Lynx racing 440 -04

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä volvo, 27/1/07.

  1. volvo

    volvo New Member

    Kesällä hommattiin tollanen AVK:lta. Mitä öljyä pikkusäiliöön, voitelee vissiin vesipumpun akselia? Mitkä tulpat kuuluu tähän? Mikä on se vasemmalla puolella oleva painonappi?
     
  2. stm

    stm Well-Known Member

    Pikkusäiliöön samaa ölppää mitä laitat bensan sekaankin.
     
  3. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    BR9ECS, mutta kärkiväliä en äkkiseltään tiedä.
     
  4. kyntäjä2

    kyntäjä2 RE 600

    Nappi on lämmitys nappi.
    Sytytyskäyrä muuttuu ja lämmittää pakoputken.
    Ei kannata normi käytössä käyttää.
     
  5. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Tarkoittaa sitä, että voit painaa kaasun pohjaan eikä kelkka ota tarpeeksi kierroksia lähteäkseen liikenteeseen. Polttaa polttoainetta pakoputkessa.
     
  6. JN

    JN Member

    Ei ole rotaxissa rajoitinta lämmitys käyrässä.
    BR9ECS:än voit korvata ES:ällä (yli puolet halvempi)
    Kärkiväli 0,45mm.

    Ethän käytä tyhjäkäyntiä, jooko?

    Mut ensimmäisenä tongit penssa letkun ylös tankista ja tarkastat suodattimen.
    Näissä -04:ssa on liian lyhyt letku ja suodatin särkyy ja roskia suuttimeen ja sit detonoi ja sit itkettää...
     
  7. AC440

    AC440 Livesports.fi

    No hyvä että oikasit asian, niin kukaan ei tuu mua syyttämään, ko kelkka o talon seinässä ;D
     
  8. JN

    JN Member

    Kerkesin jo huolestua.

    Pointtihan on siinä että ainakin pollen rajoittimella särkyy äkkiä läppäventtiilit.
     
  9. himotas

    himotas Well-Known Member

    onko porukalla nuo nopeusmittarit temppuillu? alustan kesto ym..? tuli eilen pikakaupoilla tollanen hommattua ;) kuinkahan tarkka suuttimista?
     
  10. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=8834.180

    Tuollapa on jotain porinaa!

    Vois melekeen yhdistää nää topicit?
     
  11. LynxLynxLynx

    LynxLynxLynx Member

    Mulla oli kaks talvea 440 -04 ja siinä ei kyllä kestänyt käyttää noista ES:iä; tai kesti niin kauan kun kesti. Kelkkana toi oli mun mielestä ihan priimaa. Ilmeisesti niissä oli moottoreissa aika paljon eroa eli oli monia yksilöitä, mut as said mulla toimi tosi hyvin. Alustaan on helppo löytää säädöt yms.

    Noi tulppa-ongelmat saatto tietty liittyä myös suuttimiin. Niin ja sit kannattaa ottaa aina noin yli -5 lämpötiloissa ne mittarin viereiset "suojat" veke, muuten käy liian kuumana.
     
  12. himotas

    himotas Well-Known Member

    hmm... suuttimia, siis parit kolmet parit, syy miksi toinen suutin pykälän isompi toisella puollella? esim. 310/320!? kaasareita en oo vielä aukassut kokonaan, pitääkin kohta häätyä kattomaan mitä siellä sisällä on. Nopeusmittarin kutale on rikkipoikkieikävoiehostaa :-\ valot ym. palaa, mutta nopeutta/kilsoja ei näytä.. joutaa vissiin senkin repiä kuikkaan, eihän sillä mittään tee..
     
  13. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Toinen pytty käy kuumempana siksi erit suuttimet
     
  14. himotas

    himotas Well-Known Member

    ok, mutta sitten toinen juttu, nopeusmittarin kun irroittaa samalla pimenee kiesimittari, muilla sama homma?! mutta ei se siihen loppunu, nyt on sitten molemmat mittarit pimeenä sen ansiosta, että käytin ilman nopeusmittaria käynnissä... aikaisemmin pelitti kiesimittari, mutta nyt ei sekään :mad: liekkö vika tuossa viallisessa nopeusmittarissa? jos jollain myydä mulle tuollainen -04 rallimallin mittari(nopeus) niin voisinpa sellaisen lunastaa.

