MK Enduron PM

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä ahma, 28/11/08.

  1. Woody

    Woody Well-Known Member

    Mitä tulee reitistöön ja järjestelyihin niin parannusta on luvassa. Ja reitin vierestä ja varrelta viimevuonna seuratessa niin suurimmat ohjelmat oli luokissa jossa ei ole SM arvoa.
    Johtuen siitä että muut luokat oli reitinavaajia Sm luokille. Ja tuli siellä kolmos pätkällä A luokan kuskeja(useampi) vastavirtaankin etsimässä kakkos pätkää. Ei se SM arvo tuo kuskeille mukanaan mitään linnunvaistoa eikä poista sitä että Rovaniemen kisan merkaus oli täysin vailla mitään logiikkaa. PM kisat ois hieno homma mutta sitä en ymmärrä miksim Roi on ainoa mahdollinen paikka. Eihän vaan kyseessä ole se kuuluisa lapinmiesten kateus mikä ylittää kaiken terveen järjenkin. Ainakin reitin merkkauksessa voisi käydä opiskelemassa esim.kemijärvellä jos PM kisoja järjestetään. Hieno hommahan kuitenkin on että parannusta on luvassa.
     
  2. cafealppimaja

    cafealppimaja Well-Known Member

    Osta Jyrki piilolinssit niin pysyy reitillä!! ;D
     
  3. Woody

    Woody Well-Known Member

    Pekka per....le, henkilökohtaisuuksiin. Kaikki maholliset apukeinot on kyllä tarpeen. Opaskoiraa ja navikaattoria oisin tarttenu itäkisassa, teijän kisassa pysyin (tuurilla) reitillä. Ja rakentavaa krittiikkiä; Roi hieno kisapaikka ja tapahtuma hieno. Ei tarttis kun se merkkaus laittaa kohille ni kyl se siittä. Mee P.O pois netistä ja treenaamaan ku on mahollista, meillä paistaa vettä taivaan täydeltä ja maa on musta.
     
  4. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Eiköhän tässä haeta sitä että yleensä kokeneemmat kuskit pärjäävät vähän paremmin kun on hallussa at käytäntö sun muut. Reitillä eksyminen sun muut sekoilut ei liity mitenkään missä luokassa ajaa.
     
  5. teppo175

    teppo175 600 Shift -08

    Kannatetaan!
     
  6. ahma

    ahma Member

    Ei ole kateudesta kyse, mutta jouduin Norjassa lupaamaan kisan samana päivänä kun kokous oli. Rovaniemen päivä oli sellainen joka sopi myös muiden maiden kalenteriin.
    Eli jos tänävuonna saadaan tämä homma toimimaan niin jatkossa sitä PM arvoa voi anoa kuka tahansa. Eli EN USKALTANUT LUVATA KISAN JÄRJESTÄMISTA KENELLEKKÄÄN MUULLE KYSYMÄTTÄ KERHOLTA.
    Mitä reitin merkkaamiseen tulee niin panostetaan siihen ja pyrin itsekin osallistumaan asiaan. Vai pitääkö vetää lippusiima kahtapuolta reittiä ja varasiimat kymmenenmetriä reitistä. :p :p
    Kelkkalehden toimittaja ajoi reitin läpi nollakelkkana ilman, että eksyi reitiltä ja ihan vertailukelpoiseen aikaan. Eli stadionin merkkausta ja ratajärjestelyjä tullaan parantamaan ja pätkien loppu ei tule niin pitkästi samaa jälkeä.
    Keliksi on tilattu auringon paistetta ;D ;D ;D

    Tomi
     
  7. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Sen verran kannattaa huomioida siinä radan merkkauksessa et se ajo jälki ei todellakaan tule kulkemaan aukeilla paikoilla samasta kohtaa kuin ratamestari sen on ajatellu. Eli esimerkkinä se linja pätkä joka oli siinä vennin soramontun lähistöllä, niin se lippusiima kannattaa laittaa koko linjan leveydeltä ja niitä X merkkiä molemmille reunoille ja keskelle. Eikä niin kuin se viimeksi oli merkattu et reppi 5metriä korkeelle sähkötolppaan ja vain linjan vasempaan reunaan ja oikea reuna oli täysin ilman merkkejä ja yllättää kyllä se todellinen ajolinja muodostu sinne oikeeseen reunaan. Pienellä hiomisella saadan tästäkin kisasta varmasti loistava tapahtuma niin kilpailijoille, kuin katsojillekkin.
     
  8. nunavut

    nunavut Guest

    Anna palaa vain.
     
