Kuusamo sekä Ruka ja ympäristön reitit 2014

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä dazee, 17/1/06.

  1. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Ruka tiedotteessa mainitaan, että latujen ja reittien huolto jatkuu toistaiseksi.
     
  2. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Viikot 11 ja 12 noita reittejä hinkkasin. 11 viikolla lanaukset vielä jotenkin toimi. 12 viikon alkupuolella lanasivat Rukan ympärireittiä. Loppuviikosta lanaukset loppuivat kokonaan. Esim Hirsilami-Pyhäjärvi-Ritakorpi-Suininki oli surkeassa kunnossa melkein koko ajan, johtuen kovasta liikenteestä ja olemattomasta lanauksesta. Eipä ollut nyt reitit kehujen väärtti:( Ei ollut kyllä ajokuntokaan hääppöinen, kun ekaa kertaa talvessa liikenteessä.
     
  3. Paabo

    Paabo Well-Known Member

    Itsekkin ekaa kertaa olin nyt 12 viikon ajamassa ja sen kaiken hehkutuksen jälkeen reittien kunnosta oli pieni pettymys. Jos ei tulevina vuosina savoon lunta tule niin Paljakka/Suomussalmi riittää mainiosti. Samaa ryskytystä sielläkin tarjolla :D
     
  4. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Lanausbudjetti taisi vaan yksinkertaisesti lopahtaa. Kausi pääsi alkamaan ihan todenteolla niin varhain, että hoitokilometrit eivtä vaan riittäneet.
     
  5. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Elkää painako niitä samoja Rukan ympäristön reittejä, tuo baana Kuusamosta Taivalkoskelle päin oli eilen ainakin kuin valtatie.
    Ei tuo linjareittikään mikään huonokuntoinen ollut, kyllä ihan sitä laillista sai ajaa melkein jokapaikkaan, nuo noropaikat menee syvemmälle kuopalle mutta pysyypähän vauhdit vähän ehki kurissa. Eilen eräs hiihtäjä varotteli poliisisedistä jotka oli tutkaamassa tuossa viitostien varressa mm. kelkkailijoita, liekkö jollekkin napsahtanu...toivottavasti ei..
     
  6. Kelkkajaksu

    Kelkkajaksu 600r Rave -19. Winha 600 -82

    Viikon päästä ois Kuusamoon lähtö. Ajelis vaikka posio, taivalkoski, hossa seutuja. Suaphan sitä pattiakin olla, kääntää vaan klikkeriä tiukemmalle:cool:
     
  7. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Pari päivää ajettu rukalta eri suuntiin. Lauantaina oli kenties tämän talven parasta antia Ruka-Salla-Ruka 250km, väli ja eka kertaa itärajan kautta. Mahtavaa luomupätkää höystettynä tuoreella lumella ja pehmeällä isolla loivalla patilla. Keliki oli mitä parhain.
    Tänään sitte palattiin perinteiseen ralli mallin patikkoon. Mutta eipä tuo kisulia hiastanu, päinvastoin tykkäsi ja oli vain mukava vetää kunnolla sikaa kun ei ollu ees liikennettä. Ruka-kuusamo-kuntivaara-ruka.
    155km
    Saa nähä loppuiko kausi tähän viikonloppuun.
     
  8. saippuakauppias

    saippuakauppias Well-Known Member

    Ei se lopu ku lähet ensviikonloppuna meijän mukkaan toheltaan, ja kaenuun sohjorossit ajamatta vielä kokonaan
     
  9. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Viime viikolla tuli kaupungilta käsky vähentää lanauksia ja tänä aamuna tuli käsky lopettaa kokonaan. Tampparin ratissa jo istuin että lähden lanaamaan.
     
    Mileleo tykkää tästä.
  10. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Näillä tiedoilla tuli sitten Rukan reissu peruttua. Harmittaa, toki jos majoittaja suostuu siirtämään varauksen ensi vuodelle niin onpahan jo valamiiks maksettu.
     
  11. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Kai se sitten loppu hiihtolatujenki hoito? Ja ei herneitä kelkkareittien hoidon puolesta. Tuli vaan mieleen tämä toinen reitistö...
     
  12. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Ei loppunut latujen hoito! mutta kellareittien hoito loppu kyllä!
    Mukavahan se on näin loppukaudesta kohentaa kuntoa, kunnon pattimeressä.
    KIITOS KUUSAMON KUNTA.
     
  13. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    On tämä semmonen hiihtokyrpien maa että sais polttaa kaikki sukset ja sauvat. Pölijät vielä kehtaa kävelläki niitte sauvojen kans ku ei oo lunta. Vittu mitä aaseja.
     
    Mazaa, Temek85, M.E.A ja 4 muut tykkäävät tästä.
  14. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Ainakin linjareitti oli edelleen ihan kivassa kunnossa, samoin reitti Taivalkoskellepäin...
     
  15. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Joo. Käytiin kanssa Taivalkosken suunnassa. Linjalta käännyttiin Hossan reitin suuntaan siihen kodalle. Siitä takas samaa baanaa.
    Mutta.... kyllä on perseestä kun hiihtoladut näyttää melkee iskemättömiltä ja kelkkareitit ruvella. Ja edelleenkin ei moitteita reittien lanauksesta jos määräykset tulee ylempää.
     
  16. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Näin! Ladulla yksi tai kaksi suksiaa on rikkonut tampparin jälkeä.
    Oisko ne ostanut absilta tai muulta 50-100e bensaa tai jotain muuta. Vai onko pari hiihtäjää juonut pillimehun ja omat leivät 3km hiihtoretkellä?
    Siitä kuusamon kunta ottaa hyödyn pois!
     
    Nebwy, Han$a, Nipademu ja 2 muut tykkäävät tästä.
  17. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    4100 km ajettu Kuusamon reiteillä, ja kiitän lanaajia ja tampparikuskia, ym. Ketkä hoitaa kelkkareittejä ! Mökkikielto astui voimaan joten tää kausi loppu vähä liian aikaseen, vielä kiitos ja kumarrus reittien kunnossapidolle!
     
  18. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Kyllähän se jos 20k saisi yksityistä rahaa kerättyä lanaukseen tekisi hyvää kelkkareiteille. Ei olisi niin paljon kaupungin varassa ja saisi pidettyä reitit paremmassa kunnossa. Kaupungiltakin tuli viestiä että lanata saa jos joku maksaa. Itsellä ei vaan lompakko kestä ilmaiseksi ajella. Vajaa 700 henkilöä jos ostaisi esim 30 euron vapaaehtoisen kelkkareittitarran niin se olisi siinä.

    Mutta kyllähän se Korona on syy miksi lanaukset väheni rajusti. Ensi viikolle on vielä luvattu tehdä kaksi reissua, seuraavasta ei taas tietoa.
     
  19. Bete

    Bete Well-Known Member

    Vai olisko olleet paikallisia hiihtäjiä?
    Ei kaikki kelkkareittien ja latujen käyttäjät ole turisteja.
    Kuusamon kaupunki olikin jossain kiitellyt ihmisiä että tajusivat lähteä pois sieltä ettei tarvi sulkea latuja kokonaan, vaan saa paikalliset vielä hiihtää niitä.
     
  20. Vilho

    Vilho freeride

    Eiköhän ne lanaukset lopettaneet siksi että kelkalla pääsee lanaamattomallakin reitillä ja turistien määrä vähentyny ja teidän kaikkien pitäis muutenkin pysyä siellä kotosalla. Mutta kun ihmiset ei vain ymmärrä kuin oman navan.
     
    Stella Polaris tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua