Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Varmaan aika vähäistä kahden kelkan kuskaaminen mutta on nyt kuitenkin mahdollisuus siihen.
    Kärry löyty sieltä teidän kyliltä
     
    juketsu tykkää tästä.
  2. repeat

    repeat Kitty Cat

    Muutaman välivuoden kelkkailusta pitäneenä tuli nyt keväästä taas hommattua kelkka talliin ja samalla niin pitkä ettei mahdu nykyisiin kärryihin ja sitä myöten kärryn päivitys pidempään edessä.

    Ajatuksissa olisi laittaa 350 pitkä Pro-sarjan jarruton kärry niin saapahan tulevan lakiuudistuksen myötä ajella 100km/h laillisesti

    Onkos porukalle kuinka kertynyt kokemuksia tuon kokoluokan kärryistä? Jos joku on ihan sysi p* niin kerro ihmeessä niin tiedän välttää sellasen

    Esim näitä olen katellut:
    JJ-trailer 3500 Pro
    https://www.nettivaraosa.com/kuljetuskalusto/1649228

    JSV-trailer 750XL
    https://www.nettivaraosa.com/kuljetuskalusto/2808997

    Respo 150x350
    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10005701

    Majava 5035
    https://www.nettivaraosa.com/kuljetuskalusto/2382916

    Tekno-Trailer 3500L Pro
    https://www.nettivaraosa.com/kuljetuskalusto/2817175
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Majavan vastaavaa 326cm pitkää ja Jaxalin kuomua tullut 2009 vuodesta vedettyä. Kuomun tiivisteen vaihdoin jäätymättömään matskuun, perälaudan vanerin kiinnitin paremmin, kuomun linkun hitsausta piti korjata ja yhden sidontalenkin on joutunut kiinnittämään uudestaan. Muuten hoitanut hommansa hyvin vaikka raskastakin käyttöä on ollut kelkkahommien lisäksi paljon ja vaikuttaa olevan vielä paljon vuosia edessä. Ostaisin luottavaisin mielin uudestaan.

    Ilman muuta 350cm pitkänä. 326cm kanssakin pärjätty, mutta tiukalle ottaa +153" kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 24/5/20
  4. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Mikäli jarrutonta kärriä katselisin uutena niin 95% varmuudella valinta olisi Respo koska aisa on varmaan "vahvin" ja muutenkin kärri vaikuttaa järeämmin tehdyltä eikä ole tuolla jarrullisen kanssa ole ongelmia toistaiseksi ollut.
    Eikä tuolla 750kg vs 825kg erolla paperilla ole juuri merkitystä kun monessa autossa on juuri tuo max.750kg jarruton kokonaismassa merkittynä.
     
    repeat ja Jukkis tykkäävät tästä.
  5. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Kannattaa vertailla teknisistä tiedoista pohjavanerin paksuus, reunapellin vahvuus ja napojen kantavuus, koskapa eri valmistajien malleissa on eroja.
    Kuomun kippaukseen tietenkin se jousisysteemi, niin ettei tarvi värkätä kaasupumppujen kans pakkasilla.
    Joo 350 pitkänä ehdottomasti, kun pääsee kerta valitteen.
     
  6. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Onko kelhän kokemuksia taikka vertailuja näistä kärryistä

    Muuli 1600
    Muuli 975pro
    Majava 5035

    125cm jaxalin kuomulla tulis ja taitaa tuo 1600 olla pultti/niitti kärry ja nuo toiset on hitsattuja.. Aika kevyeen käyttöön tulis.
     
  7. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Unoha ainaki tuo jjtraileri.. Ittellä on 4000xxxl ja onhan se rimpula.. Pittää tosi varovasti käsitellä, kaikki on niin ohkasesta ja hempulista materiaalista tehty.. Peltikärry.. Aisassa on poikki palkki missä on kipin salvat kiinni.. Pari vuotta vetäny niin melkein repes irti koko "palkki". Nyt hitsasin rhs-palkin tilalle.. Eli jjtraileria en voi kehua.. Aku kärryjä kannattaa kans vilkaista.. Ne on aika jämyjä..
     
  8. jannne.l

    jannne.l Re X-Trim -20

    Eli kärrynä on Muulin 940K/325. Ja nostettava tai perästä auvautuva koppi ois hakusessa. Käyttö pääasiassa kelkan kuljetukseen, kelkkana Xtrim re 3500 pitkänä. Suosituksia ja hintoja eri valmistajien kopeista olisin vailla.
     
  9. SamiH75

    SamiH75 Active Member

    Respon kärryt on samalla runkolla, oli jarrullinen tai jarruton. Sen takia niin vahva, hyvä vetää ja kestää astua lokasuojankin päälle.
     
