Jäähdytys ongelmia

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Nuutikki, 5/2/09.

  1. Nuutikki

    Nuutikki Member

    Eli kelkkana on Skidoo formula 500 (494) vm.-98 Kelkka on aina ollut aika herkkä lämpenemään liikaa. Alku talvesta se keitti kerran, Annoin vehkeen jäähtyä ja lisäsin nesteet ja sen jälkeen toimi ihan hyvin seuraavat pari viikkoa. Sitten eräänä kauniina päivänä käytiin kavereiden kanssa savukoskella ajelemassa, niin eiköhän se sinne sitte hajonnu, :'( Eli 13 km ehdin ajaa kunnes jäähdytys loppui ihan totaalisesti. Nesteet sun muut tarkistettiin ennen lähtöä ja kunnossa oli. Nestettä oli vielä jäljellä kun jäähdytys loppu eli ei pitäs olla siitä kiinni että ne ois vuotanu pihalle.


    Nyt kone on purettuna tallissa pöydällä. Vesipumpun siivekkeet on ihan hyvässä kunnossa ja pumppu pyörii. Syylärit ja letkut on myös tutkittu tukosten varalta, mutta mitään siihen viittaavaa ei löytyny. Koneella on ajoettu karven verran yli 10 000 ja toisessa männässä oli jo ihan kunnon monttu. En tiedä onko tullut ajan kanssa vai olisiko sitten vuotava kannentiiviste ollut asialla.
    Voisiko vika selittyä yhtäkkiä vuotamaan alkaneilla kannen tiivisteillä, vai oliskohan vesipumpussa jokin vika siellä syvyyksissä?
    Kannattaakoa alkaa purkamaan alakertaa?
    En onnistunut vielä löytämääm että millaseen momenttiin kansi pitäs kiinnittää, joten olisin kiitollinen jos joku vois neuvoa siinäkin asiassa.

    Kiitoksia vaan jo etukäteen avusta. :)
     
  2. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Jos oot jo purkanu sen koneen niin pura vaan samalla vaivalla se alakertaki.
    Kato se hammasratas joka pyörittää vesipumppua, alkaa nuilla kilometreillä varmaan olla jo kulunu eikä ole mitenkään harvinaista kiertoluistikoneessa.
    Samalla tulee sitte katottua kampiakselin laakeritki.
     
  3. Praaaaap

    Praaaaap SKS 146

    Entäs termostaatti ???
     
  4. Nuutikki

    Nuutikki Member

    Termostaatti on otettu pois jo aikasemmin. Uus semmonen ois tarkoitus hakia tässä konerempan yhteydessä. 8)
     
  5. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Jos termari on pois niin vesi kiertää osaksi ohikierron kautta eikä mene jäähdyttäjiin, näin ainaki 583:ssa.
     
  6. Nuutikki

    Nuutikki Member

    Juu, No en mie usko että siinä on se pääsyyllinen, koska se pelas 2 viikkoa ihan hyvin ilman termostaattia.
    Yritin äskettäin purkaa alakertaa, mutta ei onnistunu. Kattelin räjäytyskuvista että magneetton takana ei pitäs olla mitään kiinnitys pultteja ,mutta se pää on jumissa. Muualta saa kyllä lohkoja raotettua mutta ei magneetton päästä. Pitää vissiin nöyrtyä ja ottaa seki irti, :-\
     
  7. velba

    velba Active Member

    Kyllähän se magneetto pitää irroittaa. On ruuvit eri lohkonpuolikkaissa kiinni.
     
  8. I_me

    I_me Paljon osia, mut ei enään yhtään kelkkaa...

    Kylläpä se vain niin on että ilman termostaattia vesi kiertää suurimmaksi osaksi vain koneen ja paisuntasäiliön väliä.

    Alakerran purkaminen sinällään on ihan suotavaa, mutta jos kone käy ja vesipumpun siivet on ok niin siinä pumpussa ei vikaa ole. Jos ne hammasrattaat ois entiset ei kiertoluistikaan pyöris eikä kone edes lähtisi käyntiin.

    Kokeile termostaatti kattilassa, näkeepi et pelaako. myös syyläreistä kannatta kokeilla vaikka puutarhaletkulla painaa vettä läpi, niissä kun on aika pienet kanavat niin voivat tukkeutua melko vähästä ja osittainen tukkkeumakin voi haitata virtausta jo tosipaljon, (Neste pyrkii virtaamaan termostaatin ohi suoraan paisuntasäiliöön)
     

Suosittele tätä sivua