Kelkkaan ei tule sähköjä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Plätty, 5/2/21.

  1. Plätty

    Plätty Active Member

    moi,
    Olen uusi kelkkojen parissa, ja seuraavanlainen ongelma ilmeni kelkassani tänä aamuna. Kelkka lähti hieman heikosti käyntiin, mikä ei ihme, sillä ollut viikon seisomassa ja aamulla pakkasta yli 20 astetta. No hetken aikaan annoin käydä ja sitten sammutin, ja poistin jäätä ja lunta telastosta. Käynnistin uudelleen hetken kuluttua ja käynnistyi jo helposti.

    No kolmannella kerralla ei enää käynnistynyt, kun oli tarkoitus lähteä ajamaan eikä tule sähköjäkään. Ei mitään. Akku irti ja sisälle laturiin. Laturi näyttää täyttä ja mittasin niin jännitemittarikin näytti 12,4V. Sulakkeet tarkastin ja kaikki ok. Akku nyt kuitenkin vielä sisällä lämpiämässä, jos sillä olisi vaikutusta. Dess avaintakin pyörittelin eikä vaikutusta.

    Kelkka on lynx adventure 600ace, eikä siis narukäynnistystä.
     
  2. Lynxxmann

    Lynxxmann Active Member

    Itsellä oikutteli samoin se mötikkä missä on starttinappi. Lämmitä sitä jollain esim kuumailmapuhaltimella...
     
  3. Plätty

    Plätty Active Member

    Joo, pitää kokeilla! Tuntuikin jotenkin jäykältä.
     
  4. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Noh ei se akku nyt ihan täys ole, jos 12.4v näyttää jännitettä. 12.6-12.7v pitäis olla, jos normaali "vesiakku", AGM-tyyppisellä akulla 12.9v. Noilla jännitteillä voi olla jo hieman heikentynyt akku. Vaikka toki selitys voi olla pelkästään useampi peräkkäinen käynnistyskertakin, ei ole kerennyt latautuun riittävästi käynnistysten jäljiltä. Täyteen latauksen jälkeen akulle vuorokausi lepoa ja sitten mitata uudemman kerran jännitteet. Kertoo ainakin jotain siitä, miten akku pitää varauksensa.

    Sitä mietin, että oliko tuo muuten heti sisälle ottamisen jälkeen tuo lukema? Vai kerkesikö hetken olla lämpimässä ennen mittausta? Vähän vajaa akku ja sopivasti pakkasta, niin heikentää kyllä virranantokykyä akusta.
     
    Viimeksi muokattu: 9/2/21
  5. Plätty

    Plätty Active Member

    Oli heti sisälle oton jälkeen tuo lukema. Parin tunnin kuluttua laitoin akun takasin ja lähti heti käyntii. Eli ongelma nyt jäi vähän nii kuin selvittämättä. Ei oo sen jälkeen ollu mitään ongelmia.
     
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No sen verran voi sanoa että jollei edes herää, on jännitteet todella alhaalla jos akusta johtuu. Itse olen mitannut yhdestä ACEsta 8,6v akkujännitettä ja tuollakin vielä pyöräytti. Ei tosin jaksanut käynnistyä.

    Eli tuolle starttinappipaketille menee minunkin veikkaus.
     

Suosittele tätä sivua