Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi - Iisalmi - Sonkajärvi - Lapinlahti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dirty Harry, 17/10/06.

  1. proppu

    proppu Ac XF 9000 CC

    Ahokylässäpä hyvinkin, lähellä "valtakuntien" rajaa, jordaanin toisella elikkäs savon puolella oli kyllä käyty ahkerasti kääntyilemässä ,voi vissiin olettaa että salahmilta on mutterinmajalle ajettu ja siitä vielä pyhännälle päin.
    Onkos salahmilta vielä sitä reittiä suoraan kiuruvedelle kulkematta vieremän kautta??
    Puolivälin baarissa puhelivat että sillan tarve on kyllä huomattu mutta en tiiä millon ja kenen toimesta se johtaa rakentamiseen asti,täytynee etsiä mutkaperä reitti että pääsee harjuille hummailemaan ja mutterille makkaran käristykseen 8)
     
  2. 0LL1

    0LL1 REINO 800

    Salahmilla on ongelmia lupien kanssa. Vieremäläisethän sitä yrittävät pienellä porukalla hoitaa. Toivotaan, että ura vielä aukeaa.
     
  3. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Itsekin luin tuosta Kiuruveden tapauksesta lehdestä ja ei voi kyllä kun ihmetellä tekijöiden motiivia. Toivottavasti tekijät jäävät kiinni, niin ei muiden kelkkailijoiden maine niin paljoa kärsi. Kiuruvedellä on sen verran kelkkailijoita, ettei luulisi tuollaisia tapauksia sinne haluttavan.. Ottaen huomioon, miten suppeaksi jo muutenkin tehdään kelkkailun harrastus, kun reittejä ei tahdo saada enää mihinkään. Jos olisin maanomistaja, lukisin tuollaisen jutun ja sen jälkeen kysyttäs, että miten olis kelkkareitti sinun maille, en kahta kertaa miettis ajettasko vai ei.
     
  4. jii72

    jii72 Member

    Eilen ajelin ko järvellä pari tuntia tapahtuneen jälkeen. Partio siellä oli paikalla ja kyselivät havaintoja ko asiasta. Olisi ihan toivottavaa, että ko vajaaälyiset jäisivät kiinni ja pääsisivät vastaamaan teoistaan ( siis ne kaksi? kelkkailijaa, jotka listivät sen elukan ). Ei ole noiden maanomistaja lupien kanssa liian helppoa muutenkaan.


    Olli tuli meitä vastaan siinä tulipaikan kohdalla ja mulla punainen kelkka, kaverilla tummansininen. Ei nähty muuta kuin kolme pilkkijää auton luona, ajoimme suoraan reittiä pitkin järven yli. On varmaan toisia kelkkoja ollu ennen meitä jo liikenteessä, olimme n.klo13 lupiksella. ???
     
  5. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    Tuossa juttu saukon yliajosta - http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/yla-savo/kelkkailijat-ajoivat-saukon-hengilt%C3%A4/330896

    Kyllä keljuttaa lukea tuollaisia uutisia. :mad:
     
  6. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    ne on ajut hetkes ohi kun lumet suli ja järvellä saappaan verran vettä jäällä :eek: :-\
     
  7. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    On kyllä uskomaton homma, että osaa sattua kelit tammikuulle! Kuukauden ajan ripotteli lunta edes kohtalaiselle tasolle kelkkailua ajatellen, niin ne sitten suli kahdessa päivässä pois!
     
  8. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    No jäätyypähän vedet kunnolla kun jäällä oleva avovesi saa niskaasa sen yli -10 pakkasta ja vaikka en nyt juuri oo paikkakunnalla niin siellähän sataa uutisten mukaan jo uusia lumia ja lisää tulee kunhan ehtii ;)
     
  9. atm

    atm lynx rs

    Tämän tekstarin laittaja saanut vähäks aikaa mielenrauhan, kun jäälle vettä tuli. Iisalmen Sanomat 14.1 :

    [​IMG]

    Ajoit mitenpäin tai missä tahansa, niin jollain kiristää pantaa  ::)
     
  10. AnttiB

    AnttiB Well-Known Member

    joo tuli aamulla kahveet ravatille kun ton luki!
     
  11. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    "Ei tunnu lama haittaavan rikkaita" ;D
     
  12. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    no jo on murheet jollakin ;D "ei ole bensa ilmaista" .. no ei ole turhanpäiväisten viestien lähettäminenkään ilmaista tekstaripalstoille :D
     
  13. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    WAU, olen rikas kun omistan kelkan  :eek: No niinpähän se tuntuu olevan, että jos omistat 5-sarjan Bemarin, joka näyttää kalliilta, mutta maksaa todellisuudessa alle 10 k€ ja omistat 2 k€ kelkan, "jolla on varaa ajaa vain rikkaiden" niin sinut leimataan ökyrikkaaksi. Jos taas omistat uudehkon 30 k€ arvoisen Toyota Avensiksen ja kotona on 2 k€ arvoinen taulu-TV, muttet kuitenkaan omista kelkkaa niin olet tavallinen köyhä tallaaja. Kaikki on suhteellista  ::)

    Back to business ettei menisi ihan offtopiciksi. Miten pohjoiseen pitää mennä että pääsee kelkalla reitille ajamaan? Eikö Iidenissäkään lunta enää ole?
     
  14. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    On kai siellä lunta. Tuskin tuo kovaksi tamppautunut reitti on pahemmin sulanut. Muutama sentti tuli lissää tännään ja pakkasta on nyt 5 astetta, vaan eipä nuilla vielä kuuhun mennä.
     
  15. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    :mad:
    Eilen kävin lääkärillä puutuvien käsien ja selkä vaivojen vuoksi. (kaaduin suksilla kk sitten)
    Tänään lekuri sitten ilmoitti, että selästä löyty murtuma.
    Saapas nähdä miten käy talven kelkkailujen. :'(
     
  16. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    ai perskuta :-\ .. parantelehan hyvin ennenkuin hyppäät kelkan sarviin voi muuten tulla pitkäkin pipi viel jos tonne patikkoon lähtee selkäsairaana
     
  17. AnttiB

    AnttiB Well-Known Member

    Ohhoh, ja sanotaan et kelkkailu on vaarallista... Koetahan parannella kuntoon!
     
  18. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    oli muutes porovedelle joku laittannu merkit heijastimien kera .. iso käsi hänelle :-*
     
  19. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Käväsin kääntymässä Sonkajärvellä. Kyllähän tuolla lätkytti menemään, mutta lisää lunta hutaa kovasti. Makia on kyllä se uus pätkä kun vaan sais lissää evästä taivaalta. Hyviä hyppyjäki on useempia :) Oliko kukaan foorumilainen, joka tuli vastaan sonkajärvellä vailla seittemän?
     
  20. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Kenellä palo kelekka sannoo HEP? Kuulin jottai juttua, että oli palanu iisalmessa joku uuven karhee pailakka. En oo itte nähny, kun palloilen oulussa, eikä tietoa sen enempää, mutta niin oli kuulemma käynyt..

    Onko nyt reitit missä kunnossa, kun tais sitä lunta puotella ihan hyvin sinne?
     

Suosittele tätä sivua