Henkilövahinko radalla

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä ViRi, 29/7/08.

  1. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Tässäpä pientä tietoiskua radalla ajeleville kuskeille niin kelkoilla, pyörillä kuin muillakin vekottimilla. Tehin vahinkoilmoituksen viime talvena radalla reeneissä sattuneesta kolhusta ranteeseen (PeeÄmmä muuten varmaan muistaa). Nyt vakuutusyhtiö alkaa vänkäämään siitä, onko rata ollut kuinka suljettu, ts. kuinka hyvin radalle meno muilta ihmisiltä/ajoneuvoilta on estetty :eek: :eek:

    Itsellä on ollut sellainen luulo, että liikennevakuutus kattaa henkilövahingot muuten paitsi kilpailuissa, mutta nyt saivarrellaan siitä, onko rata suljettu vai ei. Jos rata tulkitaan suljetuksi, ei vakuutusyhtiö ala millekään, muuten tapaukset kuulemma harkitaan yksi kerrallaan. Asian tarkastin kotivakuutuksen yhtiön asiantuntijalta, joka sattumoisin on eri yhtiö kun liikennevakuutus ja asia kuuleman mukaan on näin ::) :eek: :mad:

    Eipä sillä, onhan lisenssissä jonkinlainen vakuutus, mutta jokainen ehdot lukenut tietää korvaussummat varsin olemattomiksi. Häätyy seuraavaksi alkaa kalasteleen maksusitoumusta sieltä, mutta huomioikaa ja antakaa viidakkorummun laulaa, että jos vahinko tapahtuu radalla, niin se ei ainakaan ole suljettu; parempi jos radan sijasta vahinko tapahtuisi vaikka reitillä ::)
     
  2. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Just eilen luin OffroadProsta tuosta suljetusta radasta ja sitäpä ei ole lailla (yllättäen) määritelty vaan se arvotaan tapauskohtaisesti vakuutusyhtiön toimesta.
     
  3. kolli

    kolli Arctic Cat SNO PRO 440-05 HONDA CRF 450R -10

    mulla ainakiin jokuviisas on sanonut et suomessa on yksi suljettu moottorirata ja se on ahvenisto.
     
  4. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Niinpä niin, mutta tää sun viisas ei varmaan saa sitä oikein sanottua vakuutusyhtiölle ;)
     
  5. kolli

    kolli Arctic Cat SNO PRO 440-05 HONDA CRF 450R -10

    niimpä,mut mulla on kottaraisessakin liikennevakuutus,ja eihän sillä periaatteesa saa ajaa kun "suljetulla" alueella.
    mutta voi olla helpompi kun nää kelkkavahingot tapahtuu reitillä,itsellä ainakaan ei ollut mitään vaikeutta kun ranteeni mursin.
     
  6. heikki aikio

    heikki aikio Guest

    ottakaa liikennevakuutus niin kisakelkkoihin kuin crossipyöriin . tuo korvaa kuskille ja kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot + kuskin kannattaa ottaa veilä jokin henki/tapaturmavakuutus hoitoihin yksityislääkärille esim.
    IF sanoi ainoat suljetut radat ovat ahvenisto ja surmanajopallo :eek: JA NÄILLÄTAPAHTUNUTTA VAHINKOA EI KORVAA LIIKENNEVAKUUTUS ::) noihin täytyy olla omat tapaturmavakuutukset ::)
     
  7. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Aivan.Kun on rekisterissä niin liikenne vakuutus korvaa radalla sattuneen vahingon harjoituksissa, siis henkilö vahingot ei kelkan vahinkoja.
    Poika ko vetas kunnon lipat niin vakuutus korvas ambulanssit Ivalo-Roi  ja lääkärit ja kaikki muutkin menot.Tosin kannattaa hommata vielä erinlinen vakuutus henkilö kohtaisesti kisoja varten lisenssin vahvikkeeksi !
    Fenniassa ei ainaskaan ole ollu mitään ongelmia.

    Onhan siellä pykälissä melkosta viilaamisen mahdollisuutta jos haluavat alkaan pikku tarkaksi.

    (kyseisessä tapauksessa kun tuli hälytyksen myötä pari ambulanssia ja palokunnan ensi yksikkö paikalle niin poliisit soittivat että oletteko te siellä radalla niin sanoin että ollaan niin totesivat vain että heitä ei siellä sitten taideta tarvita).
     
