Kelkkailun maine ja mediat

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Päällikkö, 9/1/06.

  1. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Noh, jotkut ovat vain ottaneet sen kannan että kelkkailu on perseestä ja kelkkailua harrastavia pitää häiritä joka ikisellä mahdollisella tavalla.
    Sen jälkeen kun laillisiin ja mahdollisiin valitus- ja häirintätapohin on kyllästytty, aletaan virittelemään naruja kelkkareiteille, jäädyttelemään esteitä reiteille ja muuta yhtä "fiksua".
    Näille vastarannankiiskeille ei pysty puhumaan järkeä yhtikäs mitenkään, sama mitä sanot niin vittuilua saa takas, ja sama mitä kysyt niin vastaus on ei...

    Täällä torniossaki on ylitorniolle menevä kelkkareitti suunnitteilla, ja se ois varmaan jo rakennettukin, mutta yhdellä reitin "kriittisellä" kohdalla on yks vastarannankiiski jolle ei sovi että se reitti menee siitä mistä sen on suunniteltu menevän. Muualta sitä ei voi oikeastaan vetää, kun muuten tulee vastaan varoetäisyydet asutukseen jne. Niin, eihän siinä reitin varrella montaa maanomistajaa olekkaan, vain 500 omistajaa/osaomistajaa ja 300 tilaa joitten läpi se reitti on suunniteltu. Tuosta porukasta siis 499:lle se reitti sopii, mutta sille yhdelle ei. Niin, tosiaan, sen yhden vastustajan maat ovat olleet 80 luvun puolivälistä asumatonta maata... ;D ;D
    Mikä lie taka-ajatuksena siinäki vastustuksessa... Tuskin ainakaan kelkkailun edistäminen... ;D

    Jotenkin vain joidenkin ihmisten ajatusmaailma on niin kaukana omasta ettei yksinkertaisesti _voi_ käsittää mitä siellä mielessä liikkuu... ???
     
  2. biscinen

    biscinen Guest

    Lööppien aihe täytyy repiä iltapäivälehiten myynnin edistämisen kannalta "kauheimmasta" asiasta ja tuolle päivälle ei sitten ollu muuta tarjolla. Mutta huomenna on taas uudet aiheet etusivulla. En usko että arvon presidenttimekään murehtii tuossa lööpissä olevaa otsikko vilkaisua kauempaa. Paskan makuhan noista jää kielelle, mutta lööpit on lööppejä ja tuppaavat unohtumaan kun uus ilmestyy. Ne viherpipertäjät ja kukkahattu tädit voivat tallentaa ja josskin myöhemmässä tilaisuudessa siihen vedota, mutta taitaa tavallisella tien tallaajalle jäädä melko merkityksettömäksi jutuksi. Lainlaatijat rajoirtuksiaan sorvatessaan eivät varmaankaan käytä lööpejä lähde aineistonaan, vaan heidän tieonsa ja rajoitusten tiukentamisen tarpeet tulevat poliisin kokemuksesta ja lausunnoista sekä tilastokeskuksen tilastoista. Jokaisessa harrastuksessa sattuu vahinkoja, mutta ne missä henkilö ja aineelliset vahingot ovat suuria ylittävät sensaatiohakuisissa lehdissa helpostikkin uutiskynnyksen. Jos sählyssä joku rikkoo polvensa ei kukaan sitä noteeraa, mutta ajappa kelkalla kiveen ja murra polvesi, niin siitähän saa etusivun uutisen. Suurin osa noista kelkkailua koskevista lööpeistä kannattaa ohittaa olankohautuksella ja jos niihin pitää jotenkin regoida niin ottaa opikseen ettei itse hölmöile samalla tavalla.
     
  3. Davy

    Davy Member

    Ei kauheita lööppejä näkynyt kun YLMK:n pojat ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi etsimään muuan Belgialaista Ivalon lähierämaista. Todennäköisesti pelastivat ihmishengen. En kuulu seuraan eikä ole maksettu "mainos". Kirjoitan siksi että ottaa pannuun yksipuolinen uutisointi. Ainakin Ylä-Lapissa kelkkaseurat kuuluvat VaPePa:aan ja sitä työtä myös tekevät.
     
  4. Rinkaisu

    Rinkaisu Yamaha RS Rage GT

    Tiä sitte oonko vastarannan kiiski, mutta aina vaan kirjoitetaan just mun harrastuksiin liittyen lehtien palstoilla. Ja mulla on oikeesti vaan kaksi rakasta harrastusta: kelkkailu ja koira.

    Tarvinneeko mainitakkaan mitä tässä on valtakunnan isommissa ja pienemmissä lehissä kirjoteltu kelkkailijoista. Tsiisus. Sitten kun vielä erehyin antamaan haastatteluja kelkkailijana niin radioon kuin lehteenkin, niin eipä ollu sekään kaikkien kanssakelkkailijoiden mieleen. Tietenkään.  :(   Ja oikeesti halusin puolustaa hieman kelkkailijoita..

    Koiran kanssa: joo, se paskoo niinku kaikki me muutki. Että vaan siitä jaksetaan repiä sitten ilo irti yleisönosastolla joka jumalan kevät.

    Oiskohan elämä autuasta jos ei olis ihmisillä harrastuksia, eli istuttaisiin vaan kotona ja joskus reviteltäisiin ja tehtäisiin vaikka pisto-ompelutöitä.

    .. kele sentään ja tää juttu tuli 42 vuotiaan vanahanpiian näppikseltä. tana.

    (muuten laiffi on ihan jees, piti vaan vähän avautua..)  ;)
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Suomen kelkkailumyönteisin media, Kaleva on taa vouhottanut:

    Kankaanpään havaintojen mukaan luvatonta maastoajoa tapahtuu enemminkin kesällä Jumaliste, missä kohti tuon Kankaanpään kommenteissa puhutaan luvattomasta kesäajelusta??? Ei hemmetti, asioita koitetaan vääntää negatiivikseksi vaikka väkisin!!! Ei perse mitä "seitsämänpäivää" toimitusta!
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Ei muuta ku kelkkalehtiinki lisää "seitsemänpäiväätoimitusta":
    Isoja soopa-otsikoita sinne tänne ja kanteen kauheita uhkakuvia missä hiihtäjä tappaa maapallon luistovoiteillaan ja varusteisiin käytetyillä kaikenmaailman kemikaaleilla! ;D ;D ;D

    Puhumattakaan sitte muista "koko kansan lajeista"...
     

Suosittele tätä sivua