Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. Kapital

    Kapital F5 -05

    Olikos se uralupa viime vuonna 100€ ja nyt 120€. Maksan luvan, jos sille saa vastinetta. Eipä se nykyään ole mikään ilmaista, niin ei jaksa tuosta marista.
     
  2. jamiva

    jamiva Well-Known Member

    Tottahan se on että kaikki kallistuu ja eihän se ihan ilmaista ole tuolla tampparillakaan ajo.
    Mutta kyllä nuo reitit voisi olla vähän paremmin hoidettuja.
    Syitähän on monia miksei reittejä kunnosteta esim. lumen vähyys alkutalvesta mutta kyllähän reittien kunto pitäisi parantua ajokauden lopun
    lähestyessä vai kuinka  ???
    Sitä vaan on tottunut saamaan rahoilleen vastinetta
     
  3. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    no joo, eipä nuihin reittien hoitoon hirveesti ole kesälläkään panostettu! on tuolla semmosia pätkiä missä ei oo merkin merkkiä opastekylteistä puhumattakaan! ja sitten on reitin pohja täynnä kolkytsenttistä kantoa niin ei ihme jos ei pääse vähillä lumilla tamppari ajamaan! no ni, saipas vähä avautua :)
    ja kyllä tuo lupamaksun hinta alka olla aika kohtuuton, koska minun mielestä tolle rahalle EI SAA VASTINETTA!
     
  4. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Käykääpä laittamassa oikeesti nimenne listaan... kokeillaan oisko jotain hyötyy tosta!
     
  5. junu

    junu pät poi

    Nimi pistetty adressiin.
    Jos kerta noin kallis lupa niin voisivat vähintään kerran viikkoon lanata noita uria eikä kaks kertaa kaudella..
     
  6. Kapital

    Kapital F5 -05

    Mikä se aina kellekin on kallista. Jos yleinen mielipide on sitä, ettei uralupaa makseta, niin kohta ajellaan jossain järven jäällä ympyrää. Keskustelu asiasta on ihan ookoo, mutta kannattaa aina muistaa asioiden kaikki puolet. Itse edelleen ihmettelen sitä, ettei myyjäliikkeet tunnu mitenkään ottautuvan näihin asioihin. Voisi edistää heidänkin kaupantekoakin..
     
  7. janppa

    janppa Guest

    Niin, toki on tarkasteltava asiaa kaikilta puolilta. On tosiasia, että helposti syntyy oravanpyörä, jossa maksajat vähenee ja lupien hinta nousee.
    Täsmennän sen verran, että adressilla ei kehoiteta/vaadita ketään boikotoimaan luvan ostoa. Tarkoituksena on tuoda VRY:lle ilmi maksavien asiakkaiden tyytymättömyys, joka toivottavasti saa siellä päässä aikaan reaktion ja tuohon mahdolliseen oravanpyörään ei jouduta.

    Vinkatkaa toki foorumia seuraamattomille kelkkakavereillekin tuosta adressista, niin saadaan nimiä listaan.
     
  8. janppa

    janppa Guest

    Jospa vaikka yhdistyksen PJ:lle. Yhdistys ne hinnat määrää, eivätkä kelkkailijat itse. Turhaa tai ei, onko tässä paljon hävittävää?

    Tuota korkeaa hintaa perustellaan usein sillä, että onhan täällä toistatuhatta kilometriä uraa (paljon lienee täsmällinen luku?), ja kaikki samalla luvalla. Itse henkilökohtaisesti pärjäisin vaikkapa puolella tuosta kilometrimäärästä, jos hinta olisi edullisempi ja kunnossapidon laatu vastaisi sitä. Näin maallikkona arvioisin, että juuri tuo ahnehdittu tolkuton kilometrimäärä on se, joka koko ongelman aiheuttaa.

    Ja ei, en ole ollut tekemässä "reittien" hyväksi yhtään mitään. Sen kuin vaan revitellyt ne paskaksi karkealla matolla ja maksanut uraluvan.


    No editoidaanpa omaakin tekstiä, kun edelliseen viestiin oli tullut uutta mielenkiintoista.

    En tiedä meneekö nämä tulevat hinnankorotukset sitten maanomistajien voitelurahoihin vai tampparikuskin liksoihin. Silti jossain mättää pahasti. Vähän vaikeaa perustella ainakaan kohonneilla polttoainekustannuksilla.
     