  8. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    No nuin luulin itsekkin vakuutuksen toimivan ja sitä paitsi parhaillaan vielä olen sairaslomalla juuri tuommoisen kolhun takia. Fenniassa vaan tuo radan sulkemisaste aiheutti heti ylimääräisiä kapuloita rattaisiin. Asian käsittely on vielä kesken, muttei se noin yksinkertaista ollutkaan kun alunperin kuvitteli :(
     
  9. cranetus

    cranetus ehkä,ehkä ei

    Se ole koskaan niin yksinkertaista noiden kans.
    Itellä kun sattui työreissulla tapaturma ja polvi meni rikki, niin siitä tuli vänkäämistä, kun se ei varsinaisella työajalla sattunut vaan sattui lain määräämällä vuorokausilevolla.
    Tuosta sitten tingattiin,että onko työtapaturma vai ei...onneksi työnantajalla on jokaiselle työntekijälle vapaa-ajan vakuutus, joka kattaa tuollaiset tapaukset.
    Tosin tappelua oli
     
  10. oo-pee

    oo-pee Active Member

    Olen etsinyt viimeaikoina täysajan tapaturmavakuutusta itselleni mikä korvaisi myös lisenssin tukena kisoissa tapahtuneita vahinkoja. Tälläisen vakuutuksen löytäminen on erittäin vaikeaa jos haluaa että korvaus summat ovat kunnossa ja kannattaa lukea pienellä präntätyt sillä sieltä voi löytyä yllätyksia korvaus summissa jos vahinko sattuu ns. vaarallisessa lajissa vaikka siitä olisi maksanut lisähinnan (urheilijalisän).

    Ifillä näytti löytyvän vakuutus mikä korvaa ilmeisen hyvin harjoittelussa tapahtuneet vahingot, mutta kisat ovat asia erikseen.
    Päädyinkin eilen ottamaan Ifiltä tapaturmavakuutuksen urheilijalisällä. Nostaa vakuutuksen hinnan *2 normaali vakuutukseen verrattuna. Ifilläkin moottoriurheilu kuuluu riskiluokitukseen 4 eli kalleimpaan.

    Liikennevakuutus on hyvä vaihtoehto harjoitteluissa sattuneissa vahingoissa mutta kertokaahan pojat mistä olette saaneet vakuutuksen mikä korvaa myös kisoissa tapahtuneita vahinkoja lisenssin tukena. YV voi laittaa

    Vielä liikennevakuutuksesta: Kolme eri vakuutusyhtiötä selvittelee asiaa että mikä on kanta korvauksiin jos se sattuu suljetulla radalla (Virin tapaus) ja en saanut vielä vastausta mistään. Nämät ovat erittäin vaikeita kysymyksiä vakuutusyhtiöille vaikka liikennevakuutus on läkisääteinen kaikilla on omat korvauskäytännöt.  ???
     
  11. oo-pee

    oo-pee Active Member


    Fennialla sanottiin minulle suoraan että liikennevakuutus tottakait korvaa kaikki vahingot myös suljetulla radalla sattuneet kunhan ei ole kilpailu
     
  12. heikki aikio

    heikki aikio Guest

    I F kommentti " korvaa myös kisoissa sattuneet vahingot kuskille !! MUTTA EI KORVAA SULJETULLA radalla tapahtunutta vahinkoa ( ahvenisto ja surmanajopallo)
     
  13. andyman

    andyman Well-Known Member

    Kyllä se vaan niin tahtoo olla että vakuutusyhtiöt vetää maton alta,jos vaan suinkin mahdollista.

    Käsittämätön määrä tulee niihin rahaa mätettyä,ja vastineeksi ne pitää ihan pellenä.

    Ehkä paras omakohtainen kusetus oli se kun autossani oli varashälyytin joka oli hyväksytetty yhtiöllä,jolloin sain vakuutus alennusta,ja varkaus tapauksessa ei olisi omavastuuta.

    Noh,kävipä sitten parivuotta tuon tarkastuksen jälkeen niin että samainen auto varastettiin. Korvaus summasta oli vähennetty OMAVASTUU jota ei varkaus tapauksessa pitänyt joutua maksamaan,koska autossa oli tarkastajan hyväksymä hälyytin.

    Ilmoitin tuosta virheestä yhtiöön ja pyysin maksamaan puuttuvan määrän,jolloin sain kuulla että Varkaustapauksissa ei ole oma vastuuta,poislukien ne tapaukset jolloin auto on onnistuttu varastamaan. Eli omavastuuta ei olisi tarvinnut maksaa jos autoa ei olisi varastettu ::)

    Apinaa koijataan...

