kiteen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pollemies, 20/1/08.

  1. reini

    reini Well-Known Member

    missäs kunnossa on reitit? Ois tarkotuksena viikonloppuna ajaa puruveden ympärys reitit läpi...
     
  2. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tamppari ajanut eilen Kiteen ja tänään Tohmajärven alueen runkourat. Sitten suuntaa Kesälahdelle. Nyt on myös "Tolskin perinnepätkä" tasainen, käytiin vetämässä verkkolanalla tänään.
     
  3. aapinen

    aapinen Member

    Summasin tuohon Joensuun topikkiin kommentteja parin päivän ajeluilta näillä Pohjois-Karjalan reiteillä. Itse en kovin montaa kilometriä kyllä tampparilla huollettua reittiä päässyt mielestäni ajamaan. Ilmeisesti se reitti ei kovin montaa kelkkaa kestä tampparin jälkeen, kun se on taas pattia täynnä? No hauskaa oli ja reitit olivat mukavia pateista huolimatta ja osaksi myös juuri niiden takia. Lähinnä siksi ajattelin tähänkin topikkiin heittää kommenttia, että itse ainakin hukkasin reitin tuolla Valkeasuon kohdilla Kiihtelysvaaraan ja Onkamon välillä. Mihinköhän sieltä oli ne reittimerkit kadonneet jos se reitti siihen suolle kaartoi? No reitti löytyi sitten taas Onkamossa ja siitä olikin se pari kilometriä ihan tasaista baanaa siihen kotkanpesälle saakka.
     
  4. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tamppari ajoi viime viikolla Kiteen ja Tohmajärven ympäristössä. Sen piti ajaa vielä ennen viikonloppua Villalan-Kesälahden lenkki, mutta tämä jäi valitettavasti ajamatta. Villala-Kesälahti oli ajettu tämän viikon maanantaina, kun kävin ajamassa sillä suunnalla. Otin sieltä muutaman valokuvankin, jotka löytyy meidän kotisivulta: http://kotisivu.lumonetti.fi/hkarjala/uutiset.htm 

    Kiteen ympäristössä on viikonloppuisin aika paljon kelkkailijoita liikenteessä, joten urat kyllä muuttavat muotoa muutamassa päivässä. Viime lauantaina oli myös tosi vilkasta, mm. Villalan Nesteellä oli käynyt iltapäivään mennessä yli 100 kelkkaa.
    Valkeasuon merkinnöistä ja linjauksesta on ollut puhetta kerhossamme ja siinä on kyllä parantamisen varaa. Syksyllä uusittiin Keski-Karjalan alueen urien risteysmerkinnät.

    :)
     
  5. aapinen

    aapinen Member

    Aika pieni juttuhan Valkeasuon reititys on jos ajattelee sen osuutta koko reitistöstä eli kaikki muut pätkät mitä ajelin olivat kyllä todella hyvin merkittyjä. Teiden ylitykset eivät päässeet yllättämään ja risteyksissä oli aina viitat antamassa suuntaa.
     
  6. Yahama

    Yahama X-trim SC 600 x 2

    Kesälahen reitillä on aika paha se yks sula oja josta puuttuu silta. Meinas käyä LP-tilanne, mut onneks meni yli ja jäljistä päätellen jollakin oli tullut kelkka uitettua. Sen pääsee kyllä hyvin kiertämään, jos tietää, mut kun on sata lasissa ni ei ehi kun tajuta että VI***U. Vois käyä liputtamassa ennen kun sattuu juhaa leukaan.
     
  7. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Huomenna tullan kiteelle käymään kannataako otta kelkka mukaan ja minne kannataisi suunnata. Saa olla sopivaa patia ei lentokentää. Aikaka kova uramaksu 15€ päivä toivottavasti reitit sen mukaisia. ???
     
