Äffäläisen matto zr:ään???

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä fisufarmari, 10/3/08.

  1. fisufarmari

    fisufarmari Member

    Moro vaan kaikille

    Semmosta rupesin miettii, että onkohan kukaan laittanu äffäläisen telaa johonkin vanhempaan kapistukseen, esim. zr:ään.
    Ja oiskohan miten iso savotta...kapeempihan se vissiin on. Mitä järkee tuossa sit ois...se onkin sit eri juttu
     
  2. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    eikö vain ensimmäisissä f-cateissa ole kapeampi tela...
    kyllähän siinä tietenkin hommaa on se sinne saada sen verran että ei varmaan mitään järkeä alkaa laittaan..
     
  3. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Käsittääkseni menee melkein suoraan. Niitä ylätelapyöriä ehkä joutuu siirtämään? ja ulompia kääntöpyöriä joutuu siirtämään sisemmäs jos ne haluaa siihen jättää... Ei nyt muita esteitä tule mieleen...
     
  4. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    sattuukos liu-ut oikeisiin kohtiin ja miten vetopyörät vai onko tuo kapampi matto muuten samanlainen mutta niinku "reunoista" kavennettu
     
  5. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Käsittäkseni liu-ut ja vetopyörät on samalla leveydellä, kun esim. ZR:ssä. AC440 ainakin voi tämän vahvistaa. Sehän nuita mattoja on leikelly jo useamman ;)
     
  6. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Juups, eli ihan normi leveydellä on kapeat Äffä katin liukurungot. Samoten vetopyörät.

    Takakääntöpyöristä en mee vannomaan, et pitääkö ulommaiset poistaa. Mutta kaiken järjen mukaanhan niiden pitäisi kyllä voida siellä olla... ::)
     
  7. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    no niin eli helppo homma on!!
     
  8. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Tuota.. Eikö ZR:n matto oo normi 307 pitkä.. Äffän 325:n kanssa saattaa kiristysvarat loppua..
     
  9. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Ainii juu... Eihän tässä kyllä pituudesta ollutkaan alunperin kysymys ;D
     
  10. fisufarmari

    fisufarmari Member

    No vähän ois pitempi juu. Kun rupeis tuo nykynen matto olemaan kohta vaihto kunnossa, ni sitä just pähkäilly et minkälaista mattoa siihen nyt ettis. Suurin osa ajoista tulee kyllä reitillä (paska semmosilla), mut jonkun verran umpisellakin ja ihan jäällä myös. Ni sitä mietin että miten pitkällä telalla tuolla reitillä vielä pääsee vauhdikkaasti? Kun ei tuolla ummella sitä telan pituutta oo kuitenkaa ikinä liikaa.
    Kertokaas kellä vähän enempi kokemusta, että mitä mattoo siihen ny ettis.
     
  11. ehe

    ehe zr 136 02 / snopro 440 05

    kokemusta ei oo mut 307 matto 38 tai 44 lapulla ois varmaan hyvä...
     
  12. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    itsellä zr 500 -02 345 pitkä matto 34 harpulla omasta mielestäni tuli parempi ajaa reitilläkin kun on vähän pitoa vaikka entinenkin tela oli melkein uusi ja umpisen ominaisuudet paljon paljon paremmat kuin 307 entisellä matolla
     
  13. fisufarmari

    fisufarmari Member

    No niin...pitkää ja pätkää. Mites aczrapv500 muuten muuttu ajettavuus? Onko miten ketterä/raskas ajaa patikossa? Jos on reilu patikko, kestääkö muitten matkassa? Mites sitten kestävyyden laita...onkohan se herkempi ratkeilemaan pitemmällä matolla, vai onko siihen mitään vaikutusta maton pituudella?
    Epämääräisiä kysymyksiä, mutta yrittäkää kestää ;) 
     
  14. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    ajettavuus minusta patikkoisella ja tasaisella reitillä vain parani pitemmällä telalla ja varmsinkin tuo umpisen kulku on hyvä, mutta tämä on vain minun mielipide monet sanoi että huononee ajaa reitillä mutta olen nyt kyllä ihan eri mieltä
    sitten voi olla asia erikseen jos laittaa kauhean pitkän ja yli 40mm harpulla mutta tuo 34 oli ainakin hyvä ostos..

    en usko että mitään ratkeaa tuon noin 20 jatkon takia..
     
