MXZ 800 HO vm.2003 Ongelma, kampiakselin tiivistys variaattorin puolella

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä viltsu, 5/4/08.

  1. viltsu

    viltsu New Member

    Ostin MXZ 800 HO kelkan vuosi sitten.Sähköstarttia asentaessa huomattiin että kampiakselin stefa on tullut ulos ja vaseliinit roiskunut ulos,kelkalla oli ajettu 900 km.
    Kellkka huoltoon ja halki ,uudet laakerit ja stefa variaattorin puolelle.
    Nyt kelkalla ajettu 2000 km, sama homma edessä.
    Kone halki ,sisemmän laakerin tiiviste on tullut ulos kampikammion puolelta ja on kampiakselin ja sisemmän laakerin välissä irrallaan. Variattorin puoleinen stefa on tullut ulos ja on ulomman laakerin ja variaattorin välissä irrallaan, ja vaseliinit on lentänyt hihnakoppaan.
    Mistä kyseinen vaurio voi johtua, vai onko kyseessä tyyppivika ?
     
  2. pollepolaris

    pollepolaris Active Member

    Kytkimen puoleisen stefan ulostuleminen on tyyppi vika tuossa vuosimallissa.Uudemmissa on peltinen stoppari stefan ulkopuolella ja tuohonkin pystyy tekeen stopparin esim laittaa 2 pelti liuskaa jotain 2,5mm peltiä ja poraa päihin reijät ja laittaa ne laitimmaisten lohkon pulttien alle. Kampikammion paine se niitä stefoja ulos pullauttelee ja 800 on hiukan kovemmat paineet ko 600 jossa ei niin herkästi tule ulos.
     
  3. polle.

    polle. Ski-doo mxz 600ho sdi -05.

    Juu yleinen vika vm.03ssa. Kytkin pois ja raottaa lohkoja sen verran että saa stefan takasi ja jokuhan se sano että lääkeruiskulla öljyt sisää. Ja päälle vielä peltiläpyskä.
     
  4. kelkka700

    kelkka700 Guest

    joo on todellakin ongelma tuossa 800 ho:ssa tuo stefan karkaaminen,kannattee laittaa ne stefat loctite:n liimalla kiinni niin eivät karkaile itsestään en muista nyt minkä numeroinen se aine oli,mutta se on tarkoitettu stefojen liimaamiseen....
     
  5. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    hatara muistikuva on et se liima oli locktite 517
     
  6. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Skudaagen!

    Kerää painetta laakeripesään. Laakeripesään menee ilmareikä metallisen nippelin kautta ja päässä on muovinen tulppa. Poraa muovi tulpan päähän reikä noin 2 mm. Päästää ylimääräiset paineet reiän kautta pois. Monesti on ollut niin, että on laitettu erikoisvaseliinia liikaa. Riittää alle 30 ml. Eiko hei!

    Nm: kkkp.
     
  7. viltsu

    viltsu New Member

    Eikös ulomman stefa ulos tulo ole merkki siitä,että sisemmän laakerin tiiviste on pettänyt. Paitsi tietysti jos paine on syntynyt laakeri pesässä. Onko kellään tullut tuo ulompi stefa ulos, ja sisemmän laakerin tiiviste on ehjä ?
    Miten paljon tuota vaseliinia menee kasatessa kone ? Minulla luki huoltolaskussa 1,5 x 78,00 eli 117,00€
     
  8. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Skudaagen!

    Kampiakseli ja lohkot pesty puhtaaksi, myös laakerit, niin noin 30 ml pitäisi riittää eli mag puolen laakeri/stefa pesään 6 ml ja pto puolen laakeri/stefa pesään 24 ml. Tietenkin pto puolen laakeri/ stefa, joka on limppua vastaan tulee tarkistaa! Eiko hei!

    Nm: kkkp.
     
  9. viltsu

    viltsu New Member

    Laitoin googleen laskusta koodin 293550021,siellä näyttäisi että kyseisen koodin gramma määrä BRP:n sivuilla olisi 50g putkilo. Eli 1,5 x50g on 75g,onko koneeseeni laitettu liian paljon erikois vaseliinia? Onko muut foorumilaiset samaa mieltä että ,sinne riittää 30g ?Mikä on oikea määrä ?
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Jos en pahasti väärin muista niin toi 75grammaa on melko lähellä oikeaa määrää
     

Suosittele tätä sivua