Arctic cat z440 kunnostusta.

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä JMäki, 28/12/23.

  1. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ei, ne on berbin juttuja.
     
    JMäki tykkää tästä.
  2. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Ja Teamiläisten variaattorien.
     
    JMäki ja T-Cat tykkäävät tästä.
  3. JMäki

    JMäki Member

    Eli, raakaa voimaa vaatii tällänen vanhus?
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Jep.
     
    JMäki tykkää tästä.
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Muistelen että remmiä ei tarvinu ees ottaa pois ku irrotti kakkosvaria? Varin pultti löysälle ja veti varin remmeineen pois. Vähä vaatii voimaa mutta onnistu hyvin. Takas meni samalla tavalla. Tuli aikoinaan reitin varressa säädettyä jousen esijännitystä säätöjä hakiessa niin ajan kans ylimääräset liikut hioutu pois :D
     
    JMäki tykkää tästä.
  6. JMäki

    JMäki Member

    Tuossa vain pikana kokeilin kakkosvaria irrotella, mutta tuntuu olevan hieman jumissa kun kelkalla ei oo ajettu moneen vuoteen. Enkä saanut remmillä painettua lautasia erilleen? En uskalla oikeen millään kumivasarallakaan paukuttaa tuota 2- varia!?
     
  7. JMäki

    JMäki Member

    Kaasuttimen suuttimesta vielä, että kun tuossa oli kiinni 270 -pääsuuttimet ja kaasuttimien korjaussarj. tuli joitain pienempiä kokoja ja 280 -suuttimet sitten laitoin nyt kiinni, koska olivat lähimpänä niitä, mitkä oli jo laitettuna.
    Onko noin pienellä suuttimien kokoerolla mitään käytönnönmerkitystä tässä tapauksessa?
     
  8. JMäki

    JMäki Member

    Tilasin uudet männät valmiiksi, ja kun katselin tuolta Arctic cat parthousesta, että varmasti on sopivat juuri tähän vuosimalliin ja varmasti juuri tähän Z440- malliin, mutta kun otin sylinterit irti ja meinasin alkaa vaihtaa mäntiä niin, totesin että tässähän oli männäntapit 18mm ja uusissa 16mm. Tämän homman tiesinkin, että näitä on molemmilla koolla, mutta vittu, kun en tarkistanut ennen kun tilaan.

    Kysymys kuuluukin, että uskaltaako sorvauttaa nämä uudet männät 18mm tapeille? Täälä foorumilla oli juttua asiasta, mutta ei selvinnyt että olivatko kestäneet?
     
  9. JMäki

    JMäki Member

    Voisko olla, että tähän on vaihdettu 440 Snopro:n moottori, kun perus Z - on ilmeisesti 16mm tapeilla ja tuo pro on 18mm? Huonosti löytyy tietoa tästä mallista yleensäkin..
    Tää -98->00 malli on vissiin joku Arctic catin pirkka- versio, kun kori vaihtuu niin nopeasti? Kuvassa ei ole oma kelkka, vaan lainattu netistä.
    _Z_440.JPG
     
  10. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Minä sorvuutin wiscekoitten männäntapin reiän joskus vuonna07 tjs.
    Sisään ajon tein ja pulkka meni joensuuhun vaihtoon.
     
  11. JMäki

    JMäki Member

    Muistatko yhtään paljonko maksoi sorvaus? Mä en oo vieläkään saanut tarjousta tuosta lähimmältä koneistamolta ja siksi homma vähä on jäänyt jäihin..
     
  12. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    En valitettavasti muista.
     
  13. JMäki

    JMäki Member

    Olikos näissä z440 fööneissä nicasil vai kromi- pinnoite sylintereissä? Ja onko näillä kahdella pinnoitetyypillä paljon eroa?
    Ajattelin sylintereiden puhdistusta ennen asennusta, että millä niitä uskaltaa käsitellä kun ei ole aikaisempaa kokemusta kyseisistä sylintereistä?
     
  14. JMäki

    JMäki Member

    No, onkos tietoa mitä tuollasessa 65mm sylinterissä pitää olla männänrenkaat katkoksen välys? Jostain luin että 0.35-0.60. Onko kenelläkään varmaa tietoa?
     

Suosittele tätä sivua