Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Juu ajettava on, mut ei ole maan omistajien lupia!
     
  2. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Joo kyllä tuntuu siltä ett aikas tyhjästä maksaa tota maksua... :-\ Kyllä tuntuu olevan asiat pahemman kerran rempallaan! :eek:
    Ja mitä tulee tuohon talkoo asiaan, niin harvemmin sitä pitää maksaa ett saa talkoilla jotain tehdä! ::)
    Tätäkin asiaa on täällä vatvottu aina aika ajoin.... pitäsköhän meidän ruveta oikeasti tekeen asialle jotain eikä vaan spekuloida asiaa täällä! Ko. asiaa saa ihan vapaasti sitten kommentoida!!
     
  3. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Öö en ainakaan mie oo löytäny mistään selvää infoa millon on talkoita tai kokouksia? Selailin nettiä tuossa läpi mutta ei sattunu silmään...
     
  4. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Joo ei oo hajuakaan vaikka oon kysellykkin ns. vaikuttavilta tahoilta... jos jostain sattuis ton tiedon samaan niin vois vaikka kokouksessa käydäkkin naamaansa näyttämässä! :-\
     
  5. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Usein miten paikalliset seurat järjestää talkoot. En löytänyt kyllä mitään tietoa, mut muistelisin et juliella on ollu ainakin parina vuonna joku kokous. Ja netissä oli jossain ilmoituskin siitä. (tosi selkeetä :) )
     
  6. mikkole

    mikkole Lynx enduro 2022

    Onkos muuten joensuun seudun porukoilla tulossa uutta kelkka rintamalla. Itse menin ostamaan skippadoon kun halvalla sain. Entinen kelkka jaa emännälle jos velipoika ei osta pois. Tuuli on kaatanut puita reitille kun mennään uuron shellille. Mahtaa olla kunnan metsää siinä liittymän lähistössä. Kukahan mahtaisi käydä raivaamassa pois? Toivotaan kylmän ja sateisen kesän jälkeen että tulee aikainen ja runsas luminen talvi. No ainahan sitä saa unelmoida ;D ;D ;D
     
  7. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Tulihan tuota haettua reipas viikko sitten reino kotia. Katotaan nyt miten se yhteiselämä tuon laitoksen kans lähtee käyntiin... ::)
     
  8. mmaattan

    mmaattan Ei kelkkaa

    Itse olen tehnyt "talkoita" ihan itekseni reittien hyväksi jo useampana vuotena. viimekaudelle kysyin et saisko luvan jos tekee talkoita ja irtosihan se.. Mutta ei siinä todellakaan montaa euroa tunnille jää, kun miettii et paljonko tunteja olen tehnyt reitin hyväksi..Et sikäli jos se on rahastakiinni niin varmasti on helpompi tehä omalla työpaikalla muutamatunti ylitöitä niin saapi sen satasen kokoon.. Kyllähän nuo reitit kaipaa paljon ehostamista ja talkoilla niitä olisi hyvä tehdä kun olisi ahkeria tekijöitä ja joku järjestäs isommasti talkoot.. 8)
     
  9. Kapital

    Kapital F5 -05

    Kyllä itsekin olisin valmis talkootoimintaan. Ihmetyttää se, että tämä kelkkailu alkaa olemaan näin hankalaa. Luulisi esim. kelkkakauppiailla olevan intressiä vauhdittaa näitä asioita eteenpäin. Ja eikö kelkoista tule kuitenkin jonkin verran tuloja myös muille paikallisille yrittäjille. Bensaahan nuo laitteet syö edelleen ja kuuleman mukaan jopa jotkut kuskitkin syövät jotain. Lisäksi tänne rajan tuntumaan saattaa joku turistikin eksyä ajamaan ja tuskin hän yöpyy kelkkansa selässä.
     
  10. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Joo kyllähän noita talkoo hommia vois tehä.... jos joku vaan sanois mitä ja missä saa tehä ;) kun ei tonne reiitille kehtaa vaan mennä ja tehä... äkkiä tulee sanomista! Ja kyllähän se on mukavampi itekki ajella kun ois reitit hyvässä kunnossa...
     
  11. Race69

    Race69 Well-Known Member

    eikö olis paras koota joku porukka reittejä kunnostamaan ja laskuttaa Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys ry:tä.. eihän tänä päivänä lahjaks kannata lähteä töitä tekemään, vaikka saisitkin kauden reittiluvan talkoo työstä, eikö parempi olisi laskuttaa tekemästään työstä yhdistystä ja ostaa sitten se reittilupa ken ostaa. ja saishan sitä vaikka bensarahaakin talveks jos tekee ahkerasti töitä
     
  12. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

  13. mmaattan

    mmaattan Ei kelkkaa

    Pirulainen kun ois itellä vielä mönkijä nii ois vähän helpompi liikkua tuolla urapohjalla..
     
  14. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Tuli toi mainitsemani pätkä käytyä läpi pääpiirteittän. Samanlaista oli kuin vuosikin sitten eli paljon sain fixailla merkkejä. Koko ajan hiljaa ajaen meni ko. ~15km pätkässä aikaa lähemmäksi pari tuntia. Lehmon suon reunassa asti en käynyt, pitää sekin käydä tarkistamassa tässä joku päivä.

    Kuvan tilanteessa tuli mieleen mitä tehdä? No, kun mitään en voinut niin olkoon. Tarkoitan siis kun kesän mittaan on tässä kuvassa viereiset koivut kasvaneet sen verran että peittävät uramerkin 90%:sti. Eihän tossa edessä ole kuin peukalon paksuinen kasvukki, mutta pitäisi kysyä maan omistajalta mitä tehdä?

    Toki helppohan toi merkki olisi siirtää mutta kun joku rautakankikaan ei kulje "repussa":
    [​IMG]

    Alempi kuva luo melkein turvallisen olon risteykseen lähestyttäessä, tiedän että talvella on tollakin tiellä liikennettä koska on ~2km kotoani, ja jos olisin risteyksen yli heittänyt kelkalla joskus 3v. sitten meiningillä ettei sieltä nyt ketään tule, niin enpähän varmaan olisi tätäkään kirjoittelemassa.

    Tuli auto oikealta niin täydellisesti että olisin mennyt auton läpi kun ajattelin kohtaamisnopeuttani ja auton vastaavaa...
    [​IMG]

    Aukolla Kajaanintien lähellä:
    [​IMG]
    Tutkin katkeamis kohtaa silmät kädessä ja kyllä, ei todellakaan ole katkaistu vaan on katkennut tuulen vaikutuksesta. Aika haperoittaa, itse nostin ja tamppailin pystyyn saman merkin vuosi sitten.

    Sitten jo säikähdin, onko tänne tehty jo virallinen reittikin eli suoritettu sen vaatima reittikartoitus tjsp.
    Mutta älkäämme toivoko, toi on vaan kunnan laittama varoitus HIIHTÄJILLE kun hiihtoura menee kelkkauran ylitse, eihän hiihtäjät KUULE tai osaa muutenkaan varoa muuten. Itse kelkkaura menee tossa oikealla.
    [​IMG]
    Kyllä näköjään jtn. **tun hiihtäjiä paijataan jotka eivät tuo kuntaan paljoakaan rahaa kuin jonkun satunnaisen mehun hinnalla. Pitäisi Kontiolahdenkin tajuta että kelkkailijat tuovat jopa kymmeniä tuhansia euroja kunnalle, ja enemmänkin voisi tulla jos asiaan panostettaisiin.

    Yhteenvetona nostelin pystyyn sekä tamppailin tukevammin pystyyn ~15km pätkällä sen toista kymmentä merkkiä, lisäksi poistelin uralta kahden nyrkin kokoisia kivia kymmenkunta sekä kepakoita.
    Paras oli kun tuolla kun mennään lyhyt pätkä rautatien rinnalla ja siellä on kesän aikana hakattu aukko, kelkkauralla oli poikittain sellainen pölli, jotain 30cm läpimitaltaan ja 60-80cm pitkä, no, ei huolta enää, nyt on pölli sivussa.