    Tarjoilkaa yv:nä.
     
  15. akipalola

    akipalola Well-Known Member

    melko varmasti se nopeusmittari ottaa häiriötä tulpanjohtoista itse vaihtoin tulpanhatut ja vuorasin alumiinivoliolla tulpanjohdot niin loppui mittarin temppuilut.
     
  16. ropes

    ropes Lynx Racing 440 -04

    Missähän mahtaa olla vika kun on juurikin samanlainen kampe ja ajettu n4000km.

    Kun löysää kaasun niin kierrokset jää joksikin aikaa huutamaan 3000rpm paikkeille ja pikkuhiljaa putoaa alas oikeaan. Mutta jos kaasua antaa niin meinaa sammua. Pitää lipsuttamalla ottaa kierrokset taas yli 3000rpm niin sitten taas mennään.
    Vetoja ja menohaluja kyllä löytyy.

    Mistä lähtä liikenteeseen? Oliskohan kaasareissa jotain roskia tjms...
     
  17. reviz

    reviz Member

    Vs: Lynx racing 440 -04

    pitäskö näissä olla ylävesiletkun välissä kuristin holkki ja jos niin millainen?
    lämmöt nousi ja kone paskaksi.ajettelin ottaa termarin pois ettei se ainakaan enää nostele lämpöjä,mutta vaatiiko se sitten jotain "hidastetta" vesikiertoon kuten esim.rs ski-doo:ssa.
     
  18. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Lynx racing 440 -04

    Mullon ainakin -04 vuojen 440 revissä se kuristin. Ylävesiletkulta jonnin matkaa paisarille päin. En uskalla arvailla nyt kuristinmen sisähalkaisijaa, mutta muutaman millin luokkaa taitaa olla. Mulla saattais olla yksi jouten...
     
  19. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: Lynx racing 440 -04

    Tuli sitten hommattua tällainenkin. Näyttäis että sattu kohtuu kuntoinen peli kohdalle. Kävin vähän kokeileen ja kivahan tuolla oli ajella. Paksulle miehelle hiukan tiivis ajoasento, mutta joskopa sitä kesällä tiputtelis vähän pois.

    Voisko joku joka nämä tuntee kertoa heikot paikat jotka vois kesän aikana käydä läpi. Puristukset oli kylmällä koneella vajaa 11 bar (myyjän mukaan kelkkaan on vaihdettu männät alle 2000 km sitten). Kaasareiden kurkut ovat loppu, pitää hommata uudet. Hankaloittaako BF kurkut suutin jumppaa?

    Mutta mitä muuta kannatais tehdä/huoltaa kesällä jotta sais ehkä ajella ensi talven ilman rikkoutumisia? Iskarit tietenkin, mutta mitä muuta?

    EDIT: kelkalla ajeltu 3700 km.
     
  20. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Vs: Lynx racing 440 -04

    Mulla oli aikoinaan tuollainen ja oli kyllä varmatoiminen peli. Ja on vieläkin kaverilla se käytössä ja mittarissa kohta 11tkm. Männät vaihdettu 4000km välein ja kerran kytkimen puoleinen stefa + laakerirasvat, kun alko valuttamaan rasvoja ulos.. Ei ainuttakaan konerikkoa. Vakiosuuttimilla pärjää plussakelistä -20 C:een. Vaatii vaan pumppaavaa kaasunkäyttöä.
    Kytkin ja vari pöydälle ja osiksi. Varin rullat kannattaa tsekata tarkkaan.Jos niissä näkyy poikittainen ura, silloin ne pääsee liikkumaan heliksillä liian pitkälle alkuosassaan. Korjauskeinona lisäsimmilevy segerrenkaan alle, jolla heliksi pysyy kasassa. Muuten ne rullat hajoaa satavarmasti. Ja tietty oikeanlaiset purkutyökalut täytyy olla varin aukaisuun,ettei lennä osat silmille!
    Pakoaukonsäätimet kannattaa avata ja putsata. Pur.paineet ovat ok.
    Ja telasto irti ja käy kaikki pultit läpi, että ovat kiinni. Pukkien tarkastus jotta ovatten ehjiä.Pyörien laakereiden tark. Ketjukotelo auki ja ketjun/rattaiden tarkistus. Telatunnelin niittien tarkistus, jos löysällä, uutta tilalle.
     

Suosittele tätä sivua