Hirvijahti

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 29/9/06.

  1. JariTapani

    JariTapani Guest

    Oottete melekosia mylvijiä :D
    Pitäs lähtee vasaa kaateleen JL:n kans maanantaina.
     
  2. nunavut

    nunavut Guest

    Fiber,en tunne Teitä mut marinaadit tuntuvat oikeilta.
     
  3. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    Jep jep, jälkikäsitely on se tärkein puoli, pistämisen jälkeen. Kuten kaikilla aseilla, niillä ei pidä osoitella toisia ihmisiä, Joo'o, huomenna taas katsomaan löytyykö vasoja ::) Vaihtaisko joku Sod alueella 2 vasaa yhteen aikuiseen, pyyntialue 4 :)
     
  4. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Kyllä se on ammuttu edestäpäin, siksi sillä on turpa veressä ko luoti meni turvan läpi rintaan. Juoksi muutaman sata metriä, vähän liian alas ammuin.
     
  5. nunavut

    nunavut Guest

    Ippe? Paljonko oli lihapaino? Tänään tuli silvottua seuran historian suurin,273 kiloa.
     
  6. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Ei punnittu, mutta kokeneempien arvio n. 250 kg.
    Seuran suurin ollu 305 kg ja se on punnittu.
     
  7. Gameboy

    Gameboy Well-Known Member

    Metsästystä??? :mad:
     
  8. HTC

    HTC -98 g type

    Kaks vasaa lauantaina ja tänään 5-7 vuotias "mullikka"! Itse jahtipäällikkönä ja sanoin vielä että lehmää ei ammuta, ja itse ammuin mullina ison lehmän :-[
    Näytti metässä pieneltä mullilkalta mutta kaadolta löytykin iso lehmä!
    Vasat erkani koiran haukussa lehmästä ja pöllähti passiin yksinään, ei ole aikasemmin käynyt vastaavaa!
     
  9. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Mitäpä sekoilet?
     
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kyllä. Ei mitään ajojahtia vaan passitusta.
     
  11. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Vähän sotii kyllä meikäläisenki metästysarvoja vastaan tommonen. Isännän kans nähtiin tieltä tämän syksyn ekalla reissulla jängän laiassa iso naaras. Pianaikaa ois joku toinen tipauttanu sen auton katolta tälläämällä, me jätimmä ampumatta. Tosin yksityismaan rajaki oli tosi lähellä.

    En tiiä olenko mie sitte katteellinen vai mikä, mutta pienellä porukalla ei olla koskaan kauhiata passitusta pystytty järjestämään. Ainua hirvi kaatuu aina parin peninkulman kaseikkokepikkovitulikkojuoksujahin päätteeksi, ja se on minun mielestä sitä oikiata hirvenpyyntiä.
     
  12. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Meidän porukassa on 7 pyytäjää, tälle syksylle on saatu maksimissaan 5 pyytäjää yhdellä kertaa jahtiin, ei lahtiin eli aika harva se on meilläkin tuo passi "ketju". Pienellä porukalla kun pyydetään niin käytetään noiden vanhempien "gurujen" paikallistuntemusta ja pyyntikokemusta hyväksi ja yhtä koiraa joka ei ole ikinä toiminut oikein luotettavasti. Jos tuo ko. lato on hirvien kulkupaikalla niin mikä olisi parempi kyttäys/passituspaikka kuin tuo, ei tuule pahemmin eikä kastu? Minä ainakin käyttäisin mielelläni tuollaista.
     
  13. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Jos ei Gameboy ole kuullu ni moni porukka on antanu vanhalle heinäladolle uuden elämän kyttäyskoppina riistapellon laidalla.
    Jahtiporukoilla ei ole enää ukkoja ajometsästykseen ja passiketjuihin, ikääntymisen vuoksi.
    Se että mikä on "ainut oikea" tapa metsästää hirviä on jeesustelua, eikä kuulu mielestäni tähän topikkiin.
     
