Rautavaara

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä lynx lynx klan, 20/1/08.

  1. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Jokos pääsis päristelemään. Ja oisko suosituksia majoituksesta aamupalalla. Eikä haittais vaikka jotain muuta ruokaa(kaljaa). Olis tarjolla.
     
  2. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    majoitusta voi kysellä metsäkartanolta tai sitten hotelli ravintola tiilikasta Rautavaaran keskustassa....molempiin menee kelkkareitti pihaan!!
     
  3. massimo.maronen

    massimo.maronen New Member

    Onko joku käynyt jo testaamassa reitit Metsäkartanon läheisyydestä? Jos siellä olisi ajokelpoista baanaa eikä isompia yllätyksiä reitillä, niin voisi käydä ottamassa tuntumaa lajiin tälle ajokaudelle...
     
  4. gimpe

    gimpe Well-Known Member

    Sotkamo-rautavaara-Sotkamo ajettu eilen. Hyvää pätkää ajaa jo, ei ylläreitä.
     
    massimo.maronen tykkää tästä.
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sotkamon puolella ainakin jäät on toisin paikoin heikkoja. Ajettujen jälkien kohdalla ne toki alkanut hyvin vahventumaan, mutta ei olla ainakaan vielä uskallettu viitoittamaan mennä. Pakkasta on kyllä ollut, mutta jäällä on ollu niin paljon lunta, että ei pure pakkanen läpi.
     
  6. Sanmakko

    Sanmakko New Member

    Kenelläkään tietoa pääseekö vielä rautavaaralta tahkolle, kestääkö jäät? Jos joku on mittaillut tai ajellut keyrityllä ja tahkon päädyssä niin kiinnostaa, tarkotus viikonloppuna ajella kylältä tahkon suunnille.

    Tahkon sivuilla reitit auki ja osa jääpätkistä, mutta Tahko-Rautavaaran raja näyttää olevan suljettu.
     
  7. Sanmakko

    Sanmakko New Member


    Reitit oli hyvässä kunnossa, keyrityllä ei reittimerkkejä jäällä, mutta jälkiä lähti kiparin kohdalta. Myöskään tahkon päädyssä ei ollut reittimerkkejä mutta ajajia oli rautavaarankin suuntaan.
     
  8. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Tiilikassa, rautavaaralla ei pitsojen täytteessä kitsailla.
    Suosittelen käymään.
     
    Harzankorjaamo tykkää tästä.
  9. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Jokos Rautavaaran reiteillä on ajettu? Onko Sotkamon rajalla käynyt porukkaa pyörähtämässä?
     
  10. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

  11. Sanmakko

    Sanmakko New Member

    Reitit kunnossa, tamppari ajanut tänään ensimmäistä kertaa. Keyrityllä vettä hangen alla jäällä, mutta reitit on merkattu ja porukkaa on ajanut yli.
     
  12. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Tamppari liikenteessä huomenna päivällä välillä Maanselkä-rautavaaran raja
     
  13. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Tamppari ei ollu vielä kulkenut Rautavaara - Metsäkartano väliä, eikä Keyritty - Ylä-luosta. Pari sulaa ojaa noilla pätkillä, mutta ihan ylitettävissä olevia. Lunta 50 cm.
     
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Lauantaina löytyi Sotkamon puolelta Maanselän läheltä keltainen Skidoon huoltokirja. Siitä löytyneiden dokumenttien perusteella kelkka Skidoo BCX 600 vuodelta 2012. Jos tunnistat omaksi niin laita YV:tä
     
  15. JoGo

    JoGo Well-Known Member

    Onko reitit Rautavaaran suunnalla jo tampparilla ajeltu? Miten esim. Jos Seolta heittää lenkin Ylä-Luostan kautta metsäkartanolle/pohjoista kohti, ilmeisesti LumiSavon luvan vaatii? Onko Keyritty järvellä merkit/vettä jäällä?
     

    Lisätyt liitteet:

  16. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Reitit näytti olevan lanattu viimesen päälle Metsäkartanolla ja Yläluostalla. Ainoastaan Keyrityltä huoltoasemalle patilla, ilmeisesti tahkolta ollut reilusti liikennettä. Ylä-Luosta - Nurmes - Valtimo - Rautavaara - Keyritty - Ylä-Luosta lenkki heitetty ja oli kyllä hieno keli. Juukaan päin patikkoa, Valtimolla ok, mutta lanattu ilmana lanaa, joten ei kovin tasainen.
     
  17. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Eilen kävin Metsäkartanon pohjoispuolella ajelemassa. 80 km lenkin pystyy vielä hyvin heittämään tuolla jos vappuajoja meinaa. Kainuun rajalta eteenpäin reitti hieman patilla, mutta ihan ajettavaa sielläkin. Metsäkartanoa etelämpää ei ehkä kannata startata, hankalia tulvivia puroja matkalla joista ei ole hyvää linjaa edes vauhdilla ajaa. Pohjoispuolella ei mitään pahoja vesiesteitä, korkeintaan kuoppia ylläreinä kun lumet notkahtanu ojien kohdalta.

     
    Viimeksi muokattu: 30/4/23
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tulipa vielä käytyä Rautavaaran puolella ulkoiluttamassa kelkkaa. Metsäkartano- Sotkamon puoli (muutama kilometri jäi Laakajärveltä vajaaksi) välillä ajoin. Ihan ok keli oli muutamia sulaneita vesijuoksun kohtia lukuunottamatta. Kolme muutakin kelkkaa oli vielä liikenteessä ja karhukin oli herännyt talviunilta ja kävellyt pitkän pätkän reittiä pitkin.
    Metsäkartanon päässä alkoi lumi käydä vähiin ja samaten se väheni kohti Laakajärveä, mutta enpä muista että näin hyvässä kelissä olisin tähän aikaan vuodesta käynyt reittiä ajamassa.
    DSC_1233.JPG
     
    bavo, Jarska77, Vesukka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  19. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kuvasit vain Ilveksen jälkiä, et Bear(catin) jälkiä:D
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    DSC_1236~2.JPG
    Tien kohdalta tuli otettua kuva karhunjäljistäkin
     
    Viimeksi muokattu: 6/5/23
    Nipademu ja T-Cat tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua