Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi - Iisalmi - Sonkajärvi - Lapinlahti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dirty Harry, 17/10/06.

  1. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    missähän lie palanu ??? .. sonkajärven uus reitti oli tuttua ja turvallista patikkoo jossa palaa pinna mut vanha pätkä taasen oli suht hyväkuntonen .. lana sais jo käydä tasaamassa nää patit ennenkuin tuloo lisää lunta kun muuten niitä ei sit tasaa kuin dynamiitilla :eek:

    tolla uudella pätkällä oli jo joku hyppyyttääny ittensä lepikkoon kun näky jälet tulleen pusikkoon kuin tyhjästä ;D .. siellä viel joku teloo ittensä pahemman kerran jos eivät tasaile pohjia :-\
     
  2. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Tuli itsekin käytyä kääntymässä Sonkajärvellä tuossa yks ilta. Minä vaan en huomannut missä kohdin reitti oli uutta? Kun aikalailla tuo tuntui menevän samaa reittiä kuin aikaisemminkin. Mutta täytyy kyllä sanoa, että reittien pohjat on tosi huonossa kunnossa. Mietin siinä patikkoa ajellessa, että onko reitille yritetty tehdä edes mitään parannuksia. Sori vaan, kun avaudun, mutta ihmetyttää vaan. Jos ihan ympäristökeskuksesta tai vastaavasta saadaan varoja reittien kunnostamiseen, niin luulisi, että huomaisi reiteissä edes jotakin eroa.. Alla kuvaa reitistä.

    [​IMG]
     
  3. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    joo toi on viel pientä pattia mitä sit sielt uudelta pätkältä löytyy niin tuplat tohon patin kokoon .. joo suurista summista ne silloin hanketta alottaessa puhuivat mut on tainnu mennä hallintokuluihin sun muihin saunailtoihin koko potti ja jos tolla uudella sonkkikesen pätkällä on käynny kaivinkone kuski niin se on tosiaankin vain käynny siel tai sit on niin tumpelo kuski ollu et ei osaa hommaansa :eek: :mad:
     
  4. JHE

    JHE Lynx Xtrim 600 e-tec -10

    Siinä vanhainkodin kohdalla poroveeltä marjahakaan tullessa oli ilmeisesti ollut lauantaina joku happeninki. Kelkka pusikon puolella ja paloauto sekä hinausauto paikallla.

    Tuo peltomäen kautta sonkajärvelle menevä pätkä on kyllä aika patikkoo. Sais jollain vähän tasottaa. Onkos kukaan ajellu lapinlahdelle? Millasta reittiä sinne on?
     
  5. atm

    atm lynx rs

    Joo niin näky reitin sivussa jälet olevan. Menny kurvi pitkäks  ???
    Lapinlahdelle ajettiin pari viikkoa sitten. Pari sivua taakseppäin niin juttua löytyy. Tuskin viimeisin lumisade hyvin kummoseks on reittiä saanu. Ei oo ainakaan itellä hirmunen hinku lähteä koittamaan, ennen kunnon lumia.
     
  6. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Lapinlahdelle päin on reitit myös huonossa kunnossa. Varmaan viimeisimmät lumet hiukan tilannetta parantaneet, mutta pohjat ei ole kovin kummosia lapinlahteen menevällä reitilläkään. Oli merkkailtu myös lapinlahdelle menevää reittiä, hyvä juttu. Pimeällä jääosuuksilla reitti voi peittyä nopeastikin tuiskulla.. Itse harhailin kumpusenjärvellä, kun nollat taulussa ajelin ja seurasin vain isoimpia jälkiä, jotka olivat jonkun paikallisen. Tuli sitten pyörittyä vaikka sun missä siellä kumpusenjärvellä, kun en meinannut sitten löytää oikeaa reittiä..
     
  7. paenmaa

    paenmaa Lynx Adventure 600sdi -07

    Siinä vanhainkodin kohdalla poroveeltä marjahakaan tullessa oli kelkka palanut, ilmeisesti ei suurempia henkilövahinkoja. Läheltä liipassu, pitänee katella kesän jäliltä pa letkut ja liitokset varmoiks.
     
  8. kille73

    kille73 skii-doo 600 sdi

    lana kuski oli sanonu eilen sonkajärvellä ettei lanaa ennen kun tulee lisää lunta .
     
  9. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Ymmärrettävää kyllä. Mutta tuosta taas päästään siihen, että pohjat on niin huonossa kunnossa, ettei lanaa kannata lähteä siihen kivikkoon ja patikkoon hajottamaan. Lanataanhan niitä hiihtolatujakin jo, ja paljon aikaisemmin on lanattu. Mutta siellä onkin pohjat tasaiset. En sillä että kelkkailuun ihan niin tasaisia tarvittaisiinkaan, mutta joku raja sentään.
     
  10. Elukka

    Elukka Ski-doo rev 600 sdi -06

    onko kukaan ajanu vieremältä otanmäkeen perille asti? ja jos on niin minkälaisessa kunnossa reitti on?
     
  11. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Tuli pikkulenkki käytyä ajamassa Iidenin ympäristössä. Eihän tuo mikkään elämys vaihteeks ollu, mutta kyllähän tuota pahimpaan tuskaan ajeli. Tais atm tulla poroselällä vastaan ja hetiperrään marjahaassa?
     
  12. atm

    atm lynx rs

    Joo minähän se ajelin. Elämys tai ei, niin keli oli mahtava.
     
  13. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Keli oli kyllä mahtava. Piti vähän aikasemmin töistäki lähtä, että kerkes ajelee valosan aikaan :)
     
  14. osmomn

    osmomn Well-Known Member

    Tietääkö kukaan onko Säviä-Pielavesi välinen reitti vielä olemassa?
     
  15. pelarus susion

    pelarus susion LYNX 600 RS e-tec

    Moro, mulla on mokki iijärvellä vieremän päässä. Täytynee kai siis ajaa jäitä pitkin iisalmeen että pääsee reitille. Mistä lähtee toi sonkajärven reitti? Entä mistä kiuruvedelle? Kattelin karttaa ja näyttäs joku reitti tulevan iijärven jäälle vieremäntien yli. En ole huomannut sitä kun olen tietä ajanut. Saman reitin pitäis jatkua järven toisella puolella kait sonkajärvelle. Olenko oikeilla jäljillä? ::)
     
  16. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    http://www.infokartta.fi/psavo/

    tuolta kun valihet vasemmasta reunasta moottorikelkkaurat ja sieltä sit vielä iisalmen urat niin löytyy nykyset käytössä olevat reitit.Kiuruvedelle ei pääse enää virallista uraa ja sonkajärvelle on viel se vanhakin reitti käytössä ja myös uusi on auki
     
  17. Teejiii

    Teejiii Polaris Fusion 600 H.O -06

    Tietääköä kukaan että kulkeeko reitit enää Keiteleellä? :-\
     
  18. -tomsi-

    -tomsi- New Member

    jos sonkajörvellä päin ajelee niin ehotomasti kannattaa ajella jyrkän suuntaan..sieltä on hyvä puotella sukevalle ja sukevalta otanmäkeen...siellä on lunta ja susia seurana ;D
     
  19. kille73

    kille73 skii-doo 600 sdi

    onko kukaan ajannu iisalmesta kiuruvedelle ?
     
  20. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    on ajettu mut virallista reittiä ei enää ole Runnin kohdalla mut siitähän noi vanhaa reittiä näkyyvät ajelevan
     

Suosittele tätä sivua