  9. svart

    svart kelkaton

    niin pitäähän nillä kustantaa pikkujoulut ja saunaillat ja kaikki vastaat menot jotka vaikuttaa suoraan reittien kuntoon  ;)
    ainakaan maan omistajille ne ei maksa mitään. (kulkee muutamien tuttujen mailla nimittäin) tai sitten maksavat niile jotka sattuvat olemaan tilinhoitajan sun muiden tuttuja.  ;)
     
  10. mmaattan

    mmaattan Ei kelkkaa

    Kai siellä nyt niitä merkkejä on kun kuulin huhuja että kävitte laittamassa niitä sinne ;D
     
  11. teropi

    teropi Joku pulkka

    kuten aiemminkin sanoin alkaa uralupamaksu olee jo todellakin kipukynnyksen yli, mutta pointti olikin se että kuka reitit sitten maksaa jos ei kelkkailijat? Ja kyllä muuten tasan tarkkaan on maksettu korvauksia maanomistajille pois lukien jos maanomistaja ei ole sitä vaatinut. Ja sitten ku joku kertoo missä ja millon on pikkujouluja tai muita kinkereitä jossa uralupamaksuja ryypätään niin aion todellakin mennä paikalle!?!? yritetään pysyä keskusteluissa tosiasioissa eikä missään ehkä, huhuja, naapurilta kuulin jutuissa. Ehkäpä saatais jotain aikaankin. Kyllähän me kaikki halutaan vastinetta maksuille mutta pitää olla faktat tiedossa mihin niitä käytetään. mielestäni maksu olis voinu pysyä ennallaan eli kerhojen jäsenille 80e /kausi.   Se olis jotenkin vielä kohtuu maksu. Ja tulipa mieleen et miten toimi viimetalvena uurossa shellille meno siltaa pitkin? Taitaa nimittäin samoin käydä reijolassa kun ei tunnu muutakaan vaihtoehtoa enää löytyvän.
     
  12. mmaattan

    mmaattan Ei kelkkaa

    Jätetään tv-lupa maksamatta niin saadaan ostettua reittilupa ;D
     
  13. janppa

    janppa Guest

    Nimenomaan olisikin mielenkiintoista nähdä mihin ne rahat menee.


    Kajaanintien ylitys toimi Uurossa hyvin, ei ongelmia.
     
  14. Kapital

    Kapital F5 -05

    Joo, minun mielestä tuollaiset hauskat heitot pikkujoulujen rahoittamisesta yms. "mutu-hommista" voisi pitää ihan mölyinä mahoissa. Kannattaa muistaa, että asioita hoitavat ihmiset osaavat myös näitä palstoja lukea. Ja jos itselle sataisi koko ajan paskaa niskaan jostain toimesta, niin kyllä mie löisin rukkaset naulaan ja antaisin tehtävät viisaammille, jotka niitä sitten osaa hoitaa.
    Minun mielestä asiat kannattaa ensin tutkia ja sitten vasta hutkia.
     
  15. Noniin eipäs nyt aleta liikaa huutelee tosta jutusta ;) Kyllähän tuo varmasti vituttaa toi hinnan nousu mutta en kyllä usko että se mitään auttaa vaikka täällä rähistäisiin ja haukuttaisiin reittien hoitokulujen käyttöä :/ Kyllähän ne nostaa noita kun ei saa kuluja maksettua ja jostaihan se raha on nykästävä siihen.
     
  16. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Onhan tuo jo aika kova hinta, mut jokainen voi miettiä myös sitä että polttoaineet ei oo halventuneet ja jos ostaa tampparin jonka käyttöaika vuodessa on ehkä 2kk niin mitä se maksaa? Ja on varmaan muitakin kuluja kuin se tamppari. Mun mielestä yritykset ja kunnat vois osallistua kuluihin, mut kun se on vapaa ehtoista niin...
     
  17. jamiva

    jamiva Well-Known Member

    Esim. kaikki kelkkoja myyvät liikkeet voisivat osallistua reittien kunnossa pito kuluihin tietyllä summalla
     
  18. ||jani||

    ||jani|| Peltosilla mennään

    vain jo se myrsky alko ;D
     
  19. Miksal

    Miksal Well-Known Member

    Eikös muilla paikalliskerhoilla ollut viime vuonna uralupa / kerhomaksua tarjouksessa? Outokummussa oli marraskuun loppuun mennessä maksettu uralupa ja kerhon jäsenmaksu yhteensä 75€. ;)
     
  20. Jaahas lunta tulee sellasella tahdilla että ei mitään järkee :D
     

Suosittele tätä sivua