas hinkkas... ne oli valkoiset. Tais olla 24nm.
     
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No tässä renessähän vakiokepit on 36 männällä ja nämä jäykemmät jouset on alunperin tarkotettu REen ja Xs koppasten Xrssien 40 kepukoihin niin ei kyllä helpolla hinkkaa. Toki vähänkään kiero jousi pienellä esarilla voi jäljet jättää. Joskus niitä sisämittoja mittailtiin ja ovat kyllä aika ahtaita 40 iskarille. Voihan sen iskarin halutessaan suojata kutistesukalla tai vaikka jesarilla..
     
  5. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Miten on muilla vakiomatot kestäny? Omasta on muutamia lappuja lähteny ja 3500km taulussa, melkeimpä pelkkää reittiä. Muualtakin kuullu ettei cobrat oo enää yhtä lujia kuin ennen..
     
  6. M.E.A

    M.E.A Lynx

    20200319_175946.jpg
    Kokeillaanpa seuraavaksi 44 sno x matolla miten toimii. Huippuja katoaa kun rullaavuus kärsii mutta kaivattua vetopitoa luulis tulevan. Ajellaan ja katellaan..
     
    Driver tykkää tästä.
  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Huuteleppa miten kesti. Ite ajelin re:llä tuommosen reitillä säpäleiksi puolessa talvessa. Lisäksi tuon telan mukana tuli järkyttävä tärinä kovemmalla reitillä. Ja liuvut kuluu silmissä jos vähänki kovemmalla joutuu ajaan. Vaihdoin 38 ripsawin takaisin ja sillä mentiin seuraava talvi.

    Toki pito oli tuossa rossitelassa makia.
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Juu katotaampa miten ukon käy.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo SnoX on superpitävä matto, mutta kankea kun mikä. Kulutus nousee varmasti pari litraa sataselle ja huipuista häviää 10-20km/h. Lisäksi tähän mennessä ainoa matto, joka on normaalissa reittiajossa rungoltaan pettänyt silleen, että piti vaihtaa alta pois, kesti tosin 8000km ZR7000:n alla. Toki vanhempi snoX meni 800 catin alla ihan hyvin toistakymmentä tuhatta. Tuohon ZR:ään pistettiin tilalle 44mm lapulla oleva Hurricane, joka on aika saman näköinenkin, mutta nyt pienen kokemuksen jälkeen huomattavasti rullaavampi ja kelkka kulkee kevyemmin ja vähemmällä polttoaineella eikä matto ole semmoinen jyrämäinen. Pito ei ihan niin hyvä toki, mutta kyllä tuolla pärjää ihan hyvin.
     
  10. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    @perttuni tuo SnoX ei ole sama kuin Cattien alla tehtaalta ollut 44 rossimatto, jos siihen vertaat. Itellä oli yks tuollanen.
    Veto ja jarru pito on kyllä hyvä, mutta sivuttais pito oli olematon Catin ensiasennus mattoon verraten. Lähti välillä ihan varottamatta perä täysin alta, ennekä tottu mattoon. Hieman rullaavampi se mielestäni oli, mutta söi kyllä enemmän liukumuoveja, etenkin kun itellä ollut vanhempi RS lynxin alta ollut oli jokatoisesta reijästä soljitettu.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  11. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Joo huipuille ihan sama, vaikka pari kymppiäkin tippuis niin ihan riittävästi jää jäljelle. Kulutus nousee varmasti, vakio ice cobra on kyllä hyvä rullaamaan mutta minun ajoihin ei muuten hyvä. Pito ei kummoinen varsinkaan lumisilla reiteillä eikä tunnu oikein kestävänkään. Ennenvanhaan cobra oli luja matto tai sitten mulle nyt sattu joku maanantaikappale.

    Tämä sno x tuli sopivasti tarjolle vieläpä erittäin sopivaan hintaan niin mielenkiinnosta kokeillaan.
     
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Minusta tuossa 15-vuoden ZR:ssä tuo Catin alkuperäismatto oli ihan saman näköinen kuin tuo M.E.A:n Sno X. Sitten 12 vuoden F800:ssa se oli vähän erilainen. Voi ne Catin alkuperäismatot toki silti olla eri mattoja.
     