    Nipademu, Jukkis, Jaku ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Jep JJ- tai JT-Trailerit voit unohtaa, jos pitkäaikaista kärryä haet. Minulla on nyt ollut kaksi kappaletta näitä, josta viimeinen varastettiin noin 4v vanha ja aivan, kuten yllä jo mainittiin, rimpula. Ei tule enää näitä peltikärryjä minulle, kun FFoxikin kehui jo vuodesta 2009 vetäneen Majavaa. Ei onnistu mitenkään näillä minun aikaisimmilla valinnoilla.

    Tekno-Traileria (3500 x 1500 ja Jaxal kuomua) olen nyt katsellut seuraavaksi. Onko pätevä?
     
  11. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Respoa voin kyllä suositella. On tukeva ja tulee hyvin perässä. 41 cm laitakorkeus auttaa paljon jos sattuu korkeammalla lasilla oleva kelkka kyytiin.
     
    Nipademu ja Fudge tykkäävät tästä.
  12. teme-

    teme- Well-Known Member

    Majava se on täälläkin perässä roikkunu jo reilu 10 vuotta.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Majava 5032 2009 asti perässä vuosimallia 2006 ja on saanut kyytiä ja ylipainoa, nyt piti uusia renkaat kun entiset pyki piloille, kärsii astua lokarin päälle tai hyppiä aisalle ei notku, vetokita vetelee nyt viimesiään kun kolkattelee aikalailla ja yritän etsiä samanlaisen tilalle jos vaan löytyisi. Kaverin Respoa pihassa yritin liikutella käsivoimin kun piha ei ole tasaisin niin yritykseksi jäi, on kyllä raskas siirreltävä, kipin kaasujousia ovat Respohin uusineet muutamat tutut kun eivät kestä, mulla alkuperäiset vielä. Ensimmäinen valo-ongelma tuli nyt tälle talvelle vilkku vasemmalle ei toimi kuin silloin tällöin, syynä saattaa olla että jäädytin roikan lumihankeen ja kiskoin sen väkisellä irti :D.
    Sen huomasin että vastaava uudempi IKH on takalaidaltaan pultattu kiinni, mulla lähtee irti ilman työkaluja. Jos pidemmän kelkan laitan niin merkki kärryssä pysynee samana, tuohon ei nätisti mene 153, 146 Sidewinder menee nippanappa
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    5032 se taitaa olla tuon oman Majavankin malli. 162" yammun kanssa mahtui kuomu kiinni vetokoukku paikallaan. Suksina tosin Bladet jotka vakiota lyhyemmät kärjistään. 155" pollen kanssa ei mahtunut vakio puskurilla. Lyhyemmän takapuskurin kanssa mahtuu sekin sisään.

    Kevyt tuota on kyllä liikutella käsinkin.
     
  15. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

  16. repeat

    repeat Kitty Cat

    Kylläpä alkaa vahvasti vaikuttamaan että alkaa enempi ja enempi valinta kohdistumaan Respon suuntaan. Kävinkin jo potkimassa renkaita yhdestä Resposta ja vaikutti kyllä laadukkaalta kärryltä

    Naapurilla (timpuri ammatiltaan) näyttää olevan Majavan kärry ja aina kovasti painoa päällä joten sekin kyllä vaikuttaa olevan vahvaa tekoa.

    Itellä ollut nyt käytössä Tekno-Trailerin 3 metrinen kärry, jonne menee 3300 pitkä Lynxi sopivasti kuomun alle, ja muuten ajeltu isojakin kuormia multaa jne ja hyvin on kestänyt, ainoastaan pohjan yksi poikkipalkki hieman notkahtanut

    Pitänee käydä vielä Akun kärryä tutkailemassa, kun näytti olevan nyt aika hyvässä tarjouksessa.

    Ja yhtä uutta Jt-traileria kävin kattomassa ja sellasen hylkäsin suorilla omaan käyttöön liian rimpulana, koska aivan varmasti tulee joskus ajettua vähintään kantavuuskuormia
     
  17. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

  18. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Ja meillä Yamaha kauppias myy Muulia:D
     
  19. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Just ja täälläkin on kisa päällä, kuka saa mahtumaan eniten vuoriporia jarruttomaan kärriin...:eek::p
     
    Nipademu, petes88, teme- ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  20. juhve

    juhve SKI-DOO mxz 600 etec irondog 2021

    Ja sitten kun laittaa siihen kärryyn vielä oikeat talvi renkaat niin on parempi vetää talvella omassa majavassa kitkat ja tulee oikeen hienosti perässä
     

Suosittele tätä sivua