Adapteri sähkö visiirille

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä jokke, 29/12/13.

  1. ea

    ea Well-Known Member

    Ei taida onnistua. Ulosotto 5 volttia ja 2 ampperia. Käynnistysvirran antaa kun haistaa ison virran tarpeen. Tai ainakin ennen näin toimineet vastaavat, eikö?
     
  2. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Tuo Telwin Mini ei anna jatkuvana ulos kuin sen 5V. Sillä jännitteellä tuo Modularin 9,3 ohmin visiiri laskee läpi 0,54A eli 2,7W. Sähköä Ministä riittää kyllä tuolla virralla tuntisotalla, mutta lämpöä visiirille ei tule juuri nimeksikään.

    Telwin 9000 ja 13000 antavat ulos myös 12V, joten niillä alkaisi jo lämpenemäänkin (1,3A --> 15,5W). Niistä saa ulos myös 19V, sillä virta olisi jo 2A ja teho 38W, joten sulaa kyllä kelillä kuin kelillä, en vaan tiedä sulaako pelkkä jää vai koko visiiri... :rolleyes:

    On vaan sitten jo kilon mötikkä taskussa eikä virtakaan kovin pitkälle riitä. TM:n testissä tuo isompi eli Telwin 13000 antoi ulos 37,5Wh. Modularin visiirille se tarkoittaa 12 voltilla vajaa 2,5h ja 19 voltilla tunti.
     
  3. ea

    ea Well-Known Member

    Voiko pitää paikkaansa...
    Sain mittarilla RCA-ulosotosta vaihtovirtaa.
    Kelkka Polaris Pro-R ES LE vm. 2013
     
  4. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Nyt tulee vähän turha viesti siinä mielessä, että en tiedä Pollen sähköistä pätkääkään ja joku toinen varmaan tietää.

    Mitä visiirin lämmitykseen tulee, niin sehän ei välitä mitään siitä tuleeko sille tasa- vai vaihtovirtaa vaan toimii kummallakin ihan samalla lailla. Sama juttu hehkulamppujen kanssa. Eli sen puoleen ei se vaihtosähkö visiirilämpän liittimessä mikään pöljä ajatus ole...
     
  5. ea

    ea Well-Known Member

    Tuossa toisessa uudemmassa Polaris Titan kelkassa samasta tulee tasavirtaa.
    Kuten tuli em. viestissä esiin, ei vastuksille ole merkitystä vekslaako virta ees taas
    tai kulkee vain yhteen suuntaan ;)
     
  6. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Ok.
    https://suomenakut.fi/laturit_ja_virtalahteet/starttiboosterit/exide_starttiboosteri_12000mah_li-ion

    Tällä exidellä vissii sitten toimisi kanssa? Mites toiminta aika, lienee samaa luokkaa kuin telwin 13000? Muuten löysin telwin 13000 painoksi 0.5kg ja tuo exide reilu 400g. Tuommosia vielä taskussa pitäis, kilon mönttiä ei. Toki 2.5h toiminta aika kuulostaa turhan lyhyeltä.
     
  7. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

  8. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Miten tuo liitetään, ilmeisesti se 12v tulee usbista ulos. Semmonen missä on käynnistys kaapelit niin olis helppo tehdä liitokset plussa ja miinus johtoihin jos ei ole valmiita piuhoja. Mutta mites tuommonen usb sit. Ilmeisesti jonkin näkösiä usb-rca piuhoja olis olemassa, tosin huonosti Suomessa?

    Kyllä joku pitää testiin ostaa. Mutta mikä niin se on arvoitus. Ei viittis montaa ostaa. Yksi vaihtoehtohan olis myös ryöstää 12v tai 14.4v porakoneen akusta virta mutta se vaatii vähän virittelyä ja oman laturin.
     
  9. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Joo, USB-C:stä se 12V tulee ulos, mutta vain silloin kun siihen kytketty laite osaa "pyytää" sitä. Vaatii siis "älyä" kulutuspäähän ja sitä ei lämmitysvastuksella ole. Eli ei jatkoon.

    Akun riittoisuudenhan saa laskettua helposti silloin kun nuo wattitunnit on ilmoitettu niin kuin esim tuossa verkkokaupan powerbankissa. 74Wh / 15,5W = 4,8h.