  15. ehe

    ehe zr 136 02 / snopro 440 05

    no sanotaan vaikka näin että jos pätkänä piät niin sitten tollanen matto ois hyvä minkä aikasemmin mainihin. mutta jos jatkaa aiot niin 345 on passeli esim 38 harjalla.ei pitäs mennä kankeeks etes.itellä on kans 345 52 harjalla. Mun mielestä pikkusen vakaampi ajettava patikossa mutta tiukoissa mutkissa rupee jo kallistelemaan tuolla harjalla välillä liiankin kanssa mut sitä kun oppii viemään niin no roplem. Pito on erittäin hyvä varsinkin jarrutus pito on loistava paitsi tieten eihän toi missään jääränneissä loista mutta pehmeellä kelillä omiaan. Kunnon jatkot vaan niin kestää. itellä on lehtimäen jatkot ja on vielä kestäny.
     
  16. fisufarmari

    fisufarmari Member

    Laittakaas ny muutki jotain mielipiteitä, ku ootte enempi testaillu ja rassaillu. Bearcat-97:lla taitas ainaki olla jotain kokemusta noista...ja varmaan monilla muillakin. Vaikka siitä, vaikuttaako kestävyyteen millään lailla...
     
  17. fisufarmari

    fisufarmari Member

    Oisko ehe laittaa kuvaa siitä vekottimesta...ihan mielenkiinnosta vaan. Ja miksei muutki jotka zr:iä on jatkanu.
    Mut sitä äffäläisen mattooko ei muihin vehkeisiin oo soviteltu? kukaan...missään.
    Hmm...oisinko sit ensimmäinen ;)
     
  18. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Minusta se F:n matto kannattaa jättää asentamatta. Se pituusero 307 vs 325 kyllä kompensoituu melko tehokkaasti sillä leveyden katoamisella. Eli ummelle ku työntää, mennään samallain sukset taivasta kohti :)

    Sitte. Riippuu kuinka paljon ajat ummella. Jos ajo on ihan silloin tällöin piipahtelua jossain jängillä/pelloilla/aavoilla, niin silllon vois joku pätkä tela kunnon harjallaki olla mukava. Tuo Camon uus backcountry on pitävän mallinen tela. Siihen kun junttaat hereät säädöt kytkimelle ja kone säätöihin, niin saat KEULIA ;D

    Sitte jos pitää ajaa ummella enemmänki, niin sitte se 345 pitkä tela. Ja harjaksi max 38, niin saa perän vielä irtoaan reitillä takapuolen heilautuksella. Backcountrya saa myös 345 pitkänä, mutta se on 44mm. En oo kyselly että millanen se on reitillä - voi olla hyväki. Tai sitte se on jo liian korkea? Mutta korkeissa harjoissa tulee tuo mutka homma kankeammaksi ja ajotavan joutuu opetteleen uusiksi. Patikossa pitempi menee paremmin, jos ei ajeta ihan vimpan päälle rallia, vaan semmosta normaalia kovaa :) Pätkä kun kiertää joka montun pohjan ja haluaa ottaa joka patista uuden suunnan, kun taas pitempi on suuntavakaampi ja menee junamaisesti pattien päällä.

    Sitte joku 365 pitkä telaki menee vielä reitillä, jos harjaa on max 32mm. Sen saa vielä kaasulla ja kropalla sluibaan.

    Kestävyydestä: Täällä Lapin reiteillä ei oo mitään ongelmaa ollu itellä noitten alumiini-latta jatkojen kans. Mutten tiä sitte jossain etelän kauheassa patikossa että miten käy. Väittäsin kuitenki, että normi hommissa kestää. Eri asia jos ajetaan oikeasti kovaa - mutta tällä palstalla ei kovin montaa ole semmosta, joka vetää OIKEASTI lujaa - vaikka kuinka saattas väittää toista ;)

    Eli mieti kuinka paljon ajat ummella ja miten ajat siellä. Jos tarvii hitaasti kiertää puita, sillon pitempi tela. Mutta jos vaan hulluttelet jossain aakeilla laakeilla, sillon pätkään lisää harjaa?
     

Suosittele tätä sivua