Lynx Safari 400 Rasvaus- ja huoltokohteet? Yleisiä kysymyksiä...

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Mauccavee, 3/12/21.

  1. Mauccavee

    Mauccavee New Member

    Terve.

    Tuli ostettua pilkkijakkaraksi tuollainen Rotaxin 377 puhallinkoneella oleva vm.2005 käsikäynnisteinen tourinkikelkka.
    Tarkoitus on ostaa talous/ verkkoreki jostain perään.

    Muutama kysymys heräs ja varmaan täällä on porukalla tietoa:

    - Mitä kautta/ miten rasvataan vetoakselin oikeapuoli öljysäiliön alta? Vasen nippa löytyi helposti akselin alapuolelta ja tuikin siihen laakerirasvaa.

    - Onko moottoritilassa vetoakselin lisäksi muita rasvauskohteita? Alustassa näytti nipat olevan suhteellisen helposti löydettävissä ja tuikin kaikkiin tappirasvaa.

    - Kävi mielessä vaihtaa puhaltimen remmi varuilta.
    - Lähteekö tuuletinkotelon kansi irti klipseistään yleensä mitenkään, vai onko helpompi ottaa pakoputki pois tieltä ja irroittaa koko tuuletinkotelo kerralla?
    Tässä tuuletinremmin vaihdossa ei liene muuta, kuin öljypumppu irti + vetokäynnistin irti ja tuuletin irti. Simmeillä sitten kireys kohilleen?

    - Onko mitään yleiskikkoja variaattorinremmin vaihtoon? Kakkosvariaattorin työkalu meni tilaukseen.

    - Imukaulat näyttää olevan ehjät. Jos nuo menee vaihtoon joskus, niin suorat 07-100-10 tilalle ja 200/45 suuttimet, eikö niin? Miten säädöt? Vaikuttaako tuo "Viritys" paljonkin mihinkään?

    - Ketjukotelonöljyksi ajattelin laittaa Castrol Syntrax Long Life 75W-140 SAF-XJ. Näkyy löytyvän lähikaupasta. Tuota viskositeettia käyttöohje suosittelee.

    - Mitä muuta kaikkia muita moottorivehkeitä harrastavan on hyvä tietää tämän kelkan ylläpidon suhteen? Liu'ut, mattoon, mäntienvaihtoajankohtaan liittyvää, jne?
    - Mitä tykkää ledipolttimoista, kun ei ole akkua? En ole vielä mittaillut, mutta käsittääkseni tuonne lampunkantaan menee vaihtovirtaa, eikä tasavirtaa?

    Kelkkahommat on ollut ihan kokonaan 25v tauolla ja silloinkin rappas isäukko Rajdia aikanaan harvakseltaan, kun itse keskityin enemmän muihin härveleihin :)

    Kiitos, jos viitsitte vastailla. BRP:n sivuilta löytyvä ohjekirja on aika ylimalkainen.
     
    Viimeksi muokattu: 4/12/21
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Oikea vetarin laakeri on tietääkseni ketjukotelon öljyllä voideltu. Ledipolttimot ei toimi vaihtovirralla, vaatii tasasuuntaajan.
     
  3. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Itse vaihdoin kuristamattomat imukaulat ja isommat suuttimet tuommoiseen niin jaksoi kulkea hangessakin. Tosin välillä kasteli tulppia sen jälkeen.
     

Suosittele tätä sivua