Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. Panzerfx

    Panzerfx Polkupyörä


    Asiaa Kapa! :) Näin se menee! :)

    Sanasta miestä sarvesta härkää.. ;D ;D ;D
     
  2. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Ympäryslenkeistä oli puhetta, onko siitä mönnin reitistä mitään uutta tietoa? Pääseekö siitä läpi minnekkään, luvallisesti?
     
  3. Panzerfx

    Panzerfx Polkupyörä

    Meinaatko sitä reittiä mikä päättyy yhtäkkiä siihen voimalinjan alkuun ?
     
  4. akkki

    akkki Well-Known Member

    Eikös tuolla Heinävedellä pidetä noita reittejä osittain joidenkin EU-tukien avulla kunnossa? Jos se näin on niin, en yhtään ihmettele että reitit pysyy kunnossa, ainakin paremmin.

    Ja kyllä niitä patteja syntyy ihan joka ajajalla sinne reitille, siitä ei pääse mihinkään. Ja usein kun lunta tulee edes vähän lisää (niin kuin esim. viime viikolla), niin helposti lähtee kasvamaan noi patit ihan tavan kuolevaisenkin kelkan alla.
     
  5. kole

    kole Mxz x-rs 850

    Se mikä lähtee Uurosta ja menee nykyisin sen sillan yli ja sitpä se taitaa kohta hävitä. Tosin en ole pariin vuoteen käyny ajamassa siellä.
     
  6. panther oku

    panther oku Ilves BD 800 ;), Ogelbo 800 L,80

    Kyllä niitä ympärysreittejä kovasti kaipais, esim liperi-outokumpu. kunhan lähiaikoina savon ymp keskus tiedotaa et saadaanko ja ens talves polvijärven katajantieltä jatkoa maarianvaaraan ja siitä kiinni outokummun uraan.Ja jos jossain vaiheessa joensuun päättäjät antaisivat suostumuksen ja mahdollisuuden reitiin joen yli niin helpottuisi ja paranisi joensuun urat.Ja näihin keskusteluihin viitaten tulkaa vaan joukolla 21.3 okunmk järjestämään tapahtumaan niin saadaan juttua esille ja mahdollisesti uutta porukaa näihin reitti hommiin...
     
  7. Jupy

    Jupy Well-Known Member

    Heinäveden reitit on osittain EU-tuettuja ja "tornihuhu" kertoi kunnan laittaneen rahaa viime vuonna n. 38 000 euroa reittien kunnossa pitoon. Joten puhutaan aivan eri asiasta kuin täällä Pohjois-Karjalassa jossa reittejä hoidetaan uralupamaksuin.

    Ja taas "tornihuhu". Kuulin luotettavalta taholta, tampparin ajo maksaa 10€/kilometri. Ihanan kallista.
     
  8. Panzerfx

    Panzerfx Polkupyörä

    Just se, se jatkuu jonkin matkaa sitä jäätä pitkin ja sit menee takas sinne toiselle puolelle ja jatkuu siellä kunnes sit loppu ainakin pari viikkoa sitten sellasen voimalinjan alkuun!  ???
    Viimeks kun tultiin sielt pois päin niin vedettiin siit jäät pitkin takas eikä siltaa...oli vähän vetinen oikasu ;) ;D ;D

    Aateltiin just et jos jaksaa nyt vkl niin kävis kokeileen kuin pitkälle sitä voimalinjaa pitkin viittii rönytä umpises..
     
  9. Panzerfx

    Panzerfx Polkupyörä

    Eli lyhyellä matikalla 120e kausilupa on maksanut ittensä takasin kun on ajanut 12km tasasta baanaa..cheap cheap... ;D ;D

    Tosin itse kyllä maksaessani ajattelin ostaneeni myös patteja.. ;) ;D ;D ;D
     
  10. panther oku

    panther oku Ilves BD 800 ;), Ogelbo 800 L,80

    viime viikolla juttelin heinävedellä tampparia ajavan kanssa ja se sanoi että kunta maksaa kaiken talvihoidon,ja seura osallistuu kaikeen mahdolliseen talkoilla,esim jää alueiden merkkaus.Mahdollinen maksu tulossa tulevaisuudessa. VRY:llä asiat paranemaan päin ovat saaneet velat maksettua,asiat tulevat paranemaan. ja tehdään itse jokainen asian hyväksi niin paljon kuin vaan mahdollista. Täällä on kyllä mahtavat maastot kelkkaurilla kun vaan saamme ne kuntoon, ei tarvitse lähteä lappiin ajelemaan.Laitan pienen hinta tiedon kun ajetaan tampparilla koko p-karjalan urat kertaaleen niin se maksaa n:15000euroa. ja kerrotaan talven ajot,lisäksi vielä kesähoitotyöt ym ym..
     
