Matto probleema

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä komulatu, 31/12/08.

  1. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Ongelma selittyy paljolti seuraavien kuvien avulla:
    [​IMG]

    [​IMG]
    Vasemalla kelkan etupää
    [​IMG]
    Tarkennusta vetopyörään

    Onko kyseisen kulumisen syynä väärä linjaus, vai mikä?

    Kuluminen on tapahtunut vain toisella puolella telaa, ja tarkemmin ottain vielä ulommaiselta riviltä.
     
  2. challenger

    challenger challenger

    Mikä kelkka ja mikä matto.??
     
  3. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Kelkka varmaankin catti.

    ...ja syykin selvä.  Oikase etupukin iskarin alapään akseli.(näyttää osuneen se iskarin silmä tuohon maton keskellekkin)  Tai jos on suora niin vaiha liukuja useemmin kuin vasta ku ne on puhki. Liut kun alkaa olla loppu niin alkaa tuo etupukin iskarin alpään akseli vastata vetonappuloihin. Viellä jos ne reiät siin liukurungossa lähteny karkaamaan soikeiksi alaspäin niin vielä varmemmin ottaa kiini.

    Näin ainakin mulla teki. Vaha matto näyttikin aikalailla juurikin samalta ku tuo.
     
  4. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Juu, pittää alkaa sitä akselia tiirailemaan...nuo liut eivät vielä mitenkään lopussa oo, reilusti on viel jäljel siihen ruuvin reikään kulutuspintaa.... Ja kalkkanahan oli tuo catti...
     
  5. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Tuo akseli on juurikin sillä kohtaa mistä liut kuluvat nopeiten puhki. Oletkos varma että siinä kohtaa on sitä pintaa viel jäljellä.
    Ainakin catin omien liukujen reunassa kulkee kaks semmosta viirua joka osottaa sitä paljonko liussa on kulutus varaa. Alempi viiru osottaa että pitäs vaihtaa ja ylempi et on jo puhki.
     
  6. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Pitää sitten vielä nekin tarkistaa, kunhan pääsee kelkan vierelle tässä uuven vuojen jälkeen...
     
  7. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Juu, nytten pääsin zeta ärrän vierelle tiirailemaan ongelmaa tarkemmin. Näinhän siinä oli käynyt, että iskarin alapää oli ottanut mattoon kiinni...Oli mennyt letku lisäsäiliöön poikki ja se siitä...ei huomannu pentele tuota silloin kuvatessa...Ajossaki ihmeen vähän oli vaikutusta, en tosin oo tälle talvee patikkoon päässy...vaan umpista pelkästään ajanu...

    Mutta tuo vetohammasrivin häviäminen vielä ihmetyttää. Liukuja mittailin ja oli niissä yli sen catin ohjekirjan minimin eli 10,7mm. Lisäksi etupukin akseli vaikutti suoralta. Samoin ne kiinnityspaikatkaan eivät olleet venyneet. Pitää kait tässä vielä uuvet liuvut kävästä hakemassa,ku iskaritki menee huoltoon niin samalla yrittäs rassata tuon taas iskuun...pariin telaston pyörään jo laakerit vaihoin...
     
  8. InDy

    InDy Polaris Rush

    Itse huomasin samanmoisen kulumisefektin juuri noissa maton vetonappuloissa, oikeanreunimmaisesta rivistöstä puuttui parista nappulasta pää kokonaan, muualla siellä täällä pää oli 'luiskaantunut'. Vetopyörät taas ovat noista sivunappuloista kuluneet uralle, oikeastaan eniten ihmetytti että oikean puoleinen pyörä oli kulunut uralle jättöpuoleltakin?? Oikean puoleisesta vetopörästä oli lohjennu myös pari läpivetonappulaa pois.

    Iskareista tämä ei ole kiinni, telaston etupukki osittain ratkesi viime keväänä ja on vaffistettu. En tiedä olisiko vaurioit tulleett tuolloin, mutta rempassa ei ainakaan pistänyt silmään.

    Kelkka RC lynksi 06.

    Antakeehan viiltäviä analyysejä...
     
  9. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Se muuten voi näyttää suoralta enneku ottaa kunnolla esille sen akselin. Itekki ihmettelin kauan sitä jurnutusta että joku varmaan vastaa vetonappuloihin ja etsin vikaa ku hullu enkä mitää erikoista huomannu. Sitten otin alustan pois niin johan se akselin kierous selvis.
     
  10. jiivee-

    jiivee- Well-Known Member

    täällä päin oli kans viime talven alussa ongelmia maton kanssa,Lynskin matto oli alle 1000km ajettu niinkö koko kelkka sillonko ostima,kerettiin 200 km ajaa ja alko ihmetyttään että mirä v*ttua,maton reunat aivan rispaantunu ja ei tarvinu vikaa kauan ettiä,ku edellinen omistaja oli päättäny maalata takapuskurin uusiksi,ja kiinnittäny sen siten että oli lyöny pultit ''väärinpäin'' kiinni,eli pultin kanta jäi telatunnelin ulkopuolelle ja kierre osa tuli telatunnelin sisälle jolloin telatunnelin sisällä pulttien kärkiväli oli 36cm ja maton leveys 38cm.pulttien kärjet siis patikossa söi matosta reunoja pois.
    kerroinpa tuonki vaikka tässä kelkassa ongelma ei ole sama..
     

Suosittele tätä sivua