Switchback 800 PRO R ES LE 2014

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hande82, 5/11/14.

  1. sisuaski

    sisuaski New Member


    Öljypumppua en ole säädöttänyt, on alkuperäisellä asetuksella, tai sillä millä se minulle on myyty. Tiedä sitten onko edellinen omistaja säätänyt tai ei. Öljyä kuluu, mutta aika vähän, en ole tarkemmin mitannut suhdetta. Itellä menny bensaa jotain 19-21 litraa sataa kilometriä kohden reittiajossa, vähän umpistakin reittiä tuossa välissä Lapin lumilla käydessä. Välillä toki mennyt 20-25 liraakin per 100km, mutta lähempänä 20 litraa yleensä. Nyt itse ajanut noin 1500 kilometriä tuolla, yhteensä noin 3500km ajettu.. Motulin Snopower Synth 2-t öljyä käytellyt. VESsejä pari kertaa putsannut ja molemmilla kerroilla karstaa ja mustaa mönjää kyllä oli, mutta ei mitenkään normaalia enempää. Kaikki telaston laakerit vaihdoin, puolet oli laakereista mennyt ja puolet vaihdoin siinä samalla. Samoin tulpat vaihdoin iridiumeihin.

    Vähän mietiskellyt, että onkohan näissä tuo moottorin tärinä normaalisti noin suurta mitä itsellä. Tukikumit näyttää olevan ok, mutta tyhjäkäynnillä kone ravistaa aikalailla, ravistanut minulla olon ajan. Kun kierroksia yhtään antaa, katoaa ravistus pitkälti kokonaan. Varmaan pitää puristukset ainakin tutkailla. Mietiskelly, että millä kilometreillä tämmösestä reittikäytössä pääasiassa olevasta kasisatasesta kannattaa männät vaihtaa... Joku remonttireiska meinasi, että 6000-8000km kohdalla on hyvä, mutta onko muilla näistä kokemuksia? Ilmeisesti 800.t on kovempia syömään mäntiä mitä vastaavat 600.t.

    Iskarit kaikki huollatin myös. Toinen etutolppa oli kyllä jo sitä vailla, muut ei kovinkaan. Noin 1500km oli ajettu huoltojen välillä. Etupäästä kuuluu tyhjäkäynnillä oikean puolen tukivarsien juuresta jotain epämääräistä kolinaa. Vähän kuin muovista kolinaa, mutta en ole saanut paikallistettua mistä johtuu. Kun antaa kierroksia katoaa tuo kolina samalla. Oliskohan kellään ideaa mistä voi johtua näinkin epämääräisen kuvauksen perusteella? Kolina ei katoa mitään muoviosia painelemalla jne, jos on tyhjäkäynnillä. Ja vaikuttaa, että koliseen enemmän lämpöisenä kuin kylmiltään käynnistettynä. Tehoa on eikä sinänsä ajoon tunnu mitään vaikuttavan, niin arvelin että saataa olla vaan joku muovi löysällä mitä en keksi missä on.
     
  2. sisuaski

    sisuaski New Member

    Niin ja liukumuovit myös vaihdoin toki samalla ja iskarien puslat telastoon kun oli mennyt. Samalla uusin VES jousen, kun oli toinen jousi jonkin verran ruosteessa. Raapijat myös asensin telastoon (SPI Performance). Välillä kun meinasi lämmöt nousta. Normaalisti pyörii siinä 52c kohdilla, mutta varsinkin reitillä hitaasti kaverien kanssa ajellessa meinas lämmöt nousta 60-70c paikkeille välillä. Vielä oottelen miten pysyy lämmöt kurissa kun tulee kevään pakkautuneemmat lumet ja lämpimämmät kelit, toivottavasti raapijat auttaa. Oli myös vanhat liukumuovit sen verran sulaneet, vissiin järven ylityksissä viime talven vähälumisilla keleillä, että ehkäpä nämä raapijat auttaisi myös tuohon liukujen kulumiseen, ehkä jopa sitä kautta polttoainetalouteenkin, kuka tietää.
     
  3. Jma

    Jma New Member

    Nyt alkoi pollessa nopeusmittari näyttämään tyhjäkäynnillä paikallaan ollessa nopeutta. Heittelehtii 0-80 km/h välillä. Ajessa näyttää mielestäni oikein nopeutta ja matkaa. Mahtaako olla yleisempikin vika ja mistä suunnasta kannattanee lähteä vikaa etsimään?
     
  4. jumo

    jumo Well-Known Member

    Veikkaanpa että vetarin laakeri morjens varin takaa.
     

Suosittele tätä sivua