Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

  1. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Retkikartta.fi -saitin mukaan Posion ja Ranuan väliseltä reitiltä puuttuu n. 22km:n pätkä välistä. Eli pääseekö Posiolta mitä kautta Ranualle ja paljonko tulee matkaa? Tarkoituksena olisi tässä lähiviikkoina ajaa syöte-posio-ranua-syöte.
     
  2. jukkis67

    jukkis67 Well-Known Member

    abaut 270 km
     
  3. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Posio-Suomu-Salla-Ruka kaikki reitit lanattu viikolla. Tosi helpossa kunnossa, ei hikeä meinannu saaha...
     
  4. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    TÄ!

    Onkos se sam täälä? Kiva olis keli ollut rossailla, juu, ei olenna tottunna tällaiseen jotta pulkka pajalla..
     
  5. maken

    maken Well-Known Member

    miten on minkäverrran posiolta on reittiäpitkin syötteelle? oli tarkotus ensviikonloppuna käydä tutkimassa tilannetta sielläkinpäin. eikö se siitä kuloharjusta kaupantakkaa reitti lähe?
     
  6. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Varmaan tässä topikissa jossain mainittu, vaan olisko jotain 80km, siis Posion nesteeltä syötteelle. Kuloharjusta taitaa olla joku 45-50km, reittihän menee Kuloharjun kaupan vierestä, josta on pisto kaupalle ja taitaa jatkua Anetjärvelle se pisto, en ole koskaan ajanut.
     
  7. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Siis onko tämä tuon Syöte-Posio-Ranua-Syöte lenkin pituus? Niin ja meneekö Posion ja Ranuan välillä suoraa reittiä enää?
     
  8. Ju$$1

    Ju$$1 X-RS + RS -12

    Ainaki viime talvena sitä väliä ajettiin. Mitä olen tuota väliä ajanu niin yhtään järveä tai lampea ranuan puolella ei ole viitotettu eli reitin päätä saa välillä hakea..
     
  9. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    On ainakin yksi... Privat toimii...
     
  10. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Ilmeisesti ei toimi..
     
  11. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Eilen tuli ajeltua kaukuanjärveltä Posiolle,reitit ihan ok kunnossa,pikku pattia.Ja takaisin reittiä kuloharjuun asti,sieltä pyhityksen reitille.

    Mahtavat kelit! ;D

    Muita kelkkailijoita ei näkynyt,kuin posion nesteellä yks föönienska tankilla,ja pari kelkkaa käväisi nesteen pihalla(xp-skiidu ja gtyyppi).

    Joskus keväämmällä pitänee vetää Inkee-Posio-Ruka-Kuusamo-Inkee-lenkki.Kunhan vähän kelit lämpenevät,noi järviosuudet,varsinkin kitka,vähän turhan vilpoisia -15 kelillä.
     
  12. F.S.T

    F.S.T "Kelkan moottoreissa on neljä sylinteriä”

    Samoja jälkiä ollaan näemmä kulettu mennen ja tullen, paitsi että meitä pari kelkkaa oli tappikoskelta asti. Oli tosiaan mahtava keli ja hyvät baanat mitä päästellä. Niemivaarassa lämmitettiin tullessa käyrät ja otettiin muutama syötteen turisti imuun ja köröteltiin takasin taivalkoskelle.
     
  13. Rinkaisu

    Rinkaisu Yamaha RS Rage GT

    Heips, paljonko tulee matkaa Posio - Ruka - Posio ? Onko vaihtoehtoisia reittejä, ettei tarttis ajaa samoja jälkiä takaisin?
     
  14. k21

    k21 Well-Known Member

    Eipä ole tullut tänä talvena vielä kelkkailtua yhtään (ei edes nettikelkkailtua). Mutta nyt ollaan mökillä ja pitäisi jonnekin suuntaan varmaan vähän uraa aukaista. Jäätilanne Kitkalla lienee sellainen, että aika huolettomasti voi liikkua?
     
  15. Rinkaisu

    Rinkaisu Yamaha RS Rage GT

    ::)

    Heips, eikös kukaan viitti vastata ehkä liian helppoon kyssäriin? Elikkäs

    Posio - Ruka - Posio

    Paljonko matkaa ja onko vaihtoehtoisia reittejä?

    vastauksesta kiitollinen pääsiäistipu ;D
     
  16. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Posio Ruka n 60 km, matkalla 27 km kitkajärveä, vaihtoehtona on kiertää vaikka syötteen kautta jolloin kierrokselle tulee pituutta n. 300 km ;D tai sallan kautta jonka km määrää en tiedä.
     
  17. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Tai sitten voi oikasta toista kautta. Elikkäs Suomun reitiltä Jaksamontien ja Tolvan kautta Rukalle, niin Kitkan ylitys paljon lyhyempi. Matkaa tulee sitä kautta Posio-Ruka välille n. 70-75km. Ja saman voi tietty ajaa toisinkin päin...  ;) Posio-Salla-Ruka on jotain 220km muistaakseni
     
  18. Rinkaisu

    Rinkaisu Yamaha RS Rage GT

    ;D Kiitoksia paljon vastauksista, tuo 27 km järvitaivalta vähän hirvittää. Tai jos ottais pilkkivermeet mukaan.. ::) ois jottain tekemistäkin.
    Kuulostaa tuo toinen vaihtoehto mielekkäämmältä. Salla ja Syöte saa jäähä tältä päiväreissulta, ku pittää joutaa koira ulkoiluttaan mökiltä.
     
  19. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Tänään vajaa parisataa kilsaa Etelä-Posion/Pohjois-Taivalkosken/Syötteen maisemissa.Reitit ok kunnossa.Syöte-Posio varmaankin lanattu eilen,oli tasaista baanaa.Pikku pätkä patikkoa löytyi Syötteen ja Sirniön väliltä lähellä Syötettä.

    Inkee-Kostonjärvi-Kynsijärvi,siitä reitille,Sirniö-Syöte-Syöteympyrä-Ja takaisin Loukusan ja Vaarakylän kautta Inkeelle.
     
  20. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Toi Jaksamontie-Tolva väli menee kyllä Riisitunturin kansallispuiston halki ja kannattaa kelkalla ko pätkä mennä hyvin sivistyneesti ettei herätä intohimoja (ei ole luvallinen ura / reitti). Tosin taidetaan mekin ajaa siitä läpi ens lauantaina, mutta erittäin sivistyneesti ja mahollisimman vähän paheksuntaa herättäen. 
     

Suosittele tätä sivua