2005 F5 Voimalinja

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä James Pönde, 13/10/08.

  1. James Pönde

    James Pönde Kelkaton.

    Minkäslaisia muutoksia ootte tehneet -05vm. f5 katteihin. Itellä sellainen ja testasin kaverin -06 ja tuntui terävämmältä peliltä. Noissahan vissiin on jotain koko eroa tuossa 2 variaattorissa. Yritin katella ODS kittiä tuohon mutta ei oikeen löytynyt. tietysti jos sieltä kysyisi niin saattaisi saada jonkilaisen setin. Ei vaan oikeen tuo englannin kirjottelu luonnistu. Jonkinlainen paino ja jousi muutos saattaisi auttaa. Itellä on nyt 35mm matto paikallaan jos sillä on jotain merkitystä. Olisiko jollain kisakuskilla soppelia setuppia muistissa?

    Lähinnä tuo kiihtyvyys 80 ylöspäin oli parempi tuossa -06 f5:ssa.
     
  2. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Juu, on se -06:nen paljon pirteempi ja ihan selvästi. Ja lähtee mutkasta ihan erilailla.

    ODS ei tee kittia -05:seen vitoseen. Paras saatavissa oleva taitaa olla goodwinin? (ei muista enää). Varsinaista ongelmaa kakkosessa ei poista sekään.

    Ihan ensimmäiseksi linjaat kakkosen uudestaan ohjeilla jotka löytyy vaikka täältä hakemalla. En jaksa niitä nyt kirjotella tähän. Ja samalla vaihtaa pienemmät pilot jetit joilla saa alas pikkasen terävyyttä (auttaa myös -06:seen)

    Sitten voi aloittaa sen varsinaisen säätelyn. Parasta ois hommata jostain tuommonen uudemman mallinen kakkonen (oikeesti muuten myös kytkin erikokoinen) ja laittaa se kiinni. Toinen vaihtoehto on rakennella jotain bearcatin tyylistä modia ns. vanhanmallin jouselle kakkoseen. Tai voi senkin ostaa valmiina. Haulla löytyy siitäkin juttua.

    Nyt pari talvea tuota -05:sta räplänneenä (ja suoraa vertailua -06:seen) uskallan väittää että vakiopalikoita vaihtelemalla sitä ei saa ainakaan paremmaksi kuin tuo -06:nen millään. About samalla lailla sen saa kiihtymään painoja ja jousia vaihtelemalla, mutta kaasuun se ei edelleenkään vastaa kaikilla kierrosalueilla yhtä hyvin. Ja samalla siitä tulee pikkasen janosenmpi. Kulkuja siihen saa about samat.

    Tuo DD:n shift assit tyylinen painelaakeri kakkoseen estämään jousen kiertymistä jäi vielä kokeilematta kun oli täälläe etelässä sen verran heikko talvi. Noh jos tulevana talvena testais vielä senkin. Nyt omassa ollut muutama eri jousi kytkimessä ja parit eri painot ja nyt toistaiseksi taas mennään vakioilla kun ei tuohon raaskinut aftermarket painoja ostaa joilla saattais olla jo jotain vaikutusta. Pitäis saada toisen malliset kuin catin omat painot, eikä sekään auta noihin kakkosen ongelmiin.

    Kaikilla omilla kokeilla sai aina muuten hyvän mielen ja perstutnumalla muutosta aikaan, mutta kun heti perään hyppäs -06:sen selkään niin ero tuntui silti ihan selvästi. Eihän se nyt sinällään maailmaa kaada kun harva edes huomaa noisa mitään eroa, mutta kun se vaan häiritsee omaa mielenrauhaa...  ;D
     
  3. James Pönde

    James Pönde Kelkaton.

    Joo kattelin tuota kakkosen muutos settiä tuolta ODS. 169taalaa oli hintaa. Saisikohan tuolla parannusta aikaan. Ilmeisesti joutuu myös laittaan eri hihnan. Kaverin kelkkaa tosiaan kun testasin ja sitten oman sarviin hyppäs niin tuntui kun olis 600 ajanu. Noi 35 pilotit oon jo vaihtanut viime talvena. Pitää tehdä tuo kakkosen linjaus tässä syys huollon yhteydessä.

    OOtko tehnyt mitään vahvikkeita tuonne telatunnelin etuosaan, sinne äänenvaimentimen taakse?
     
  4. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Juu, eri hihna tulee jos kakkosen muuttaa.

    Itseä vaan mietityttää korjaako tuo ODS:N ja muiden 10.4" muutossarja oikeesti koko ongelmaa. Kun ilmeisesti se käyttää tuota samaa helixiä ja uudemissa on nimenomaan tuo helixin rakenne eri ja ilmeisesti se nimenomaan vaikuttaa tuohon jousen takerteluun. Kuulemma iso parannus se kuitenkin on jo tuo 10.4" sarja.

    Jotenkin vaan sen verran skeptinen luonen että en usko että tuo ero johtuu pelkästään tuosta vajaan puolen tuuman erosta lautasen halkaisijassa.

    Meinasin joskus testata että vaihtaa kakkosen ja hihnan -06:sesta tuohon vanhempaa ja kokeilee miten pelaa.

    En ole vielä vahvistanut sitä paikkaa, seuranassa kyllä mutta toistaiseksi vielä OK.
     
  5. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Sotketaan samaan kysymykseen tämäkin..

    Onko -03 seiskassa muuttuvakulmainen helix?
     
  6. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Eikös siinä ole, 53°/51°

    Taitaa ollaa muuttuva alunperin about kaikissa firecateissa...
     

Suosittele tätä sivua