Hirvijahti

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 29/9/06.

  1. aboli

    aboli Well-Known Member

    Puukko hampaisiin ja hypätään hirvilavalta hirven selkään ;)
     
  2. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Hiikari ei oo Suomessa hirvillä mahiksia on Norjanharmaat, koiratietokoneet, hienot maasturit ja vielä möökijät peltojen ja muiden syömäpaikkojen lähellä :-X silti meilläki juoksee vielä ne ainoat luvalliset ;)
     
  3. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Täältä päin oli saatu ihan kivan kokonen elukka 14 ja 12 piikkiä, tosin kaikki ei ollu ihan sitä 2.5cm pitkiä niin niitä ei kait lasketa. Kuites komiat sarvet oli kuulemma :)
     
  4. Makkola

    Makkola Well-Known Member

    Montako hirvee teil juoksee Kimurantti?
     
  5. Tico

    Tico Pro RMK -19

    Paljonkos on vielä elukoita pystyssä porukoilla? Meilä päin vielä juoksee kaiketi 11 täyttä ja 15 vasikkaa.
    Ei tahdo hirvet oiken seisahtaa koiran haukkuun, karhun ryökäleet hätyyttäneet niin kovasti mutta eiköhän ne rauhotu pikku hiljaa.
     
  6. Toni__92

    Toni__92 Lynx rave 670, Forest Fox -96, Lynx 300

    Meillä on kaikki jo kumossa, ja niitähän taisi olla 7 aikusta ja 3 vasikkaa :D Nyt autetaan muitten seuroja saamaan kaikki


    Hmm täälä foorumilla alkaa näköjään touhu mennä samanlaiseksi kuin meilä, että haukutaan, kytätään ja tehhään kaikki mahollinen pirutakseen ::).... Siis varsinki hirvi porukkoitten kesken syksyisin :-[
    Ei herneitä nenään ;D
     
  7. nunavut

    nunavut Guest

    Otettiin vapaapäivä, 4 henkilöä,lähes 400 purkkia hirveetä, autoklaavin läpi.
    http://www.youtube.com/watch?v=YSPeVCDK4lo&feature=related

    works!
     
  8. Rapis

    Rapis Akrikaatti & Okkeli

  9. PG

    PG Bomban tekeleet

    Pönöttää vielä 7+8. Päivitään tilanne huomenna.
     
  10. pokkeri

    pokkeri Well-Known Member

    No jopase otti itteensä, aivanko olis jotaki pahhaa teheny. Pellola,lavossa, noh kaikkea..    :-X
     
  11. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    On siinä semmonen ero, että keskellä peltoa se elukka on pikkasen helpompi saaha ristikolle kuin jossain kuusenperseikössä. Tännään saatiin koiramies mukkaan, eikä tarvinu kävellä ku kaheksan kilsaa, niin tuli jo eka haukku. Meikäläinen ja koiramies oltiin ajamassa, ja lähettiin naakimaan haukulle, isäntä jäi passiin hakkuuaukian laitaan puolen kilsan päähän. Arviolta haukulle oli matkaa vielä 30-50m, kun otin varmistimen pois, ja aloin tähyilemään otusta. No eihän siinä vitulikossa mitään nähny, samantien koiramiehen puhelin alko soimaan taskussa, äänet päällä. Ehkä joku Nobelin rauhanpalkinnon jako -tilaisuuden hiljainen hetki vois olla lähes yhtä paha paikka. Hirvi pysähty vajaan kilsan päässä vaaran päälle seuraavan kerran, kauhian sumun keskellä näin epämääräsen mustan riehujan jonku 70-100m päässä. Ampumaan siinä ei pystyny, lähemmäs oli päästävä, mutta hirvi lähti yhtäkkiä taas huitelemaan, eikä koira pysyny enää perässä. Vähän kakka mäihä, mutta eipä sitä aina voi onnistua.

    Ja käy sie ihmeessä tsiigaamassa se pelto vastikäänki, jos se kerran nuin hyvä paikka on. Saattaahan sieltä vaikka SAADA KAADETTUA HIRVEN!
     
  12. yamaka

    yamaka yamaha rs

    paha tuo makkaran paisto,ois saanu vasan ampua jos ei ois ruvennu makkaraa paistelemaan :D :mad:
     
  13. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Joo heitä helevettiin tuo jeesustelu.
     
  14. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Pikkasen ihmetyttää tuo toiminta varmistimen kanssa. ??? Itsellä ei varmistin poistu ikinä ennenkuin kuin tilanne on se että ase nousee poskelle.
     
  15. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Eikös nämä voorumit ole keskusteluja varten? ;)

    Mulla on vanha sotilaskiväärin räppänä, varmistinta ei pysty ottamaan pois enää poskella. Pari syksyä sitten passissa nykäsin tilanteen aikana varmistinta pois ottaessa koko lukon pois aseesta, taas yks hirvi vituiksi sen takia. Sen jälkeen pyrkiny ennakoimaan pikkasen tuon varmistimen kans, ettei jätä sitä ihan viime tinkaan. Mutta tottakai varmistin heti takasin päälle, kun kuumin tilanne on ohi yms.
     
  16. PG

    PG Bomban tekeleet

    Meitin ryhmällä on käytössä yhdellä vastaava peli, mutta lukon perään hitsattu lenkki, hokaat varaan mihin kohtaan.

    OT. millä porauksella?
    (mulla 8.2 varakuularuiskuna)
     
  17. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Tuo on 7.62x53R, mutta papan vanha 8.2 löytyy myös. Hurja peli ::)
     
  18. Odin

    Odin Well-Known Member

    Tuohon peltopyyntiin vielä selvennykseksi jotain. Ymmärrän kyllä, että isi on sinulle opettanut, että koiralla pyynti on tosimiesten hommaa ja muu on ämmien puuhastelua, mutta jos ei ole itse jotain kokeillu niin kannattaa sitten piettää pienempää meteliä ;).
    Se vaan on niin tuossa peltopyynnissä, että sitä tehdään iltaisin muun pyynnin jälkeen ja aamusin ennen muuta pyyntiä. Nuita torneihin ja latoihin kiikkujia ei ole tuhkatiheässä sillä siellä todella istutaan paikallaan useampia tunteja kelissä ku kelissä. Oma kokemus tuosta touhusta on se, että hirvi on pellolla noin kerran kahestakymmenestä istunnosta ja sekään ei vielä takaa sen hirven saantia.
    Koiralla pyytämisessä ei ole mitään vikaa, se on kivaa hommaa, mutta niin on moni muukin tapa eikä niitä voi laittaa mihinkään järjestykseen.

    PS. kyllä hivenen itelläki ihmetyttää tuo varmistimen käyttö tilanteessa. Kannattaa tehdä sille aseelle tuo edellä mainittu muutos ihan vain muiden ja koiran turvallisuuden takia.
     
  19. skidoohihhuli

    skidoohihhuli Nothing......

    eipä oo hirviä täällä päin... 4+4 ois vielä saamatta.
     
  20. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Eivät oo vielä kerenny ylämaihin. Tänään oltiin Siuruantien "varressa", haukkuja oli jokapuolella, meijän koiramies päästi ylivuotiaan kasvamaan.
     

Suosittele tätä sivua