Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Tahkolle arveltiin tulla mutta ei kait tuo mahdoton ajatus olis lähteä rautavaaraankaan... Pitää seurailla loppuviikolla sääennusteita ja tehdä sen jälkee ratekisia suunnitelmia, kumpana päivänä olet menossa lauantai vai sunnuntai?
     
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Laittakaahan infoa onko Tahko-Rautavaara väli ajettu ja jos on niin missä kunnossa. Vois viikonloppuna käydä ajamassa.
     
  3. ilives

    ilives Active Member

    Itse en ollut mukana mutta huomenna ajattelin sinne suuntaan tuota Ö-tökkää käydä ulkoiluttamassa. Laitanpa sitten ihan omakohtaista kokemusta mutta kaveri sen on ajanut jo läpi. Ei edusta kerhon aktiivi siipeä.
     
  4. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Onko reitti Kuopiosta Suonenjoen reitille auki (kurkimäen kautta) ? Kartasta ainakin puuttuu, mitenkähän on maastossa?
     
  5. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    onko ketää la tai su tuonne tahkolle päin ajelemmaa lähössä? :)
     
  6. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Siilinjärven kohdalla reitti suljettu ainakin väliaikaisesti, maanomistaja ei ole tykännyt kun joku on rälläillyt pellolla. Tuon pellon kyllä saattaa pystyä kiertämään, jos välttämätön tarve ajaa Pöljän ja Maaningan suuntaan, mutta reitti suljettu -merkki oli jo Shellin nurkilla, joten parempi varmaan olla ajamatta. Kemiran syväväylästä ajaa viimeisen kerran laiva 20. päivä.
     
  7. tompa

    tompa Member

    Minkä pellon kohdalta reitti suljettu???
     
  8. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Shelliltä kun lähdetään Harjamäkeen päin, niin sen toisen lammen jälkeen ennen Kumpusen tietä.

    Onkos Kuopiossa asuvilla muuten suosituksia mihin suuntaan kannattaa lähteä jos veisi huomenna aamulla kelkan kärrillä vaikkapa ajoharjoitteluradan parkkipaikalle?
     
  9. Lazz1

    Lazz1 XR-S 600 -07

    No jo on perkele. Mistälie sitten aikovat tehdä vaihtoehtosen reitin, jos ei maanomistajan päätä saada käännettyä. Ei pitäs mennä rälläilemään toisten pelloille. Olishan siitä vaihtoehtoja mistä kiertää se pelto...
     
  10. ilives

    ilives Active Member

    Tänään tuli 140km lenkki ajeltua ja mukavaa oli. Vähän tietoa uran kunnosta:

    Juankoski - Sydänmaan St1: menettelee mutta on melko röykkyistä ja vielä ei uskalla työntää täyttä laukkaa kun voi olla kiviä. Metsissä lunta sen verran mitä nyt parina talvena on ollut. Ehkä vähän enemmänkin. Aika hikinen väli ajaa. Joku kyseli sulasta ojasta niin sitä en kyllä huomannut eli vissiin on jäässä. :)

    St1 - Pajulahden Shell (kerhoreitti): Oli oikein mukavassa ja vauhdikkaassa kunnossa. Muutamia pahoja ojia hirsituotteen kahta puolta mutta ne oli sellaisia jo viime talvena.

    Shell - Kinahmin kukkula: Ihan hyvässä kunnossa. Tamppari tuli vastaan ja sen jälkeen tasaista baanaa. Lunta ihan mukavasti. Jonkun verran lingottua tietä.

    Tahko: Turistipattia ja vähän jäistä paikoitellen mutta ei sen huonompi kuin aikaisempina talvina. Tahkon ympäristö ihan hyvässä kunnossa kun ei ollut juuri muuta kuin safari liikennettä.
     
