sdi suuttimet

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Beagle, 31/1/21.

  1. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Katosi jännite suuttimilta. Eli ei avaudu ja bensaa ei tule. Sulakkeet ehjät.releiden paikkaa vaihdettu.. mikä nyt estää avautuvasta? Suuttimet toimii kun syöttää 12v.
     
  2. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Erikoista on että välillä startatessa bensa roiskaa suuttimista ja sitten taas katoaa.. Heiluttelin magneetolta suuttimien johtosarjaan tulevaa kaapelia ja saattaa olla että vaikuittaisi asiaan.

    http://epc.brp.com/cgi-bin/ImgServ....N0733.tif&ilSC=30&ilIV=0&ilBR=0&ilIF=P&ilRE=8

    Linkissä näkyy tuo "pääjohtosarja"tai sinne menevä liitin, mikä menee tuon vauhtipyörän viereen yhdellä ruuvilla. Mikä sen tarkoitus on?

    Edit. Suuttimille tulee virrat päällä ollessa 9.6v. eli ihan kokonaan ei jännite puutu. Onko se ECM boksi sitten sökö, jos ei virta kulje?
     
    Viimeksi muokattu: 31/1/21
  3. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Itse itselleni vastaten, se on ilmeisesti kampiakselin asentotunnistin. Voinee ilmeisesti sekin aiheuttaa ongelmia?

    Kai se vian on oltava joko johtosarjassa tai ecussa. Jos nyt uuden ecun hommaan, pitääkö vaihtaa samalla muuta, esim dess ja sen pohja?
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Katsopa ensin huolella johdot siitä ecun liittimen luota, omassa R-evokoppaisessa kaasarimallissa katkesi triggerin johto kuorien sisältä, päälle päin ehjä mutta venyi kun pikkuisen nykäisi...

    Jos ecua vaihdat niin testata voit ilman ecuun koodattua dessiä mutta ajaa et voi. Eli lainaeculla voi testata ilman sen ecun dessiä, mutta ajamiseen tarvitsee sen dessin.
     
    mantero ja Beagle tykkäävät tästä.
  5. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Johtosarjan olen nyt käynyt läpi. Mitään katkoksia ei löytynyt.

    Anturit myös mitannut kaikki läpi ja oikeissa arvoissa ovat.

    Tämä ohje hieman kummastuttaa. Kun mittasin tuon TPS:n keskinavasta ja alimmasta, silloin ohmit liikkui tuon 1-2.5 Ohmin välillä, mutta keskimmäisen ja ylimmän välillä ei ohmit juokse. Tuo ohje neuvoo mittaamaan jommasta kummasta liittimestä.

    Connect the ohmmeter to the center and either outside spade terminal. The resistance readings should vary from 1000 to 2500 ohms as the throttle blades are turned with the thumb throttle lever. Open the throttle slowly and there should not be any sudden changes or dead spots in resistance readings. Again any wiring or terminal issues from the TPS to the ECM can cause the ECM to send incorrect signals to the fuel injectors and ignition system.

    Rupeaa usko loppumaan tämän rakkineen kanssa.
     
  6. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    En tiedä tästä lynestä, mutta sdi ski doon ecm-boxi on kiinni alumiinilevyssä. Se on joissakin hiertänyt kaapelin kuoren rikki sieltä boxin alta ja aiheuttanu oikosen. Tarkista se.
     
  7. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07


    Tässä on tämmönen ECM boksi https://i.ebayimg.com/images/g/d2EAAOSweMJeEgp~/s-l400.jpg

    Tulee vain noihin kahteen liittimeen kaapelit. Alle ei mitään.

    Uutta käytettyä boksia dessineen saa tarjota Oulun, Kainuun tai Iisalmen alueelta.
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Mitä näyttää ylimmän ja keskinavan väliltä tarkalleen? Ettei olisi rikki tuo TPS...
     
  9. matti

    matti XRS 600 -07

    En usko että kaikkien suuttimien ohjaus olisi pimennyt ECU puolelta. Tuohan toimii niinpäin, että suuttimille tulee jännite ja ECU vetelee vaan maihin jollain FETillä. Eli ei pitäisi ihan herkkä olla hajoamaan. Tarkista pääsulake ja sen jälkeinen jännite, onko sama kuin akun napajännite.
     