  9. Pekka

    Pekka Noviisi

    Hieno homma!

    On tätä ootettukin.

    Sitten siittä kisasta vaan pois ne samaa reittiä paluut maaliin yhtäaikaan niin kisa on jo astetta parempi.

    ... ja pois se lumisade ettei tartte opaskoiraa ;D

    Ja oikeesti Giantista järjestävät enduro miehet näyttämään miten kilpailu viedään läpi...
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vielä vähän lissää. Se pätkä jossa 2 ja 3 ek meni yhtä aikaa samaa pätkää oli kyllä kaikista järjettömin idea ikinä. Kakkos ek:lla oli C luokan kuskeja ja 3ek:lla oli A luokan kuskit samalla pätkällä samaan aikaan niin mitä siinä voi kuvitella kun ne kaikki painaa sitä samaa reittiä yhtä aikaa. Muutama aika hyvä mälli tais tapahtua just tuon takia, kun nopeampi A luokan väinö oli yrittämässä C ryhmäläisestä ohi väkisin kun toinen ei tajua antaa latua nopeammalle.
     
  11. Pekka

    Pekka Noviisi

    Tätä hienovaraisesti referoiden oli ajatus tossa yllä...

    kun ei tiedä kenen kanssa ajaa kisaa niin voikin huomata antavansa tietä hitaammalle, kun perinteisesti enskassa annetaan tietä jos joku perässä näkyy....
     
  12. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    kyllä se asia on vaan niin että minuutin välein lähdetään reitille jos joku tulee takanasi niin meikäläisen järjenjuoksulla hän on ollut aika paljon NOPEAMPI. ;D
    monesti alkaa hirveä peittely toki on näitäkin jotka antavat reilusti tietä,joskus tietysti on tilanteita missä ei huomaa takana tulevaa ja sille ei voi mitään.
     
  13. lynss

    lynss Well-Known Member

    Vähän miten sen ottaa 60km:n ek:lla se takana tuleva kaveri on ollut sekunnin kilometriä kohen nopeempi.. ;)

    Mutta kun siellä sattuu vaik yhtä aikaa c/n ja a/p reitille niin sen tietää miten siinä käy kun c/n kaveri ajaa suorilla karkuun ja a/p kuski on taas puskurissa kiinni hitaammilla kohdilla.

    Ja se merkkaus ois voinu olla selkeällä kelillä ihan toimiva mutta sillon se oli kyl ihan arpomista johtuen osittain säästäkin.
     
  14. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Täytyi kaivella vanhoja postauksia eli tunnelmat ennen kisoja:
    Vastaus #16 : Helmikuu 21, 2008, 11:30:07 »

    Mahtava kauden huipennus tulossa! Toivotaan että lumet Roissa kestää tuonne asti. Ja nyt kaikki joitten mielestä Kunkku Tahkolla on syvältä, ehdottomasti SnowStariin. Runsaalla osanotolla voidaan näyttää missä tosi mestaruudet ratkotaan!

    JA tunnelmat kisan jälkeen:

    Vastaus #135 : Huhtikuu 05, 2008, 01:39:46 »

    Kyllä on tämä "tähti" kisa aivan sieltä ja syvältä. En ole näin surkeasti hoidetuissa kisoissa ollu minä koskaan! Heti aamusta eka lähtijät eksyivät jo parin sadan metrin päässä lähtövaloista siinä raviradalla. Ja koko kisajärjestelyt ainakin enduron osalta on tosi tosi tosi p...kat. Kelille eli räntäsade ei järjestäjät voi mitään, mutta ei tämän kelin tähän vuodenaikaan pitäisi olla järjestäjille yllätys. Kyllä jäi enskasta vahvasti tunne päälimmäiseksi, ei se ole hullu joka kisat pystyyn rykäisee, vaan se joka tulee ja osallistumismaksut maksaa....taidetaan nyt niitä kymmenen vuoden takaisia kisabudjetti tappioita kerätä takaisin korkojen kanssa. Ehkä huomaatte en ole tyytyväinen , ei koskaan enää Roihin kisailemaan....oli tulos mikä tahansa.

