Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Nopein reitti on ajaa Ounasjokea pitkin suoraan Sinettään asti, on tikutettu koko matkalta. Jäätä on hyvin ja vettä jäällä lähes kaikkialla mutta jos tikuilla pysyy niin ei hätää. Nivankylän jäätien alapuolella on heikot jäät ja aivan Sinettäjoen suussa, mutta muuten Ounasjoki on Sinettään asti turvallinen. Elikkä tuosta ylös, siinä Seolla voi käyä tankilla ja syömässä.

    upload_2022-3-10_17-40-54.png

    Muita vaihtoehtoja on ajaa Sinettäjärven yli, sielläkin tikut länsilaidalla, Sinetänsalmi vaarallinen mutta se on tiheään tikutettu. Sinetän itäpuolinen sähkölinja oli toissapäivänä lanattu.

    Kemijoella aina vain tikuilla jos ei ole vahvaa paikallistuntemusta.
     
  2. kovalainen

    kovalainen Well-Known Member

    ei oo minkäänlaista paikallistuntemusta. onko toi kohta mistä noustaan joelta pois niin merkattu jotenkin. olisko huoltoaseman kylttiä:D
     
  3. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Aloin tässä tutkimaan noita reittikarttoja. Aiempi käsitys itsellä ollu, että Ranuan reitti tulis Kemijoen jäälle jostain Hirvaan-Alakorkalon paikkeilta. Reittikartat.fi sivuston kartassa siellä näkyikin reitti. Mutta Kemppen sivujen kunnostus kartan perusteella Ranuan reitti tulisikin Kemijoen jäälle vasta Pöykkölästä. Kumpi noista nyt on oikein? Vai onko reittiä muutettu?
     
  4. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Pöykkölän kautta se varmuudella tulee, muista vaihtoehdoista en tiä sanoa miten ovat.
     
  5. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Jepjuu, Noh ne Neste ja Shell on vähän matkaa Kemijokea alas siitä mistä Ranuan reitti joen jäälle tulee. Viimeisenä just ennen jokea on Salmijärvi.
    En nyt muista, että onko siinä reitillä sitten Alakorkalon päässä opastetta huoltoasemalle, kun itsellä ei niin tarvi niitä seurailla. Aika leveät jäljjet kuitenkin tulee rannan suuntaan siihen nesteelle menevälle jäljelle. Ja selkeänä tuntomerkkinä, että joki on siinä kohtaa hieman leveämpi ja lähtee kaartumaan vasemmalle ja kapenee myös samalla. (huoltoasemat jää oikealle, tämä siis jokea alajuokselle ajaessa). Reittikartasta varmaan paremmin hahmottaa. En nyt vain puhelimella ala kuvaa värkkäämään tähän.

    Edit: Niin joo, jäi tuosta aiemmasta mainitsematta, että jos Sinettään piän on suuntaamassa, niin sehän siis menee just päinvastaiseen suuntaan. Että kannattaa miettiä, käykö Rovaniemellä tauolla/ tankilla vai vasta Sinetässä. Pikkuisen halvempi taitaa olla kaupungin alueella bensa, mutta pikkuisen joutuu palaamaan takaisinpäin. Toki on tuossa sitten se, että jos haluaa maastoreittiä ajaa, tosin ounasjoen alkupäästäkin pääsee kyllä sitten maastoreitille Sinetän suuntaan. Tästäkin pääsisi käymnään tankilla, jos viitisi mutkan tehdä, nimittäin tämä reitti haarautuu korkalovaaran ST1:lle menevään reittiin, mutta siinä mahtaa tulla jopa hivenen pidempi koukkaus, kuin jos kävisi jokea pitkin Nesteellä. Opasteet löytyy kyllä reitin varrelta. Siinä vaan on sellainen juttu, että Nesteellä (samoin kuin siinä tien toisella puolen Shellillä) saa myös kuskin tankattua, korkalovaaran ST puolestaan on nykyään pelkkä kylmäasema, eli pelkästään kulkineen tankkiin onnistuu sieltä menovettä pistään. Tuolle Pellon reitille pääsee kyllä (joelta) sitten myöhäisemmässkin vaiheessa vielä. Näissä oli muistaakseni molemmissa paikoissa opasteetkin. Jos ei nyt Sinettää mainita, niin Pello taitaa kuitenkin olla mainittuna. Ja olisko Pohtimolampikin? Ja se maastoreitti haarautuu sitten Vennivaaran soramontun läheisyydessä Pellon, Pohtimolammen (Sinetän) ja takaisin kaupunkin suuntiin (menee tuonne Alakorkalon suuntaan edelläkin mainitujen Shellin ja Nesteen huoltoasemien ohi Kemijoelle).

