Lynx RE 600 -07 jäähdytysjärjestelmä-ongelma

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Ilves-kissa, 2/1/09.

  1. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Tuli sellainen ongelma että kelkka kuluttaa jäähdytysnestettä mutta ulkoisia vuotoja ei näy.Lisäksi tyhjäkäynti on lämpimänä tosi korkealla,n.3500-4000. Lämpövalo alkoi varoittaa jolloin ajo lopetettiin heti. Nestettä lisättiin ja ajon jälkeen taas pinnat vajonneet. Mitäs veikkaisitte diagnoosiksi?? ???

    Kelkkaan vaihdettiin nesteet keväällä jä vaihdon jälkeen tarkastettiin että syyläri lämpeää joka viittaa siihen että neste alkoi kiertää.Liekö kuitenkin ollut ilmalukko järjestelmässä?
     
  2. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Tuo tyhjäkäynti vois viitata stefa vikaan tai onha se vähä ominaisuuski näissä vehkeissä..laskeeko tyhjäkäynti ku lipasee kaasua ja pysyykö sitte kiekat alhaalla?Kurkuthan olet kahtonu? Tekeekö tuota vain pakkasella? Eli kävis laihalla..tyhjärit liian pienet niikö aina!  :-X

    Sitte tuohon vesi juttuun laitahan kelkan keula korkeelle ihan reilusti että on sukset irti kentästä vaikka 30-50cm. nii eiköhän ruppee kuplat tulemmaan kennosta pois!  :p

    Mutta voihan siellä olla jo sylinterin alatiivistekki/kannen O-rengas menny..  :-\
     
  3. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Tarkemmin katsottuna sylinterin alapään tiivisteessä on vuotokohta. Onko tietoa mikä särkee tiivisteen,sehän on puristuksissa alakerran ja sylinterin välissä. Onko vastaavia tapauksia?

    Tyhjäkäynti on kova vain pakkasella,ei liene yhteyttä tähän nesteen vajenemiseen.
     
  4. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Noin uus kelkka ja tiiviste menny veisin takuu huoltoon! :p

    Meneehän nuita tiivisteitä rikki ihan muuten vaa eli valmiste vika ja jotku sanonu että wisecon kitin tiivisteissä paljonki ollu vikoja? :-\

    Jos pahasti pala irti voihan vetää ilmaa alatiivisteenki kautta mutta epäilen kuiten tyhjäkäynti suuttimien pienuutta,laskeeko kiekat jos lipsautat kaasua nopeasti pohjassa että kone saa paljon bensaa kerralla?
     
  5. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Just lopetettiin laitto ja saatiin nestepinta pysymään oikeella tasolla,tosin varmistus saadaan vasta kun vkl:n aikana kaveri ajelee kelkallaan reilusti.Jäi vähän epäselvaks vielä mistä neste todeliisuudessa vuosi,alatiiviste hiukan pakosarjan alta kostea,pieniä valumia.Alavesiletkun klemmari oli myös löysä,muutamia pisaroita nestettä ympärillä.
    Epäilen kuitenkin vahvasti järjestelmän jääneen keväällä vajaaksi kun huolto tehtiin jo sulan maan aikana,joten kunnon koeajoa ei tehty.Nyt kun alettiin ajamaan,syttyi lämpövalo ja nesteet oli vähissä.Keula ilmaan ja käyttöä ja nesteet alkoi pysymään oikeella tasolla.
    Onko muilla alatiiviste kosteena pakosarjan alta tai muualta? Tiukattiin myös kansi momenttiin,pari etummaista pulttia hieman löysemmällä kuin muut ???
     
  6. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Ai niin, tyhjäkäynti tasoittuu kun kaasua liipasee että varmaan ne tyhjärit on pienet näillä pakkasilla!
     
  7. aboli

    aboli Well-Known Member

    Mulla tuo RE hukkasi nestettä viime talvena.
    Ajon aikana alkoi piipailemaan lämpöjä, tunnelin kennot oli menny kylmäksi ja paisuntasäiliö täyteen nestettä.
    Kämpillä tutkiskeltiin ja haettiin vuotoa useampaan otteeseen, mutta ei löytynyt. Sen verran pääs jyvälle et etusyylärin kohdalta pukkasi makeaa vettä pihalle kelkan ollessa lämmin.
    Liikkeessä sitten pojat oli metästelly vuotoa muun remontin ohesssa, sieltähän se sit viimein löytyi. Öljyletkun klemmari oli painanut vesiletkuun pienen painauman, josta sitten nesteet tuli, koneen ollessa kuuma, pihalle. Kulutus oli n 0,5l/100km ;D
    Sitä en tiedä et miksi se pukkasi paisuntasäiliön korkkia myöten täyteen ja kennot oli tyhjänä ??? Sekosiko termostaatti, vaiko hä?
     
  8. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Ilmakuplia on tullut järjestelmästa edelleen reilusti kun korkin on avannut,samalla on lisätty nestettä.RE:ssä on vielä tuossa ylävesiletkun kiinnityskohdassa ilmaruuvi jota täytyy vielä kokeilla,tosin ilmasin myös sen avulla keväällä.Aika työläältä tuntuu saada ilmat tästä mallista pois ???
     
  9. InDy

    InDy Polaris Rush

    Samantyyppinen ongelma oli itsellä yhden aikaisemman kelkan (Edge XC -01) kanssa, nestemäärä vajosi pikkuhiljaa ajon aikana ja vuotoa ei löytynyt. Loppupeleissä vuoto löytyi kun se korkkas kunnolla ja matka loppui siihen. Tuolloin kyseessä oli paisuntasäiliöstä lähtevä letku, reikä oli niin hankalassa paikassa ettei sitä olisi ilman purkamista löytynyt.
    Veikkaan vuotoa, itelläkin tuli tehtyä em. tapauksen kanssa ja pienet vuodot on suht hankala löytää.
     
  10. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Kiitos vihjeistä,joko järjestelmä ei ole täynnä nestettä ja sisältää ilmaa jota kone räkii ajon aikana pois paisuntasäiliön ylivuotoletkun kautta koneen alle josta se leviää pisaroina koneen etupuolelle.Tai,sitten on tosiaan vuoto letkuissa tai liitoksissa. Ongelmat alkoivat tosiaan nesteenvaihdon jälkeen joten siihen myös tämän vian liittäisin.Viime kaudella ei nestettä syönyt yhtään joten mikä olisi letkun tai tiivisteet rikkonut?!? Asian tutkinta jatkuu lähiaikoina > :-\
     
  11. Ilves-kissa

    Ilves-kissa Lynx X-trim Commander 800 E-tec -14

    Vuotokohta paljastui.Kaasareiden välistä kanteen tulevan letkun klemmari huonosti/löysällä :-[
     

Suosittele tätä sivua