  11. polle pro

    polle pro Ski-doo 600 X-RS

    kohta menee varmaan siilistä enemmänkin reittejä poikki ku jotkin sankarit ovat ajelleet golf kenttiä pitkin... :mad:
    sen peltopätkän saa kierrettyä siitä lammelta ku nousee vaikka uimarannan kohdalta ja ajelee sitä metsäautotietä pitkin kumpusentien varteen...
     
  12. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    no hyvveepä kuuluu :(
     
  13. znood

    znood Guest

    minkä svidun takia ne luvallisten kelkkailijoiden reitit pitää aina katkasta perseilijöiden takia, luulis että maanomistajillakin jotain järkee ja yrittäis selvittää kuka sikaillu
     
  14. P4V3-62

    P4V3-62 XCR 850

    Ompa siellä porukat kunnostautuneet! Vieraille pelloille tai golfkentille ei kyllä passaa mennä ajelemaan. Siitä ei nyt kyllä hyvä seuraa! Mulla kelkka J.koskella ja ajelen talvisin aika paljon alueella. Kerhoon oon kuulunu 7 vuotta. Lakien mukaan aina menny kelkalla ja kunnioittanu ja avustanu muita kulkijoita. Reitti J.koski - Kivennapa on vissiin ollu jo pari talvee tukossa? Onko tietoo onko vielä? On harmittanu se sulku vietävästi!! Kerhon reitti ok mutta vaihtelun vuoksi ois mukava ajaa toistakin kautta Tahkolle jne.. Enpä toivo reittien sulkuja enää lisää.
     
  15. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Juankosken vapaa-ajan toimiston (vai mikä tuo numero onkaan joka lumisavon kartassakin on) mukaan on tämänkin talven poikki Juankoski - Kivennapa. Itseäni kiinnostaisi tuo kaavin nurkilta ylä-luostalle lähtevä reitti, onko kenelläkään tietoa siitä? Näkyy tässä vanhassa kartassa: http://www.kartta.org/savonreitit/savonreitit/kiuruvesi.htm
     
  16. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Suunnitelmat tarkentu sen verran että lauantaina ollaan aamupäivällä parin kelkan voimin tulossa...
     
  17. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    itelle vennyy sunnuntaille lähtö keikkojen takia et ei pääse morjestelemmaa tai juttelemmaa :)
     
  18. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Kaavilta Luikonlahteen ja Vaikolle menevä reitti on aivan karseassa kunnossa. Taitaa olla ainakin yksi oja mihin pitäisi tehdä silta. Joskus muutama vuosi sitten pääsi ihan ajamaan ja kävinkin Vaikolla asti ja oli tosi mukavaa baanaa välillä. Autotien pohjia kangas metsässä... 8) Aijai kun ihan tippa tulee linssiin kun menneitä muistelee. :-[ No, sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee. On ollut meilläkin ajatuksena serkun ja velipojan kanssa yrittää joku viikonloppu painella sinne päin mutta tähän asti muut suunnat vieneet pidemmän korren.
     
  19. Homer Simpson

    Homer Simpson Lynx 440 -06

    Lähetäänkö vaikka viikon päästä vkl sinne suunnille ajamaan? Hommaisin kahen kelkan kärrin ja ottaisin lomaa töistä niin vois hyvillä mielin lähteä :-*
     
  20. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Lauantaina tuli ajeltua Siilissä. Kovin heikolta näytti vielä reittitilanne, lähinnä jäällä ajeluksi meni. Hamulan suuntaan reitti edelleen suljettu.

    Tänään sitten ABC Pitkälahdesta Hiltulanlahteen ja sieltä Kurkimäen suuntaan, Rytkylle, Haminalahteen, Kolmisopelle, Rauhalahteen ja Savolanniemen kautta takaisin ABC:lle, reilu 50 km lenkki. Aikamoista patikkoa oli maastossa ajella, mutta ihan OK. Rytky-Haminalahti väli oli ihan hirveää risukkoa ja kivikkoa lumen puutteen vuoksi, että sinne ei kannata kalustoa lähteä särkemään.
     

Suosittele tätä sivua