    NYT:

    Ahma, tuo selitys kisapaikasta menee läpi, hyvä idea, toivotaan PM kisoille jatkoa..
    mutta, ottakaa nyt huomioon jos ei paistakkaan, se valkea varoitusnauha räntäsateessa, lumisessa maastossa näkyy vähän huonosti....voi se tietysti olla että oli väärän väriset piilolasit.....  tai sit vähän kotiinpäinvetoa
    toivottavasti ei panosteta vain A-luokkaan, kyllä ne Juniorit ym. muut ala-arvoisien luokkien kuskit tulevat sinne tosissaan ja maksavat myö maksunsa niin järjestäjille kuin makkaranmyyjille, ynnä hotelleille ja bensa-asemille..

    ei tarvii vetää koko matkalle sitä lippusiimaa, voitte maalata reitin sillä fosforisprayllä....... ei tarviis veikkailla mitkä piilolasit...
    ei vainkaan, niinkuin Woody sanoi, asiallinen merkkaus ilman kotiinpäinvetoa, mallia Giantista, sieltä ei paljon urputusta ole kuulunut, vaikka vedetään 500 km!

    No, jos terveenä olen Roihin tulen, eli taas joutuu sanansa syömään, toivon todella että Ahman lupaukset virheistä oppimisista pitävät paikkansa. Pankaa ainakin se maaliin tulo niin selvästi ettei sitä tartte ettiä!

    PS. Tässä julkinen anteeksipyyntö niiltä Park Fermeen hoitajilta joille annoin palautetta heti kisan jälkeen! Olitte varmaan syyttömiä, mutta kuten silloin sanoin teille: toivottavasti terveiset menevät perille!!
     
  15. Woody

    Woody Well-Known Member

    Noinkun asian ilmaiset niin on ihan ok että kisat on Roi:ssa. Aiemmassa kirjoituksessa kun vedit keskustelulle pisteen ilman perusteluita, niin siittä jäi hieman outo kuva. Tietysti vikahan oli minun käsityskyvyssä ja eihän lapin miehillä mitään kateutta oo. Mutta kun mainitsin siitä merkkauksen puutteellisesta logiikasta niin tarkoitin lähinnä risteys merkkauksia, kun ne oli välillä ennen risteystä, joskus risteyksen takana, välillä ennakkomerkillä ja välillä taas ei. Olkoon merkkaus sitten millaista tahansa niin kunhan se pysyis linjaltaan samanlaisina joka EK:lla ja risteyksissä. Ja sehän olis hienoa kun se olis samanlaista joka kisassa. Mitenkään toimittajaa väheksymättä niin ettei vaan ollu tutut polut? ja sillähän ei ole sinänsä mitään väliä vaikka ois vetässy ankarat pohjat(ei muuta ku numerot kelkkaa) kun maksavien kisamiesten palaute on mielestäni se huomioon otettava seikka.


    Korjattu. T. AC440
     
  16. Woody

    Woody Well-Known Member

    miten h....tissä noi värit noin meni ?!?
     
  17. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    kirjuutit lainauksen sisään .. teksti viimosen "quote" jäkeen  ;)
     
  18. Woody

    Woody Well-Known Member

    Kiitos neuvosta ja korjauksesta
     
  19. ahma

    ahma Member

    :mad:Juu kyllä palaute on otettu huomioon ja merkkausta tullaan parantamaan. Kommentit vain sen takia tosta nolla kelkasta, että ei siellä eksy jos katselee eteen eikä kohella. Itse olen ajanut myös jonkun enskakisan aikanaan
    niin väitän tietäväni myös ko lajista. Eikä ole myöskääm tarkoitus tulla kertomaan kuinka asiat tulisi tehdä. Pyrimme korjaamaan viimevoutiset virheet.

    Keskustelun tarkoituksena oli saada kuskien kommentteja koskien PM kisaan ajateltua lähtösysteemiä. Eli onko neste A kuskien mielestä homma OK vai ei. Mielestäni harvinainen tilaisuus kuskeille päästä antamaan mielipiteensä
    ja tässä tapauksessa sillä mielipiteellä on merkitystä.

    Tomi Ahmasalo
     
  20. X-RS

    X-RS Member

    Ensinnäkin koko lajin kannalta on erittäin hienoa jos suunnitellut PM kisat saadaan järjestettyä!
    Ja Rovaniemi on erinomainen paikka pitää ko. kisat. SnowStar tapahtuma on kuitenkin suurin yksittäinen kelkkatapahtuma tulevana talvena!

    Mitä lähtöjärjestykseen tulee olen täysin samaa mieltä Tomin kanssa, eli SM pisteissä ykkösenä oleva reitille ekana ja ruåtsin ja norjan poijaat perään vaan, sitten SM pisteissä toisena oleva jne.

    Legendojen perään on hyvä lähteä ja luokkien välinen ero (10)-15 min
    T: Riku #4
     

Suosittele tätä sivua