    Jokea pitkin on varmasti nopein, mutta toki kuka tykkää mistäkin. Omasta mielestä jokea pitkin on aikalailla tylsä ajaa, tykkään enempi noista maastoreiteistä. Enemmän vaihtelua. Toki matkaa tulee enempi ja sitä myöten aikaa ja bensaa menee enemmän..
     
    Viimeksi muokattu: 18/3/22
  6. Scout

    Scout Well-Known Member

    Ennen reitti tosiaan meni aivan toisen kairan poikki.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 19/3/22
  7. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Tuhnajajärven pohjois päässä leveä sula railo,pystyy kiertään järvelle tultaessa vasemmalta puolelta
     
  8. Ironic32

    Ironic32 Lynx Rave RE 850 -19

    Reilu 20km napapiiriltä käyrämön suuntaan löydetty dess naruineen. Narussa ruskea avaimenperä. Avaimenperässä tarkemmat tuntomerkit, joita vastaan voi hakea Käyrämön keitaalta.
     
  9. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Sinettäjärveltä on tikut poistettu. Kova jälki menee länsirantoja myötäillen ja ulkopuolella vettä ja uhkuja. Sinetänsalmessa jo heikohkot jäät
     
  10. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Ranuanreitiltä koskenkylän kautta kemijoelle tultaessa vastassa olkkakoski. Tänään ajelin forestfoxilla kosken läpi, ja hyvä oli ajella. Toki päiväpäivältä tilanne muuttuu, ku näin lämmin mutta vielä oli ainaki hyvä.
     
  11. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Kimurantti tykkää tästä.
  12. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Käytiin ajaan viikonloppuna Käyrämöstä Luostolle. Raudajoki tuossa välissä on se ongelma kun reitin ylitys sulaa Sodankylän penkalta. Ehkä en lähtis enää tuonne seikkailemaan. Reittikin alkoi olemaan jo aika laikulla. Luostolla on täys talvi vielä jos vähän ylemmäs vie kamppeet.

    IMG_20220430_115431_HDR.jpg

    IMG_20220430_124922_HDR.jpg
     
    Kimurantti, rupsu, bavo ja 4 muut tykkäävät tästä.
  13. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Sunnuntaina kävin Luostolla viimeiset ajot ajamassa. Parhaimmillaan oli kuvan mukaista, mutta hyvää pätkää ei riittänyt kovin pitkään. Suot jo aika märkiä tuolloin. Matkalla kävin vilkaisemassa myös Käyrämön tilannetta tien varresta ja vertailun vuoksi ehkä aavistuksen huonompi.
     

    Lisätyt liitteet:

  14. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Onkos Rovaniemellä vesistöt jo jäässä? Onko porukka käynyt jo ensimmäisiä ajoja?
     
  15. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Näky ylikylän kohdalta menevän jälkiä ounasjoelle.Lunta varmasti kaivataan enemmän
     
    Jude tykkää tästä.
  16. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Nythän sitä tuli taas 10 cm lisää :)
    Eikun pohjia tamppaamaan..
     
  17. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Tuli eilen ajettua napapiiriltä käyrämöön. ensimmäiset 15km semmosta aivan graniitin kovaa safarikelkkojen tekemää turistipattia , kelkka ylikuumenee ja hampaista tippuu paikat :D
    Sitten seurasin yhtä jälkeä jollekin kodalle asti, jonka jälkeen jäljet loppui kokonaan, sai ihan itse avata reitin.
    Lunta kyllä oli parhaimmillaan 40 cm reitilläkin, kivet ja kannot vielä vähän kolisee kun tuo on niin höttöä puuteria. 20221216_142549.jpg
     
    Jarska77, Arwid Käkivaara, Kimurantti ja 3 muut tykkäävät tästä.
  18. Jantteri81

    Jantteri81 New Member

    Jokos Ounasjoelta pääsee Saarenpudasta/Takapudasta pitkin kelkalla kuinka pitkälle? Saarenkylän kirjastolle asti esim?
     
  19. Rider-94

    Rider-94 Active Member

    Oisko ketään ollu seuraksi maanantaina lähtee ajelemaan vaikka napapiiriltä käyrämöön?
     
  20. Eero28

    Eero28 Active Member

    Tuhnajajärven ympäristöä käyny tässä polettelemassa ja kyllä tänne ja eteenkin päin ajelee ku rauhassa etenee. Järvelle poletin turvallisen reitin ettei pimeässä kukaan noihin hetteisiin pauko. Eihän sinne huku mutta kylmä ainakin tulee.
     

Suosittele tätä sivua