    Omassa damage listassa on:
    Murtunut nenä
    katkennut olkavarsi
    katkennut pikkurilli
    Murtnut nikama ja revennyt välilevy

    Yksikään tapaus ei ole hoitunut niin ettei olisi vaadittu hirveitä ponnisteluja että asiat hoituu.
    sorry ot,mutta oli pakko avautua..
     
  14. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    No niin, alkuun palatakseen juttu jatkuu.

    Soitin eilen vakuutusyhtiöön ja kysyäkseni miten asiani on edennyt annettuani pyydetyt lisäselvitykset. Lisäselvityksiä pyytäneen eli tapaustani hoitaneen henkilön puhelimeen ei saanut yhteyttä useista yrityksistä huolimatta. Puhelin ilmoitti jatkuvasti että verkko on varattu ???. Soitin keskukseen, kerroin ongelmani ja pyysin yhdistämään suoraan ko. henkilölle. Hetken päästä keskus kertoo ettei heidänkään onnistu yhdistää puhelua ja kysyi jätänkö soittopyynnön. Kerroin ettei soittoa ole kuulunut tähänkään mennessä ja pyysin yhdistämään seuraavalle käsittelijälle.

    No yllätyksekseni puheluun vastattiin jopa muutaman minuutin jälkeen. Tosin puhelimen päässä nyt ollut henkilö sanoi ettei asia kuulu hänelle ja hän yhdistää seuraavalle :mad:. Hetken päästä nauhoite kertoi että tavoittelemani henkilö on lomalla ja tulee silloin ja silloin.

    Kokeneena vakuutusyhtiöiden kanssa asioineena en vielä lannistunut, vaan näppäsin netistä seuraavan numeron ja soitin uudelleen. Esitin asiani vastanneelle virkailijalle, joka oli sen verran valveutunut että tiesti kertoa asiani käsittelijän jostain syystä vaihtuneen. Tämä viisas henkilö puhelun yhdistämisen lisäksi antoi pyytämättä tämän uuden byrokraatin suoran numeron, mikäli en sattuisi sitä saamaan jostain syystä kiinni ::)

    Kumma kyllä tämä pykälänikkari vastasi puhelimeen. :eek: Asiaa tiedusteltuani virkailija kertoi edellisen käsittelijän saaneen selvitykseni ja tapahtuma on hyväksytty henkilövahingoksi. Ihmettelin miksei minulle ole kerrottu vaikka niin sovittiin ja vastaukseksi sain hyvin monisanaisen virkkeen kapulakieltä. Tämä paperikenraali alkoi moittia minua miksi olen asiaani hoitanut näin ja miksei heille ole toimitettu aiempia lääkärilausuntoja jne. Kerroin hoitaneeni asiaa juurikin paikallisesta konttorista sekä edelliseltä asianhoitajalta saamieni neuvojen mukaan, mutta puhetulva ei ottanut laantuakseen.

    Itsellänikin alkoi verenpaine nousta ja kerroin tälle kynänteroittajalle hyvin selvin sanoin miten asia on edennyt ja kuinka laadukasta palvelua fennia on tarjonnut. Asia ei oikeastaan edennyt ollenkaan, vaan nyt tämä näppärä kanslisti sanoi että minun on toimitettava tapaturmaa ensimmäisenä tutkineen lääkärin lausunto + muut asiaan liittyvät paperit nähdäkseen onko nyt käsiteltävää tapaturmaa tapahtunut. Kieltämättä ihmettelin jo aiemmin miksei niitä vaadittu, mutta olen toiminut annettujen ohjeiden mukaan.

    Nyt sitten odotellaan edellisen työpaikan lääkäriltä papereita ja katsotaan miten seikkailu jatkuu ::)
     
  15. nilikki

    nilikki Active Member

    Mulla ainaki on ihan positiiviset kokemukset Pohjolasta vakuutusyhtiönä. Kerron lyhyesti pari omakohtaista tapausta. Molemmat tapaturmat ovat kylläkin tapahtuneet kisoissa, eikä omalla ajalla, mutta kerron kuitenkin.