  8. pasii

    pasii Well-Known Member

    Kiteen ympäristössä kelkkakelit jatkuvat vielä. Tamppari ajaa tai on jo ajanut Kiteen ja Tohmajärven urat. Myös Tuupovaara - Korvero - Ilomantsi suunalla on ajettu. Rääkkylän ja Villalan suunnalla ei ole ajettu tällä viikolla, mutta siellä on urat ok kunnossa.
    Taitaa tulla talven parhaat kelit pääsiäiseksi  :)
     
  9. G-T

    G-T Ei kelkkaa enää

    Onkos kukaan ajellu tuota lenkkiä Onkamosta Rasivaaraan ja sieltä Tolosenmäkeen. Löytyykö mitään yllätyksiä?
     
  10. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tervehdys Kiteeltä,
    tiedotetaanpas täältäkin jotain näin talven kynnyksellä. Lunta on tullut n. 10 cm, mutta saisi ensin pitää kunnon pakkasia, jotta urien pohjat kovettuisi ja järvet jäätyisi. Maastossa on tosi märkää tällä hetkellä.

    Tässä infoa
    Olemme tehneet kerhomme voimin Tolosenmäkeen Sprinttiradan, joka on n. 6 km pitkä ja n. 4 m leveä. Pohja on käyty läpi kaivinkoneella ja osaan kurveista rakennettu kallistuisia/penkkoja valmiiksi. Rata on mielestäni monipuolinen, koska rata lähtee ovaaliradalta, kierrellen lähimaastossa ja sieltä crossiradan kautta takaisin ovaalille. Samalla kierroksella ajetaaan melkein kaikki kilpailumuodot. Pyrittiin tekemään kerralla ympärivuotinen rata, jota ajetaan talvella kelkoilla ja kesällä mönkijöillä tai enduropyörillä.
    K-KMK ry perii käyttäjiltä ratamaksun, jota ei ole vielä keritty päättämään. Radalla on käynnissä turvamerkinnät. (minun omilla sivulla on jonkinlainen kuva radasta, lisää tulossa)

    Kelkkaurilla on myös toimittu. Keski-Karjalan alueen urat on jaettu osiin ja jokaiselle pätkällä on tavoitteena olla oma uravastaava. Vastaava tarkistaa mm. uran merkinnät ja mahdolliset esteet. Esim. Puhoksesta Villalaan menevälle urallle on tehty 5 rumpua ja Onkamoon 1 rumpu. Muutamia siltoja korjataan vielä.
    Pieniä uramuutoksia on myös alueella. Kelkkaura ei enää mene Tolosenmäen moottoriratojen läpi, vaan ura kiertää ne. Kiteen ympäryslenkiltä lähtevä ura Kesälahdelle, menee nyt uutta uraa pitkin Pyhäjärven rantaan asti. Siitä jatkuu vanhana urana. Samoin Rääkkylässä yritetään saada ura tietääkseni kylän keskustaan asti.

    Kisojakin pitäisi pitää, eli la 17.1.09 Snowcross kisat Kiteellä (jos on lunta). Uudelle radalle on myös suunniteltu kisoja helmikuulle. Näistä on jo kirjoiteltu kisakeskusteluissa.

    Näillä alkuun, pakkasia toivoen  ;)
     
  11. rtl

    rtl Well-Known Member

    Pakkanen paukkuu nyt Kiteen seudulla mukavasti ja jäät paksunee!  :D Lunta on vielä aika niukasti kunnon kelkkailua ajatellen. Pohjia on kyllä tampattu ja seuraavien lumisateiden jälkeen hoitotyöt aloitetaan verkkolanauksella. Toivotaan, että alkuviikosta saataisiin sen verran lisää lunta, että uria voitaisiin avata käyttöön tulevan viikon aikana. Jäämerkinnät tehdään pääosin tuossa alkavan viikon aikana.

    Kunnostustöitä urilla on edelleen jatkettu. Tohmajärven lähistöille asenneltiin pari viikkoa sitten yhteensä 11 uutta ojarumpua ja vielä käydään Kesälahden suunnalla tekemässä yksi silta. Paljon parannusta on siis tapahtunut!  8)

    Kirjoitelkaahan tänne palautetta ja tarinoita Kiteen seudun urista ja reissuista!

