Phazer keulako mutkalla?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Pekka AC, 19/11/21.

  1. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Phazer suksien tuenta kiinnitti huomion. Vasemmalla suksen olkavarsi on voimakkaasti takakenossa (kuva), mutta oikealla puolella se on melkein pystyssä. Telatunnelin eri kiintopisteistä alatukivarren päähän mitattaessa näkyy, että ero johtuu alatukivarren asennosta. Oikealla puolella alatukivarren pää on 15mm taaempana. Aika selvä tulos usealla eri tavalla mitattuna ja onpa useampi mittaajakin käynyt kokeilemassa. Alatukivarret näyttäisivät olevan täysin symmetrisessä kunnossa, joten ei johdu niistä. Lisävarmistuksena vaihdoin tukivarret puolelta toiselle (menee, kun kääntää ne ylösalaisin) ja mittaustulos edelleen sama.

    Eli kaikesta päätellen runko on mutkalla alatukivarsien kiinnityksen alueelta. Ei vain mittauksilla ja tarkasteluilla näytä siltä. Ei ainakaan löydy sellaista selkeää kohtaa tms.

    Onko vastaavia kokemuksia ja remontteja Phazerissa? Muita hyviä vinkkejä?
     

    Lisätyt liitteet:

  2. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Mutkalla näkyy olevan. Katsoppa yläpuolelta otetusta kuvasta tuo eturungon yläputkien rako verrattuna keskirunkoon.
    Vaihda samalla alatukivarsien pallonivelet. :)
     
  3. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Kyllähän se mutkalla on. Mutta ei juurikaan yläosasta. Itse asiassa ylätukivarret näyttäisi olevan symmetrisesti. Eturungon alapalkki on ottanut osumaa ja sen vuoksi alatukivarret, etenkin oikea puoli, on vinossa. Näkyy hyvin tuossa toisessa kuvassa, kun vertaa ylä- ja alatukivarren päiden asentoa toisiinsa nähden eri puolilla. Meinasin ensin oikoa eturungon, mutta pääduin tilamaan purkaamolta. Toivottavasti sopii, vaikka onkin muutaman vuoden vanhemmasta.
     

    Lisätyt liitteet:

  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko kuitenkin ne seuraavat valuosat ehjät alareunoistaan? Kaverilla oli molemmat halki.
     
  5. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Valuosat näyttää olevan kunnossa. Purkaamolta tuli runko ja nyt istuu tukivarret hienosti ja symmetrisesti. Mutta yllätys yllätys, se kuuluisa viimeinen pultti ei mene paikalleen, kun reikä muutaman millin kohdaltaan. Eli mutkallahan se oli tämäkin. Eri kohdasta tosin ja suht helppo oikaista. Aika himmeleitä nämä phazerin keulat… Liekö nytron eturunko yhtä heppoinen?
     

    Lisätyt liitteet:

  6. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vielä heppoisempi:D:D:D. Nuo eturungot on ihan paperia. o_O
     

Suosittele tätä sivua