RS Venture kaasarimallit

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 10/3/09.

  1. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Muistuuko kellään mistä mokomaan malliin löytyis vääntökäyrät ja tehot?
    Tarkoitus olisi hieman kokeilla mitä tuolta saisi ulos tuota voimalinjaa kutittamalla.
    Eka kokeiluilla alakierrosten rykiminen ja ryntäily näyttäis olevan hallittavissa.
     
  2. Ragetti

    Ragetti Well-Known Member

    Ite laitoin pienemmän ylärattaan ja lyhyemmät ketjut sekä puhdistin ja räpläsin kytkimen kuntoon. Lopputulokseen olen tyytyväinen, mielestäni nyt erittäin hyvä ja herkempi! Toki mulla vaihtui samalla laakereitakin, ehkäpä niilläkin osuutta asiaan ???
     
  3. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Välitysten vaihto on yksi vaihtoehto.
    Tällä hetkellä kokeillaan kytkimen jousi/rulla variaatiota sekä eri kulmien helixejä, muuttuvakulmainen olisi ilmeisesti paras
    Näyttäis olevan yksi syy nuihin rapiseviin ääniin( joita useilla on kuulunut kytkimestä) nuo pienet rullat joiden antama puristus pienillä kierroksilla ei riitä vaan aiheuttaa lipsumista joka kuuluu rapinana, etenkin kuluneella remmillä.Pehmeämpi remmi kyllä auttaa mutta se taas ei kestä tuon koneen vääntöä kunnolla vaan alkaa lämmetä ja luistaa.
    Kokeilin useampia rullakokoja ja monia eri jousia kytkimeen ja oletan löytäneeni aika mukavan satsin, siitä sitten myöhemmin lisää.

    Mutta toinen erittäin tärkeä havainto liittyen telastoon on tuo maton roikkuma takapukin ja vetopyörien välillä, tuo roikkuminenhan aiheuttaa maton räpätystä ylös alas ajon aikana vedon ja jousituksen mukana.
    Lääkkeeksi laittelin lisäakselin vetopyörien ja takapukin puoleenväliin pienillä rullilla koko 80 mm, ja hieman kannatusta ylöspäin,tämä vaimensi maton ääntä sekä poisti maton jarrutuksen jousituksen liikkeessä. 8)
     
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: RS Venture kaasarimallit

    No niin nyt on saatu kokeiltua eri variaatioita tuohon voimansiirtoon ja alusta ääniin.
    Nuilla kokeiluilla havaitsin sopivimmaksi 17mm rullat kykimeen ja Y/G/Y jousi ilman simmilevyjä.Kytkentäkierrokset 3000-3100 rpm.
    Varaattori vakio jousi ja helix 90 astetta,välitykset vakio.

    Matto 32 ripshaw,joka ei sovellu oikein hyvin mihinkään olosuhteeseen, läpivetävillä, lisäpyörät telaston etuosassa rajoitinremmin akselin paikalla sekä lisäakseli rullineen tunnelissa estämässä maton roikkumiskolinoita.

    Alustan jouset etupukki vakioiskari BB:n suksien jousella, takapukin jousi medium asennossa.

    Lähtee nuilla säädöillä eleettömän rivakasti , vaihtokierrokset 8100 ja nousee nopeuden myötä aina 8900 rpm.Kulkee huippuja ihan kivasti.
    Saattais harkita välitysten kokeilua pitempään suuntaan, josko noin yläkierrokset laskisi koneen paremmalle väännölle.
    Alasvaihto raskaammista rullista huolimatta nopea. ;D
     

Suosittele tätä sivua