Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Kurikan pojilla aikoinaan jääny nordikin tankin huohottimesta läpivienti kumi pois.Mistä löytyis uus siihe.Vulkani teippi ei kestä pensaa
     

    Lisätyt liitteet:

  2. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Mulla oli omassa viperissä kuvaamaasi jurnutusta jonka kanssa painin aikani. Kelkalla/vetarilla oli ajettu se 16t km ko vaiheessa. Jurnutuksen aiheuttajaksi löytyi kulunut/hioutunut vetari kylmästä päästä. Eli vetarin pää hioutuu sen laakerin sisäkoolin sisällä. Omassa oli välystä jo reippa 2mm :confused: Vaihoin vetarin nii loppu kurnutukset ja täristykset. Eli jos et oo vielä mittonu nii jarrusatula irti ja mittaa se vetarin pään läpimitta ja vertaa laakerin sisäkoolin mittaan.
     
  3. Plätty

    Plätty Active Member

    Tuhon maton vaihdon yhteydessä vaihdettiin kylmän pään vetarin laakeri, mutta tiedä sitten ovatko tuommosta älynneet katsoa.
    En tiedä, muut jotka laitoin nyt ajamaan tuolla niin sanovat, että eivät huomaa mitään erikoista:D
     
  4. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Pieni lisääntynyt tärinä voi johtua ihan vain siitä karkeammasta telasta.
     
    Seiti tykkää tästä.
  5. Plätty

    Plätty Active Member

    Nyt on tullut jo jonkin verran ajeltua, ja mitään uutta ei ole ilmaantunut. Muuten kaikki tuntuu hyvin uuden maton kanssa pelaavan. Kiitos kuitenkin kaikille avusta, tietääpähän jatkossa taas vähän enemmän!
    Niin ja onko muuten muilla vaikeuksia saada kovalla pakkasella viperiä käyntiin? Itse jouduin nyt puhaltimella lämmittämään kelkan alta, että lähti. Pelkkä akun lataaminen ei auttanut. Välillä ei muuten bensapummpukaan kuulu suhisevan.
     
  6. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Ei ole Viperi parasta päästä käynnistymään kovemmalla pakkasella. Akku pitää olla täysi. Yleensä pyöräytän kytkimestä käsin ennen kylmästarttausta kun enemmän pakkasta.
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Letkulämmitin auttaa varmaan jos sähköä on saatavilla.
     
  8. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Mistäköhän johtuu, että 377 rotaksi pitää kylmää ja käy yhdellä tovin kun nykäsee kylmänä käyntiin?Tulpat on uudet.Primeriä saa tiuhaan pumppailla että käy kahdella.Lämpimänä pelaa tosi hienosti
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Väljä?
     
  10. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Koko kelkalla ajettu 640km ja se on fakta
     
  11. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Tyhjäkäyntisuutin tukossa?
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Kokeilisin laittamalla uudet tulpanhatut, ja johtojen päästä pikku pala pois, tai kokonaan uudet johdot, jos vaihdettavissa.
     
  13. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Pittääpä kokeilla uusilla hatuilla
     
  14. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    En oo käyttäny kaasaria auki,mutta miksi pelaa lämpimänä sitte tosi hyvin?
     
  15. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Enpä tiiä, putsaisin kuitenkin suuttimet ja ihmettelisin sen jälkeen lisää. Voishan ne puristuksekin mitata jos ois käynyt kiinni.
     
    Busse- tykkää tästä.
  16. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Ei ollu kaasarissa sontaa
     
  17. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Pensapumpun pulssiletku murtunut ja ei jaksa kylmänä käydä, tai stefa rikki tai mäntä sulanut jos kerran primerillä herää mukaan.
     
  18. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Jos ei bensapumpun surahusta kuulu niin turha kokeilla edes käynnistää. Pumpun rele sillon jäätyny. Relepoksia ku lämmittää vaikka hiustenkuivaajalla nii alkaa taas rokkaa. Vastaavanlaista oirettahan myös nytrossa ku startin rele jäätyy.
     
  19. Plätty

    Plätty Active Member

    Joo, näinhän se varmasti on. No nyt jäi ajelut vähän vähemmälle, mutta eipä se ehkä niin haittaa kun tuota pakkasta oli monta päivää päälle 30. Pitää sitten sulatella puhaltimella, jos vielä tarvitsee, kunhan seuraavan kerran lähtee! Ja kokeilla sitä kytkimestä pyörittelyä ennen starttia, jos se vähän helpottaisi.
    Kuuluuko muuten viperissä takapukin iskarin olla niin "löysä" kuin minulla on? Vaihdatin iskarin maton vaihdon yhteydessä, kun oli tosi löysä, nyt kyllä palautuu paremmin, mutta edellee kaks päällä ja ahkio perässä menee melkeen roiskeläppä lumessa. Yksin ajaessa ei mitään ongelmaa. Esijännitystä olen säätänyt, mutta kovin isoa vaikutusta ei näy olevan.
     
  20. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Itse iskarilla ei tuohon "vajoamiseen" voi oikein vaikuttaa. Takapukin jousen esijännityksellä säädetään kantavuutta. Kaks päällä ajamisesta ei kokemuksia niin hankala verrata. Toivottavasti jollain foorumilaisella näkemystä tästä.
     

Suosittele tätä sivua