Blast

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä jp10, 14/4/20.

  1. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    olihan tuo vekkuli laite , tuo M vois olla junnujen 1. vuoristokelkka ja ZR 4000 kisakelkaksi kuristettuun luokkaan
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä



    Hyvin vetää blasti lanaa :D
     
    Hemikoo, T-Cat ja Jorma.Erä tykkäävät tästä.
  3. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Hintaa lukuunottamatta vaikuttaa loistokamppeelta. Keveys on kotimaisessa vitikossa iso etu. Vuoristoakaan ei ole ja reiteillä on 60 km/ h rajoitus. Konseptissa voisi olla aineksia helposti lähestyttäväksi yleiskelkaksi, kuin 250 gl aikanaan.
    Polttoaineen kulutus olisi mielenkiintoinen juttu.
     
    Viimeksi muokattu: 28/11/20
  4. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    Lapin Kansassa Erkki Lehtorannan haastattelussa tämä oli hyvin tiivistetty: "Mutta tarvitseeko kelkassa oikeasti olla 180 hevosvoimaa? Riittäisikö hitaampikin huippunopeus kuin 160 kilometriä tunnissa?"
     
  5. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Tuota vois kyllä kokeilla . hienoa ac
     
  6. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Hieman offtopiccia mutta luulenpa että jos Eki ois sen 40-50v nuorempi nii ei moisia asioita kyselis:D tuolla iällä ymmärrän tuon ihmettelyn
     
    Pertuzi ja FFoxi tykkäävät tästä.
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Minusta kelkkojen tehot on viimeisen kymmenen vuoden sisään menny vähän erikoiseksi. Ei siinä mitään, että on tehokkaita kelkkoja, mutta kyllähän se on muissakin laitteissa silleen, että niitä tehokkaimpia laitteita on vain aika harvoilla. Toki täältä foorumilta voi saada väärän kuvan myydyistä kelloista, mutta semmoinen kuva ainakin itselle tullut että suurin osa ostaa 800/850/4-tahti turbon. 600 luokkakin kuulostaa melkein häviävältä kansanperinteeltä. Itse ihan mielenkiinnosta ostin matalatehoisen nelarin ja arvelin kokeilla miltä tuollainen tuntuu pitkästä aikaa. Oisin varmaan keväällä tilannut tämmösen Blastin, mutta tarjoukset oli mielestäni niin huonoja entisestä kelkasta, että jäi ostamatta.
     
    pezq^ ja möykkä tykkäävät tästä.
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tähän ongelmaan on tuossa omassa lainauksessasi alempana vastaus.

    Jos kelkassa on tehoa tarpeeksi ei vesikkojärvillä tarvi miettiä pysähdyspaikkaa. Aivan sama mihin jää pilkille ja ole kuin ajella pois.

    Nykyisessä omassa pailakassa on potkua ihan kivasti ja yhtään en antaisi pois. Pikemminkin lisää tehoa vaan, niin olis vielä hauskempaa. Mitä haittaa on tehokkaasta kelkasta? Sitähän voi säädellä peukalolla miten paljon kulloinkin haluaa/tarvitsee.

    Jos tässä Blast/Venom konseptissa olisi 800 tai vaikka edes 600ctec tarjolla, niin mulla ainakin heräisi kiinnostus ihan eri tavalla näitä kohtaan. Voisi olla aika hervottoman hauska kampe. Junnu 400:lle 7000€ hinnaksi ja 800:lle vaikka 13000€, niin voisi kuvitella tekevän kauppaa jo hyvinkin.
     
  9. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Sitä odottaessa, milloin kelkkoihin tulee luistonesto ja ajovakautus pakollisina, kuten prätkäpuolella on jo tainnut käydä. Painoa, hintaa ja hajoavaa tekniikkaa tulee lisää ja vikavalot loistavat korven kätköissä kilpaa Otavan kanssa.No taitaa ennen sitä bensiini muuttua apteekissa pienissä pulloissa myytäväksi tuotteeksi, tai ehkä ei sittenkään.
    Sitä ennen on mukavaa nauttia vaihtoehdoista. Mitenhän ne ennen ehti 20 hv Sachsilla, ovatko perillä vieläkään.

    Lisäteho tuo väistämättä lisää painoa, kun rakenteet on mitoitettava sen mukaan. Joku aika sitten purin vanhan Phazerin ja oli muuten keviä runko, vaikka oli terästä.

    Onhan se teho toki mukavaa. Taitaa olla kelkkapuolella sama juttu, kuin prätkissä. Yhdellä laitteella ei vaan pärjää.
     