    Kevään viimesissä kisoissa Kalixissa pannutin maalihypyssä ja ranne otti osumaa. Se oli pari päivää kipee ja sit jokseenki helpotti, nii en menny heti näyttämään sitä. Ranne oli kuitenki vähän arka vielä kuukauden jälkeenki nii menin sit näyttämään lääkärille, josta alko koko kesän kestäny proseduuri. Ranne kuvattiin eka röntgenissä, sitten käytiin ortopedillä, sitten magneettikuvauksiin, sitten takas ortopedille ja siitä sitten kirurgille joka lopulta totes että ei leikata vielä ku kivut on hellittäny. (Jokin murtuma siellä kuitenki oli). Pohjola korvas mukisematta kaikki (pl.omavastuu) ja ilman Pohjolan maksusitoumusta mm. mageettikuvia ei Terveystalo ois suostunut ees ottamaan. Eli yksityisellä meni koko prosessi, joten voitte kuvitella, paljonko tuo ois keventäny omaa lompakkoa?
    Pohjolassa eivät edes kyseenalaistaneet vahinkoa, vaikka menin ekan kerran lääkärin luo vasta kuukauden tapaturman jälkeen. Erikseen jopa heiltä asiasta kysyin ja sanoivat, ettei sillä ole väliä.

    Ekana junnuvuonna mursin ranteita ja katkoin jalkoja (itseltäni) kun ei oikein osannut pelätä ajossa mitään, jolloin Pohjola korvas kaikki kustannukset (junnuissa ei mee ees omavastuuta). Jalan katkeamisesta sai kipurahaa sekä myöhemmin korvauksen myös kosmeettisista haitoista eli arvista, mitkä jäi kun titaanifiksaattori ruuvineen poistettiin säärestä. Tätä tapausta en ikäni puolesta ite selvitellyt, niin en osaa sen tarkempia yksityiskohtia kertoa prosessin läpiviennistä, mutta käsittääkseni se oli kohtalaisen selvää pässinlihaa.

    Viimeinen tapaus ei liity kelkkailuun mitenkään, mutta plussaa täytyy tästäkin antaa Pohjolalle. Kämpässä sattui tiskikoneesta johtuva vesivahinko ja mittava remontti iski päälle. Väliaikaisen asunnon hankkiminen oli melko vaikea saada, niin Pohjola tarjoutui vapaaehtoisesti maksamaan haittakorvausta kun jäin asumaan remontin keskelle. Vakuutusehdoissa kuuluisi maksaa väliaikainen asuminen, mutta kompromissina maksoivat korvausta kun ei lähetty mihinkään. Kämppiksellä vakuutus IF:ssä eikä saanut ees lämmintä kättä..palautelomakkeen taisi saada ja siinä se. Eli aika paljon taitaa olla vakuutusyhtiöissä eroja.

    Kiteytän kirjotuksen siihen, että Pohjolan kanssa ei oo mulla toistaiseksi ollut minkäänlaisia ongelmia minkään vakuutuksen suhteen.
     
  16. Zeta

    Zeta Well-Known Member

    Viri. Mistä vakuutuksesta sää yrität hakea korvausta? Vissiin liikenne, ku fenniasta on kysymys?
    Mulla sattui Iinatissa reenatessa 2005 talvella vahinko, jossa polvesta repes kierukka ja reisiluun pää halkesi. Se meni mukisematta lisenssivakuutuksesta, koska siellä lukee, että se korvaa vahingot kilpailussa ja lajinomaisessa harjoittelussa! Multa ei edes kyselty mitään suljetuista radoista...
     
  17. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Joo, liikennevakuutuksestahan minä. Tuo lisenssivakuutus näyttää ainakin paperilla sen verran köyhältä ettei sillä saisi kuin äiti amman halauksia :( Toki jos tuo fennia vetäytyy vastuusta niin sitten pitää kolkutella pohjolan ovia.

    Nyt kesällä multa leikattiin olkapää, joka oli radalla telottu rossipyörällä. Vaikka asiointi tapiolankin kanssa oli hidasta ja kankeata, ei sielläkään kyseenalaistettu etteikö tapaturma olisi korvattu liikennevakuutuksesta. Se lisenssivakuutuksen korvauskatto tulee äkkiä vastaan jos vamma tarvii leikkausta ja siihen jonkin verran saikkua kyytipojaksi.
     
  18. KTM

    KTM Member

    Moro,

    Juu, saat Viri liikennevakuutuksesta asia hoitumaan ihan varmasti. Ratasi ei ole suljettu, tiedän, vaikken sitä ole nähnyt;). Ahveniston lisäksi taitaa olla pari muuta suljettua rataa, ei muita. Vaikka joudut taikinoimaan fennian viilaajien kanssa, niin ei kannata huolestua... aikaa se vaan on. Kannattaa odottaa, liikennevakuutus on huomattavasti kattavampi kuin lisenssivakuutus.

    Nimim. Ite hain/sain SC kisassa hajonneiden paikkojen kustannukset liikennevahinkolautakunnan oikaisupäätöksellä liikennevahingosta, ko IF yritti eka vi**uilla. ;)
     

Suosittele tätä sivua