    Jos Wh ei ole annettu vaan ainoastaan mAh niin sitten joutuu laskuhommiin vähän enemmän. Powerbankkien mAh:t kun tarkoittaa 3,7V kennojen kapasiteettia, eli ei ole sama kuin 12V kapasiteetti. Esim tuo verkkokupan bankki on 20.000mAh ja kun se kerrotaan 3,7V jännitteellä niin saadaan tuo 20Ah x 3,7V = 74Wh josta taas voidaan laskea tuo akun kesto visiirin ~15W teholla.
     
    Fudge tykkää tästä.
  10. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  11. rehto

    rehto Well-Known Member

  12. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Joo mulla on tuo fxr torque x evo. Ilman sähköä huurtuu heti jos visiiri kiinni. Tupakansytkäsähköllä ei huurru, mutta kyllä se keskeltä jäätyi kun oli paljon kosteutta ilmassa jängillä, sivut pysyi sulana.
     
  13. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Teknisissä tiedoissa lukee 66,6 Wh. (18Ah x 3,7V) Jos tuo fxr:n visiiri haukkaa saman verran kuin BRP Modularin visiiri niin periaatteessa riittäisi 12V lähdöstä nelisen tuntia. Käytäntö varmaan pienempi, ainakin jos akku on kylmässä.

    Tuolla 19 voltilla laskennallisesti 1,7h mutta käytännössä tuskin kovin pitkälle yli tunnin pääsee ja sitten tosiaan tehoja jo varmaan liikaa.
     
  14. M.J.L

    M.J.L Member

    Onko kukaan koittanu varavirtalähteestä virranottoa sähkövisiirille?
     
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Lasien "puhaltimille" on akkuja käytössä. Näin muistelen. Se vain jotta ois hyvä olla jokin "valvonta" ettei akkua purkaa ihan tyhjäksi. Ellei käytä kuivaparistoa. Lion tms ei pidä päästää tyhjäksi, suurempi kapasiteettinen myös hiukan painaa ja on ikävä taskussa. Tutki räjäytyskuvista onko sielä virranulosottoon jotain tarjolla. Onko teillä lisäpenkki käytös..
     
  16. M.J.L

    M.J.L Member

    Joo iso mokkula taskussa ei mukavin ratkaisu. Lisäpenkin asentelin tässä syksyllä. Mistäs noita räjäytyskuvia löytää?
     
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Koitin äsken ettiä piirikaaviota, ei löytyny. Work shopmanual (service manual) löyty mutta on maksullinen. Ainakin ennen noissa oli sähkökaavio. Liitin ehkä löytyy mittariston/ohjauksen johtosarjan lähettyviltä. Ite kattelisin sieltä suunalta. Uskoisin jotta joku on asentanu visiirille liittimen. Ite vetäny akulta suoraan, sulake vain väliin. Ei hyvä ratkaisu mutta helppo toteuttaa.
     
  18. M.J.L

    M.J.L Member

    No joo pitää tutkia. Ehkä kuitenki ensi sijainen vaihtoehto koittaa värkätä tuo Modular sopivaksi.
     
  19. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Itse kokeilin mönkkäri hommissa tuollaista 8000mAh varavirta / käynnistys "patteria".. Skeptinen kun olin purin sen auki ja tarkistin onko akku todellakin 8000 milli ampeeria kuten luvattu... Noo sisältä löytyi 1800mAh kenno. Joka sitten muutamalla komponentilla nostetaan antamaan hetkellisesti ampeereja rutkasti.. Mutta palataan visiiri käyttöön, tuolla ei pitkälle pötkitty tämän kypärän visiirille virtaa antaessa. Lynx Enduro EX-2 kypärä (brppac.fi) . Versio 2 : Lennokki kaupasta 5000mAh 3 kennoinen lipo akku pienellä purkuvirralla 10c ja ebisol levystä ja jesarista tehty "kotelo". Tuolla pärjäsi jo tunteja... Mutta tuollainen kohtuu mötikkä povarissa, ei oikein ollut pitkän päälle hyvä = päädyin lopulta laittamaan akulta sen oem rca pään ja virta riittää, ainut huono puoli johto pakkaa olemaan hieman tiellä. Kun auran kanssa saa pomppia kulmaa muuttamassa, tosin johto on sen verran pitkä että riittää keulalle asti...
     

Suosittele tätä sivua