Pätkät umpisella

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä zakkeli, 4/3/09.

  1. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Kyllähän nämä nykyset 600cc, tai isommat, pätkät pesevät monet vanhemmat kelkat paikassa jossa voi pitää vauhtia kunnolla... Ihan vain sen tehon ansiosta...

    Pätkistä paras menijä on mulla tähän mennessä ollu MXZ 700 38mm Camoplastin intensellä varustettuna, suksipaineet minimissä jne..
     
  2. ade85

    ade85 Rene 800 X

    uuen korimallin 800 lynxit ja skidoot menee aika kevyesti.
     
  3. IJN

    IJN Guest

    osittain totta, MUTTA tuo 3500 on kans kovapeli ummella, ku on pieni moottori, pieniharsku (ei riko lumenpintaa niin palio ku esim 44mm) ja vuotsolaiset keulalla.
    Suorastaan liitää ummella, mutta sitte jos jumii nii toivois kyllä lisätehoja.
     
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Jokin viikko sitten ajelin yhtä vaaraa päälle omalla 440:llä, ja hyvin se menee niin kauan kuin tanko pysyy suorana. Ja lunta oli parhaimmillaan joissain sopivissa kohdissa varmaan puolitoistametriä. Ja kelkassa 44mm matto ja powderit. Yllättävän hyvä tuo on umpisella, parempi ainakin kuin evo-mallin lynksit.
     
  5. grome

    grome BD 800 RE

    no tuo meneminen ihan kuskistaki.. jokainen taplaa tavallaan.. joku voi vetää evol paremin ku joku 440:sel
     
  6. willson

    willson Well-Known Member

    Mulla oli Lynx enduro 550f -03. Mulla ainakin kulki hyvin umpisella. ehjällä 32mm matolla ja tehokkaalla n. 70hv ilmamoottorilla.
     
  7. Henkka.K

    Henkka.K Ski-doo mxz 600 x-rs -07, Lynx 3500 Mountain mod

    samaa mieltä willsonin kanssa. ihan hyvin menee lynxin 550f ummella. Hyvin tuntu myös kaverin re lyne liikkuvan 38 matolla varustettuna.
     
  8. ITP

    ITP Well-Known Member

    Onkos kellään havaintoa että mitenkä tollanen camoplast challenger 38x307 51mm harjalla toimii?
     
  9. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Pakko oli laittaa, melkosta FAIL! -meininkiä pojilla... ;D ;D ;D

    http://www.youtube.com/watch?v=VUQxAIBNkq0

    EDIT: Aiheeseen liittyen, tosiaan oman kokemuksen mukaan föönipätkä vähän sileämmällä matolla menee kivasti lumen pinnalla, vähän niinku vesikirppu järvessä.
     
  10. zakkeli

    zakkeli Active Member

    Hauska oli kyllä videö :) Mutta asiaann.. Onko kukaan kokeillu tuota yamahan 4t phazeria miten menee tai saako jollain muutoksilla menemään?
     
  11. _T.T_

    _T.T_ AC

    ei ole kyllä tullu kokkeiltua olis pian mukava kampe. sen voin sanoa että badboy on aika tahmea kulkemaan umpisessa ainaki vakio matola.
     
  12. willson

    willson Well-Known Member

    Noissa onkin vähän tuo tietty vika kiusallinen, kun se on nelari ja painaa. Enollani oli RX1 -03, serkku ajeli yks päivä ja justiin ihan lähelle mökkipihaa jäi jumiin, kun yritti yhestä kohtaa oikasta. Tarvittiin 3 henkilöä kaivaa sieltä penkasta ;D Sai ihan nauraa koko tapaukselle. Sempä jälkeen ei enää nelari kelkkaa ollukkaan.
     
  13. _T.T_

    _T.T_ AC

    Saattais se nelari taitavalla kuskila kulkeakki umpisessa :)
     
  14. zakkeli

    zakkeli Active Member

    Haluttais kyllä tietää miten se 2007 ja uuammat phazerit menis ummela, kun ovat noihin isompiin varmaan aika paljon keveämpiä :) Ja oskoisin että phazerin painonjakauma on parempi. PP sukset ja camon se 38mm matto, luulis että voi mennä ihan hyvin pätkäksi. ???
     
  15. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Mutta Phazerin keula on kyllä kaikkea muuta kuin etenemistä edistävä...
     
  16. znood

    znood Guest

    pöhpöh, rx-1 ja badboy on se ongelma et astinlaudat ja pohja kantaa aika raakasti! Tarvii olla Järeä matto ja turbosatsi että liikkuu ees tasasella. Mun RX-1 jäi kiinni jopa tasaselle vaikka kuinka kallisteli!
     
  17. willson

    willson Well-Known Member

    En sinänsä tiiä näistä nykyajan nelarikelkoista, mut kuulema tää uus phazer on hyvä pätkä kulkemaan ummella. Kai semmosen räxän saa kulkemaan, mut pitäis kai olla jonkunlaisia muutoksia, et kulkis ;D
     
  18. Larduunki

    Larduunki ski-doo nordik 300

    minusta tuo minun lynksi mennee yllättävän hyvin ummella vaikka ei ole ku 38 matto, mutta isompi vain alle niin jo pääsee vähän pahemmistaki paikoista ( kyseessä siis -07 lynx RE)
     
  19. willson

    willson Well-Known Member

    Kyllähän nuo re lynet kulkee hienosti.
     
  20. speedy

    speedy RS 600

    Oma mielipide on, että mielummin ajaa pätkällä umpisella kuin pitkätelaisella reittiajoa, siis jos näiden kahden välillä pitäisi valita. Juu ja kyllä sitä pätkälläkin pääseen ihan tarpeeksi, jos ei tahallaan hae niitä jyrkkiä mäkiä, jotta saa kokeilla, että meneekö se kelkka päälle vai ei.
     

Suosittele tätä sivua