  14. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Niin no joo, ohan se tieten nuinki. Jotenki tuli vain ekana mieleen mielikuva takapihalla seisovasta ladosta, johon mennään kossupullon kans kattelemaan, ja ootellaan, että koira tuo hirven siihen eteen.

    Meiän porukasta mettälle ei lähe ku 3, koiraa ei ole. Kieltämättä on joskus käyny mielessä, onko tässä mitään järkeä, mutta kyllä se sitte mieltä lämmittää senki eestä ku hirvi saahan nurin.
     
  15. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Joo, ajettiin kymmenellä autolla ja parillakymmenellä muulla päristäjällä vasarukka lavon seinien sisäpuolelle, uhkailtiin ja pullisteltiin sille sillai että kaveri sai hollipaikan ja pamautti!
    Voi elämän kevät...

    Niin, pyyntitapoja on monelaisia, meilläkin päivät kuljetaan naakimalla tai ajetaan porukalla. Ja aamuisin/iltaisin harrastetaan kyttäämistä, juurikin passilavoita, torneista ja juurikin tuosta ladosta, joka on jalostettu vain ja ainoastaan hirvestykseen.
    Ja Rautane, minun mielestä aikamiehillä ja täyspäisillä metsämiehillä ja -naisilla on sitä järjeksikin kutsuttua materiaa tuolla kallon sisällä sen verran, että viinat juodaan jonain muuna aikana kuin hirveä passitaessa tai kytätessä. Ihan varmaa on, että jos joku meillä tuoksahtaa riemujuomalta, se ei mettään tai kyttäämään lähe. Ei sellasta huolita etes kahvin keittoon.
     
  16. Gameboy

    Gameboy Well-Known Member

    SORI, metsästäkää te hirvenne vaikka helikopterilla, koska jokainen tavallaan.  ::)

    Koiran haukulta ja passittamalla lähistö on meillä yleinen tapa metsästää.
    Ja tähän todellakaan ei mitään kymmeniä metsästäjiä tarvita.


    Tuo viljelysmaiden läheisyydessä/vieressä ladosta kyttääminen ei anna hirvelle mitään mahdollisuutta ja on aivan liian helppoa.
    Minä en edes kehtais puhua, jos olisin pellolta hirveni ampunu.
     
  17. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    No miten se eroaa jos nä passitat jossain mettässä tai pellon reunalla? Ei mahu minun kaaliin et mitä eroa noissa sit on. Se kameli kävelee siihen hollille molemmissa paikoissa jos kävelee.
     
  18. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    meiän porukassa on 10koiraa ja taitaa olla jotain 35passimiestä ja 6nylkymiestä ;)
    niin ja tuli viikonloppuna ammuttuu eka hirvi. eihän tuo ollu kun 6 piikkinen mut konkarit arvioi lihaa lähtevän 250kg noin ja yhellä paukulla tietysti. kop kopp ;D
     
  19. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Hoh, tekopyhää?? Hommahan on niin, että sillä hirvellä on tasan yhtä paljon mahdollisuuksia, tuli se sitte pellolle tai passiin. Jumankauta, ei ne hirvet siellä pellolla jatkuvalla syötöllä juokse, eikä ne juokse pahki siihen passimieheenkään joka hemmetin ajossa.
    Ja kuitenkin viimelopussa, kun se elukka on siinä ristikolla ja kuolettava laukaus lähtee, mitä helevetin mahdollisuuksia sillä hirvellä sillon on?? Aivan sama, ampu sitten ladosta tai naakimalla tai koiran haukkuun.
    Kyllä minä aion edelleen naakimisen ja kuttumisen ja koiralla ajattamisen jälkeen mennä sinne viljelysmaan laidalle kattomaan millaset on hirven mahikset kunaki ajankohtana...
     
  20. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Kyllä son nii että painimalla se hirvi pittää kaataa ja paljain käsin nylkiä
     

Suosittele tätä sivua