    Tuumaan että oliskohan "reittivastaava" tehnyt saman homman ennen kauden alkua edes tälle pienelle pätkälle, saati sitten sadoille kilometreille jotka kuuluvat jokaisen aluevastaavan "hallintaan"?

    Ja kyllä muuten lumettomaan aikaan kun tota pitkin ajoin näin ettei ne talviset patit johdu paljoakaan siitä miten niiden yleistäen odotetaan tulevan eli aluksi tulee pieni lumipatti ja siitä se vain pikku hiljaa vaan kasvaa. Toki näinhän se kasvaa mutta..
    Maasto kun on ihan pattia täynnä, tuollakin oli muutama sen kokoinen ettei kehdannut noob13na mönkällä kovaa niistä ajaa. Niinhän se on, jos reitti on tasaista, kuten esim. pellolla tai jäällä niin ei niitä patteja sinne vaan tule, ei siellä toki kiihdytellä ja jarrutella samaan tahtiin kuin maastossa mutta ymmärit varmasti pointtini.
    Patin tulo kyllä alkaa 99%:sti maaston epätasaisuudesta...Hyvin asian hahmottaa kun käy uralla näin lumettomaan aikaan...

    Urien pitäisi olla siis tasaisia jo alunperinkin...

    Btw, joku sammakko ennustaja kertoi että olisi tulossa runsas luminen talvi.  ;)
     
  15. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Oli joku tilapäinen aivovaurio kun kävi kelkan myynti mielessä ja varojen siirto tehokkaampaan mönkkäriin.
    Katselin tekemäni videon ja unohtui kerralla myynti aikeet!

    Tästäpä tämän saa kuka haluaa:
    http://norrland.campus.luth.se/filmer2/P%F6risk%F6%201.2_576p.avi
    Hiiren oikeeta napsauttalla ja tallenna koneellesi, katsoin ja taas kaipailen entistä kovemmin lunta!
     
  16. janppa

    janppa Guest

    Hei, ottakeehan joku miut alivuokralaiseksi halliin! Sisäsiisti ja muuta. Vuokra maksetaan euroissa.



    Samat tuntuu olevan jorinat reittimaksuista ja reiteistä joka syksy.. Tänne tarvittaisiin uusi AKTIIVINEN kelkkakerho jonka kautta esimerkiksi reittejen kuntoa ryhdyttäisiin talkoovoimin ja rahoin parantamaan. Tuntuu että VRY:n kaikki rahat menee tampparin liikkeellä pitämiseen, jota en tosin varmaksi tiedä kun numeroita ei ole mistään saatavilla. Voisi myös kohottaa kelkkailijoiden motivaatiota lähteä tekemään porukalla noita kunnostushommia, kuin että jokaisen tarvitsee huseerata omillaan kuten nyt tuntuu olevan. Itse olen kyllä tyytyväinen viime talven reittien kuntoon. Ajoin juuri tampatuilla = sileillä reiteillä enemmän kuin koskaan aiemmin yhden talven aikana. Kannattaa vaan välillä eksyä muuallekin kuin Jaamankankaalle tms ;)
     
  17. mixuman

    mixuman POLARIS 650 triple SKS / LYNX 5900

    joensuussa uusi purkaamo/ varaosamyynti moottorikelkoille ja perämoottoreille

    www.jmtmotors.com
     
  18. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Onkos siinä vaihtunu omistaja vai? Eikös tuo oo ollu jo jonkun aikaa, ainakin viime syksynä kävin?
     
  19. janppa

    janppa Guest

    Juu, siinä vaihtui omistaja tuossa kesän lopuilla.
     
  20. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Minkäslainen riseri Janpalla nykyään?

    Joskus mainitsit että pitäisi vielä korottaa, vaikka sulla taisi olla Pollessa jo luokkaa 8"-10"?
     

Suosittele tätä sivua