    Ja oikeastaan, Kiteen seudun ajantasaisin urainfo sekä palautteenantomahdollisuus löytyvät parhaiten Keski-Karjalan MK ry:n kotisivuilta www.kkmk.net Sivuilla löytyy myös kuvia ja kaikenlaista muutakin infoa! Kiteellä kelkkaillaan kohta! ;)
     
  12. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tässä kartta muuttuneesta kelkkaurasta Pajarinhovin luona. Oli puhetta, että merkkaavat oman uran jäältä pihaan. Myös junaradan puolelta pääsee pihaan.
    Nyt kun tulisi 10-15 cm lunta, niin urat olisi jo hyvin ajettavissa  :)

    [​IMG]
     
  13. rtl

    rtl Well-Known Member

    Saatiin tänään 5-10 cm lisää lunta Kiteelle ja jääalueitakin on jo merkattu. Alkaa olla urat ajokunnossa pikkuhiljaa!  :D
     
  14. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tänään kävimme porailemassa Orivedelle jäämerkit, jäätä oli noin 20 cm. Kiteen ympäristössä on jo vedetty osa uria verkkolanalla.
    Ei näköjään toiminut tuo aikaisemmin laittamani kartta, mutta muutos on merkitty maastoon selvästi.
     
  15. rtl

    rtl Well-Known Member

    Urien tamppausta on jatkettu loppuviikon aikana ja viimeisiäkin jäitä merkitään nyt viikonlopun aikana. Ensimmäisiä vieraileviakin kelkkailijoita on alueella nähty...  :D

    Kahden verkkolanan kanssa pohjustellaan uria tässä viikonlopun aikana. Snowcross ja Sprinttiradoilla pidetään merkintä ja tamppaustalkoot tässä viikonloppuna...
     
  16. pasii

    pasii Well-Known Member

    Kävimme iltapäivällä tarkastamassa Kesälahden uran ja samalla lisäiltiin puuttuvat varoitusmerkit tienylityksistä. Pyhäjärvi oli merkattu tänään.
     
  17. pasii

    pasii Well-Known Member

    Jatkan kirjoittelua tähän vanhempaan ketjuun...Matkaajalle ja muillekin tiedoksi
    Saatiin Kiteen alueella viime viikonloppuna kausi hyvin käyntiiin, mutta lämmin sää on sulatellut lumia. Samoin jään päällä on vettä n. 10-15 cm. Jotta kelkkailemaan pääsee, niin pitää sataa lisää lunta. Huomenna pitäisi pakastua, mutta ennusteissa ei taida olla lumisateita tänne päin. Pikkasen kokeilee hermoja, mutta minkäs näille säille mahtaa  :(
     
  18. matkaaja

    matkaaja Ski-doo 800 xrs 12 Ski-doo renege 800 xrs 15

    sit joskus kun reitit olis ajettavissa niin muutama kuva olis paikalllaan totuudesta ettei tarvis arpoo ;D
     
  19. pasii

    pasii Well-Known Member

    Kyllähän on tiukassa lisä lumi tänne Kiteen seudulle. Nyt on pari lumisadetta mennyt yli ja maahan on saatu n. 10-15 cm lunta. Kävin illalla tamppaamassa meiltä puhoksen suuntaan, niin varovasti piti ajella. Huomenna jatketaan tamppauksia ja lisää lunta toivotaan.
    Villalan nesteeltä soittelivat, että ovat merkanneet järvet. Puruvedellä on pieni railo, joka on myös merkattu.
     
  20. rtl

    rtl Well-Known Member

    Saatiin tänne päin n. 10 cm lisää lunta. Olisiko nyt 20-25 cm yhteensä. Urapohjia tampataan kelkoilla eri puolilla aluetta ja samalla on myös kiinnitelty reittimerkkeihin heijastimia helpottamaan uran näkymistä lumituiskussa ja pimeässä. Verkkolanatkin liikkuvat heti, kun saadaan hieman paremmin pakkasta. Heijastin on laitettu aina sille reunalle jätkanristiä, jolta puolelta tulisi ajaa. Kaikki jäät on vissiinkin jo merkitty. Kyllä tuolla jo ajamaan pystyy, mutta 15 cm lisää lunta tekisi hommasta nautinnollisempaa myös kynnöspeltojen kohdilla. Ajankohtaista tietoa urien kunnosta urainfossa osoitteessa www.kkmk.net
     

Suosittele tätä sivua