    Viimeksi muokattu: 30/11/20
  10. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Eturunko terästä, takarunko alumiinia. Ollaanpa tarkkoja.
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  11. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ne on niin kehittynyt ajo-omainaisuudet kelkoissa,että jokainen ostaa "muskelikelkan" kun ne ovat hyviä ajaa reitillä. Itsellä 90 luvun lopulla ja 2000 luvun alussa oli yamahan triplejä ja oli yksi rx-1,niin siihen aikaan kukaan patikonpommittaja ei ois moisia kelkkoja laittanut. Kyllä ne oli patikkokelkat föönejä tai 2pyttyisiä neste 440-700 millä ne reittienkiertäjät silloin tykkäsi ajella ne oli niin paljon kevyempiä ajaa ja jousitukseltaankin parempia. Jokainen enimmäkseen ihmetteli ja nauroi kun höyrähdin ostamaan aina panssarivaunuja. Toki en ole koskaan osannut ajaa patikkoa tai harrastanut kilpakelkkailua ja ajanut siinä lihapiirakkaluokassa niin jokaiselle löytyi silloinkin mieleinen kelkka. :cool: Blastista en kommentoi mitään,kun ei ole kokemusta muuta kuin ostohinta ehkä hieman liianpaljon mutta siitähän oli jo tuolla aijemmin puhetta.:)
     
    Mickelson tykkää tästä.
  12. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Voisin kyllä melkein pistää vehkeet pölkylle siitä, että takarunko oli peltiä. Rälläköidessä kipinät lensi komiasti. Phazer 2 siis kysymyksessä. Voi toki muistikuva sekoittua johonkin muuhun proggikseen. Menee tosin vähän off topiciksi.
    Blast on tuskin peltiä, kun taas neukkukilpailija Taiga Tiksy taitaa olla. Kävin joskus koeajamassa Tiksyn. Oli ihan nostalginen kokemus.
     
    Viimeksi muokattu: 30/11/20
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Älä hitossa ala vertaan Tiksyä ja Blastia keskenään. Sama ku vertaisit Hardcore Alphaa ja Aktiv Alaskaa keskenään...
     
    Hemikoo, TaistoTurrikka, Jorma.Erä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  14. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    Tottahan enemmän on enemmän. Mutta kuten tuossa vastattiin, niin tulee myös painoa. Eikä vakuutus ole enää ihan ilmainen kun tehot nousee, taitaa vakuutushinta korreloida vahinkojen kanssa. Myös hinta tuppaa nousemaan tehojen myötä. Saispa säädeltyä eurojen tuloa seinästä samalla peukalolla ku kaasua.
     
  15. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Arvasin, että syötti toimii...

    Sylinterimäärä, työtapa ja paino taitaa olla samat ja ummenajokkaita lumikiitäjiä molemmat. Muita uusia yksipyttyisiä ei markkinoilla taida olla, jos telaprätkiä ei lasketa. Muutenhan ne ovat kuin eri planeetalta. Tiksyssä tuli vähän sellainen gl250 fiilis kolmenkymmenen vuoden takaa, tuttu yksipyttyisen pauhu muovin alla.
    Ilmeisesti Blastin kone enemmän hyvin vaimennetun crossipyörän kuuloinen, vai?
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Hyvän kelkan ominaisuuksia ovat mielestäni luotettava rakenne ja toiminta, kiva ajettava, käyttötarkoitukseen sopiva jne. Jos Catti on saanut rakennettua Blastiin sopivassa suhteessa ajamisen iloa, keveyttä, moottorin pirteyttä ja hyvää ajettavuutta niin tuohon voi olla oiva peli. Sipolan kommenttien perusteella siinä ainakin on jotain sellaista, mitä pelkkien teknisten tietojen lukemisella ei saa selville.
    Itse en esimerkiksi ole koskaan oikein tykännyt ensituntumaltaan esim. BRP:n urheilukelkoista, koska ne on jotenkin liian tasapainoisia. Esim. Revi Skidoo oli tosi nopea ajaa reitillä, mutta ei vain itselle tuntunut ollenkaan soppelilta. Eikä nämä uudemmatkaan oikein koeajojen perusteella ole mitään kuumetta herättäneet.
     
    Viimeksi muokattu: 30/11/20
  17. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    No kyllä phazereissakin on se eturunko sitä terästä ja takarunko alumiinia,mahtane yamahassa olla peltitakarunkoja kuin vikingeissä ja 70 luvun rulla-alustaisissa malleissa;).
     
  18. Foxxman

    Foxxman Well-Known Member

    Blast myy ilmeisen hyvin Amerikassa?
    https://www.dootalk.com/forums/topic/1582621-arctic-cat-blast-lt-review/page-2?hl=blast

    Today I drove to Prince George and back,a good 400 miles, and stopped at the Arctic Cat dealer to look at the Blast.They sold 3 of the mountain versions and are waiting delivery on 10 LT's.He said the 3 sold in one day and the 10 coming in are presold too.They didn't have one to look at.I don't think there will be one around any time soon.
     
  19. Foxxman

    Foxxman Well-Known Member

    Pari paivää ajellu uudella Blastilla. Mitattu keskikulutus noin 18,2L / 100km.
    Kevyttä ajoa ja lunta vähän. LISÄYS, -Tosin ajo on aika pumppaavaa, johtuen juuri lumen vähyydestä!
    Sitä en tiedä, että onko tässä joku sisäänajomoodi moottorissa kuten brp;n kelkoilla?
     
    Viimeksi muokattu: 20/12/20
  20. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    Miltä kelkka muuten tuntuu? Onko niin kevyt kuin on kehuttu?
     

Suosittele tätä sivua