  11. panther oku

    panther oku Ilves BD 800 ;), Ogelbo 800 L,80

    Kajaanin alueella tampparin hinta on 11.3euroa/km +22%alv+siirrot=yli 15euroa/km
     
  12. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Meinaatko tällä reittiä jaamankankaalla joka menisi kunnasniementien ja joen yli ylämylly-huhmari välille? Tuon pätkän kun sais auki niin tulis hyvät lenkit mitä ajella...
     
  13. pasii

    pasii Well-Known Member

    Pakko kommentoida Joensuun ympäristön keskustelun viime päivien kirjoittelun takia. Jos ei ole seurannut kirjoittelua pidempään, niin saa varmasti väärän käsityksen Pohjois-Karjalan kelkkareiteistä. Alueellisia eroja on ja isoja.

    Myös alueellisilla kelkkakerhoilla ja yrityksillä on iso merkitys kelkkaurien eteen, vaikka uria hallinnoi ja hoitaa VRY. Esimerkiksi täällä Keski-Karjalassa (Kitee, Tohmajärvi, Kesälahti, Rääkkylä) K-KMK ry:n kerholaiset ja muutamat aktiiviset yrittäjät tekevät urien eteen vuosittain paljon työtä. Näin saamme pidettyä urat melko hyvässä kunnossa, vaikka urat ovat kovalla käytöllä. Edelleen on tahtoa ja suunnitelmia saada tehtyä uusia uria.

    Tamppari maksaa kaudella 2009,  70-90 €/tunti, sis. alvn + tampparin siirrot lavetilla, eli yhdellä kuukausiluvalla tamppari ajaa noin tunnin. Urien kunto ja pohjaus vaikuttaa paljon ajonopeuteen. Sähkölinjat ja leveät urat ovat nopeita ajaa, mutta entäs puunkierto tampparilla...
    Urien muita hoitokuluja ovat mm. vasakonraivaukset, sillat, rummut, maanomistakorvaukset...nämä alkavat olla nykyisin suuremmat kuin tampparikulu.

    Vinkkinä sinne Liperin suuntaan, että yrittäkää saada virallinen ura Liperistä Heinäveden reiteille, sekä Liperistä Rääkkylän suuntaan. Silloin olisi hyvä ympyrälenkki, Liperi- Rääkkylä-Kitee-Savonranta-Heinävesi-Liperi.
     
  14. *Jarppa

    *Jarppa mxz 600 sdi, xc sp 144"

    Minulla ei kyllä sattunu kertaakaan kantoon siellä linjalla, lunta on aika riittävästi pollen vakio matolle ::)
     
  15. biscinen

    biscinen Guest

    Juu älä vaivaa päätsi, poistan tunnuksen ja jätän teidät "tytyöt" puhumaan ilimoista... kiitti ja kuitti.
    -biscinen-
     
  16. -richa-

    -richa- Lynx G-Type Enduro 583cc

    Nyt on tamppari ajanut ainaski ton huhmari - polvijärvi välisen reitin, kävin tossa aamulla pikasesti kahtomassa :)
     
  17. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    No nythän täällä näyttää tää keskustelu menevän oikeelle raiteelle! Kehtaa jopa tulla vilkasemaan joensuunympäristön juttuja... mitä ei ole kehdannu "pitkään" aikaan oikeesti tehdäkkään kun juttu pyörii saman ympärillä kokoajan  ;)

    Joo tuli käytyy eilen ajeleen outokummun ympäristössä... umpisen hommiin lunta oli vähänlaisesti mutta kuitenkin riittävästi että sai hymyn virneen päälle! Lunta oli kyllä välillä tuiskuttanu reilustikkin niin meinas pätkätelalliset olla vaikeuksissa... n50km mittariin ja tankki pensaa meni mutta hauskaa oli! ;D

    Kävästiin maarianvaarassa kahvilla "epävirallista" reittiä pitkin ja tuli omistajaa jututetua... tuumasi että ens vuodeks on tulossa uusia reittejä "heidän" alueelle! Joten kyllä tässä maakunnassa on vielä henkilöitä jotka oikeesti yritäävät parantaa reitistöä yms. Se että tuo suunnittelu työ ei näy kaikille kelkkailijoille sillä siunatulla sekunnilla aiheuttaa tälläistä valittelua  ::) joka on mielestäni turhaa!
    Mutta nautinnollisia kelkkailu reissuja kaikille :D
     
  18. Biker ~EX~

    Biker ~EX~ RE...

    Onko muuten virallista/epävirallista reittiä heinävaaran alueelta Mustavaaralle?
     
  19. Epävirallinen on! virallistakin on suuniteltu jo pitkään mutta ei ole vielä läpimennyt..
     

Suosittele tätä sivua