  13. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Mulla 850 rave re:n orkkis matosta (5000km) ei puuttunut yhtään lappua, ennen viimesyksynä marraskuun ekoja ajoja kainuussa, jolloin laput karisivat kun ajeltiin kaasun kanssa sulista kohdista yli ja veden alla näkymättömissä oli louhikkoa/ kiviä.
    Normaalisti käytän tuota kaasua kyllä ihan kohtuu reilusti ajon aikana, mutta jos näen että on huono kohta kantoja/ kiviä, niin näissä kohtaa en "pommita", kun kello ei kuitenkaan ole juoksemassa taustalla.
    Omalla ajotyylillä säästää kyllä aika lailla mattoa ja yleensä kiviin ja kantoihin matot kaivattamalla rikotaan.
     
    Nebwy tykkää tästä.
  14. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    @perttuni Ok, eli taisimme kuitenkin puhua siis eri matoista Catin alta. -12:han F oli 2,52" jako ja -08-10 crosseissa ollut matto. Näköjään tosiaan -15 on taas jo vaihtunut Zr eri matoksi, kun tuota "varsinaista" 2.86" crossi mattoa oli F/ZR 13-14 ja F/ZR R SX 12-15, josta siis itellä enemmän kokemuksia sekakäytössä.

    -16 ZR R SX vaihtu takas 2,52" jaolle ja sen jälkeen oli ilmeisesti tuota SnoX, joka ei kyllä liiemmin ilmeisesti ole kestäny. Itellekkin semmonen tuli nykysen kelkan mukana, mutta oli jo lappukatoa sen verran, etten sillä yksilöllä ole ite ajanut.

    Edit: Ja tosiaan se tän viestin ehkä tärkein asiaan liittynyt jäi pois, eli tämä tuoreempi matto oli jo selkeesti kärsinyt n. 20h crossia ajettuna.
     
    Viimeksi muokattu: 20/3/20
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    On se tuo matto semmonen ettei siinä kukaan halua ainakaan ohi lähteä ajamaan, nyrkin kokoista morkulaa nakkaa ilmaan kokoajan :D ja parhaillaan vastaantulijat on vetässeet tuulilasin taakse suojaan kun kaverit on ohi laskettaneet, viime viikonloppuna kaverin RTX Viperillä hangilla kiihdyteltiin ja sarvista sai pitää silleen kiinni etten muista ikinä vastaavaa, tunnosti että väkisellä tippuu kelkan kyydistä jos yhtään huolimattomasti pitää kiinni, eli pitoa on...
     
    Nebwy, M.E.A, Mika_R ja 2 muut tykkäävät tästä.
  16. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Juu, tuota on toki moni valitellut. Parit kunnon mustelmat tainnu kyllä itekki ottaa käsiin perässä reitillä ajellessa.
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kyllä itekkin pidän järjen päässä vaikka reippaasti mennäänkin kun viulut pitää maksaa omasta pussista. Omasta lenteli lappuja sieltä täältä eikä minkään kannon päällä ollu kaivatettu. Lumisia pohjoisen reittejä menty mitä nyt viime talvena joku päivä Oulun seudulla. Mutta nyt menee uusiokäyttöön 600 ace adventureen jossa varmasti ajaa vielä pitkään asiansa. Löyhänä pidän kun koskaan ennen ei minun ajoilla oo maton keston kans ollu ongelmia vaikka kymppitonniakin on samalla menty.
     
    Nebwy ja Mika_R tykkäävät tästä.
  18. M.E.A

    M.E.A Lynx

    20200321_165432.jpg
    No nyt on rapiat 350km SnoXän kans komuttu niin osaa jotain sanoa. Kyllähän se jollottaa ja tärisee kun vakioon vertaa, aivan kuin ois pps ykkösen nakannu alustaksi:D Rullaavuus aika surkiaa, niinku olis jarru päällä. Mutta tulihan sitä vetopitoa ja hauskuuskerrointa kelkkaan, keulii ja repii. Varmaan pitkässä juoksussa aika rasittava jollottaja mutta ajellaan nyt ainakin loppukausi tuolla. Lanatulla baanalla rasittava ja kulmikas viedä mutta lumisessa patikossa ja luomubaanalla loistava.

    Niin ja 350km rääkkäyksen jälkeen kaikki laput tallella.
     
    Nebwy, Vesukka ja Jannne tykkäävät tästä.
  19. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo sama fiilis siitä jäi itellekki. Mukavuus edellä vaihdoin takasin reittimattoon ja tokihan siittä lenteli lavatki kuikkaan parin kuukauden jälkeen.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Näkkyy se Viperin matto olevan vielä erilainen, siinä on pieniä sormia lapun päissä. Voi olla että +100kmh vauhdit ei tuolle hyvää tee, eikös ne Crossissa max nopeudet ole sillä tietämillä?
     

Suosittele tätä sivua