    Beagle tykkää tästä.
  10. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Nyt tuli mieleen staattori. Voiko sen mykistyminen aiheuttaa tuon? Nyt nimittäin on myös kipinäkin hukassa. Tuleeko staattorilta virrat suuttimille ja sytytykselle? Akku on kyllä täynnä ja kunnossa.

    TPS näytti keskeltä ja ylimmästä navasta, jotain tiettyä ohmimäärää, en enää muista paljonko. Täytyy mitata uudestaan kun tallilla seuraavan kerran käyn.
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No minäkin huvikseni tutkin asiaa, tuo sinun mittaus on ihan OK, toinen muuttuva vastusarvo (käänteinen) pitäisi tulla 1-3 väliltä. Brp näköjään käyttää hieman yleisestä poikkeavaa pinnijärjestystä.
     
    Beagle tykkää tästä.
  12. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Akku kunnossa?
     
  13. matti

    matti XRS 600 -07

    Onko sulla se 'pikku akku + kondensaattori' vai iso akku (ja startti) versio? Jos tuo kondensaattori viritys, niin se kannattaa myös katsoa että on ehyt. Sen voi toki ohittaa kokonaankin.

    Entäs releboxissa releiden pohjat? Ja ne kolme relettä toimivatko varmasti? Sulakkeet kaikki piipattu läpi? Pääsulake siellä akun lähellä johtosarjassa. Lyhyt maapiuha akulta runkoon ok?

    Kun virrat päällä nykäisee hitaasti narusta, niin pyöriikö korkeapainepumppu?

    Entäs kalvopumppu onko kunnossa, joka pumppaa bensaa sinne korkeapainepumpun tötteröön?
     
  14. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Startti versio on. Pääsulaketta en ole löytänyt, täytyy vielä se etsiä. Kolme relettä ja ne meinaan vielä uusia. Hyppyjohdolla totesin toimiviksi, mutta varuilta pitää uusia.

    Bensapumput toimii.

    Itse alan kallistua staattoriin, minulla on toinen hyllyssä, mitä voisi vielä kokeilla. Jos vaan saa vauhtipyörän koneen paikallaan ollessa irti
     
  15. matti

    matti XRS 600 -07

    Ok, nopea tuo staattori on vaihtaa, jos on ulosvetäjä. Samalla näet kampiakselin asentotunnistimen ja sille menevien johtojen kunnon. Jos ei korjaannu vika, niin sitten pitää piippailla johtosarjaa läpi, onko jossain päävirta tai maajohdossa katkos.

    EDIT: SDI : ssä on hyvin yksinkertainen staattori, joka tekee ainoastaan vaihtojännitettä, josta tasasuunnataan ja reguloidaan akulle latausjännite. Tuo jännitteensäädin voi olla myös vikapaikka?

    Tärkeämpi on se asentotunnistin että ECU tietää, missä ollaan menossa.

    Jos en aivan väärässä ole, niin kelkkahan pitäisi saada käyntiin pelkällä akulla ilman koko staattorin AC jännitettä ja jännitteensäädin ohitettuna? Onko kukaan kokeillut?
     
    Viimeksi muokattu: 2/2/21
  16. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    BRP, ecu adapter V3.0, 420277010. ECU_ADAPTER V3.0.jpg
     
  17. matti

    matti XRS 600 -07

    Ehkä tuota adapteria ei tavan harrastaja tarvitse. Kaiken saa mitattua ECU liittimiltä, jos tarvetta tulee. Huoltomanuaali on hyvä olla olemassa, on hyvin selitetty SDI toiminta, kytkentäkaavio löytyy ja kohdat mitä kannattaa mitata.

    Minun veikkaus on, että tässä tapauksessa ei ole kyse isosta asiasta, kunhan sen löytää. Jännitteensäädin, staattori, kampuran asentotunnistin tai nirhautunut johto.

    Sen jälkeen kovaa ajua :D
     
    Beagle tykkää tästä.
  18. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Staattori ja kampuran asentoanturi vaihdettu. Nyt pyörii hienosti. Häiriövalo tosin alkoi vilkkumaan. Täytyy selvittää mikä sen nyt aiheuttaa.
     

Suosittele tätä sivua