crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: crossfiret

    Tuossa laittelin pailakan kesäteloille. Aattelin, että tehdäänpä kunnolla kerrankin ja aattelin laittaa 2T-öljyä tulpanrei'istä suoraan männänpäälle. Pakoputken irrotuksen jälkeen hoksasin, että molemmat tulpat ovat irti ! eli käsin meni pyöritellä auki.

    Öljyn lisäyksen ja tulppien kiristyksen jälkeen pyöritin konetta muutaman kierroksen ja vetovastus kasvoi kyllä eri mittaluokkaan mitä se oli ennen. Elikkä todennäköisesti on päässyt osa höngästä lävitte vähän väärästä paikkaa. Olen kyllä vähän moitiskellukkin tässä lopputalven, että kuinka se on nykyään niin kevyt vetää käyntiin. Prkl, paljonkohan tuonki takia on ollut tehoja hukassa ?

    Sinänsä en ole kyllä ajossa mitään tavallisesta poikkeavaa huomannut, tietty jos ne pikkuhiljaa löystyy niin eihän sitä välttis huomaa ollenkaan. Liian laiska se on jokatappauksessa :)

    Pitänee syksyllä hommata momenttiavain, niin ei tartte arpoa kiristelyn kanssa. Tahtoo vähän varovaisesti tulla kiristeltyä nuo tulpat kun kyseessä kuiten alumiinikansi.
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Se öljy tiivistää paremmin sen männän sylinteriin ja siten korostaa puristuksia. Eli jos tulpan ympärillä ei näkyny mustaa paskaa niin tuskimpa on ollunna paineet hukassa, ainakaan kovin pahasti.
     
  3. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    Miten tuo maton vaihto Pakilliseen Crossfireen tehään ? Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle ?
     
  4. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Maton vaihto menee samallain pakilliseen ja pakittomaan malliin:
    1. Alusta irti.
    2. Jarrulevy irti. Pakillisessa pitää ottaa se nopeusanturi ensin pois edestä. Se on kahden jarrusatulan pultin alla kii. EI kannata avata kaikkia jarrusatulan pultteja jos ei oo pakko - joutuu muuten ilmaamaan jarrut. On vähän tiukka ottaa se levy pois akselilta, mutta kyllä se lähtee pientä väkivaltaa käyttäen ;D
    3. Vetoakselin kiinnityspultti irti. Pakkimalleissa se on siellä sisällä syvällä vetoakselin sisällä ja tarvii räikkään 2 jatkovartta. Muistaakseni se on se noin about 16mm kannalla oleva tuumanen pultti. Vanhemmissa on piiiiiiitkä pultti ja kanta näkyy siinä jarrulevyn keskellä.
    4. Jarrusatula irti. 5 mutteria telatunnelin puolella. Satula pitäs lähtä vetämällä pois. Mutta vetoakselin ja jarrusatulassa olevan laakerin väliin voi olla menny vettä ja se on saattanu ruostua ja sillon irrotus alkaa tökkiin tässä kohtaa. Mutta jos ei, niin hommat irtoaa itsekseen :)
    5. Telan vaihto. Korkeampi (50+ mm) harjainen matto kantsii laittaa tunneliin kelkan ollessa variaattorin puolella kyljellään. Kun matto on tunnelissa, sen saa silleen jänskästi muljautettua paikalleen. Menee 63mm ilman DD:n irroitusta.
    6. 5-1 kohdat toisin päin. Kasatessa vetoakselin ja jarrusatulan laakerin väliin kantsii laittaa vaseliinia/kuparitahnaa tms, joka estää ruostumisen.

    Jos ei tuo ruostuminen vaivaa, niin hommaan tupertuu 15-30min aikaa.
     
  5. tupla-x

    tupla-x Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Oot se pari kertaa tainnu tehä tuon ku varttitunnissa vaihtuu matto ;D Pitää kellottaa itekin seuraavalla kerralla, taijan kuitenki ottaa alamanakan sekkarin tilalle :p
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Joo, no ei varttiin oo vielä menny, mutta alle puoleen tuntiin kyllä ;D Ehkä sitä, jos alkas oikeasti ottaan aikaa, saattas varttiin saahakki vaihettua...
     
  7. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    tuohon kakkoskohtaan olis voinu laittaa että se nelisakarainen mutteri on hyvä irottaa kans siittä vetarin päästä että saa sen levyn irti. ;) Siinä muterissa on semmonen lintattu kohta joten sen oikasemalla saa helpommin irti. Siihen mutteriin on oikea hylsä merkkikorjaamoilla mutta lähtee vasara+tamppi yhdistelmälläkin kunhan vaan varoo hakkaamasta sitä kovin lysmyille. Voi olla ettei toimi nopeusmittari enää sen jälkeen.

    Muutenkin mie teen toisessa järjestyksessä... ensin se levyn muteri pois(anturi tiete ensin pois edestä), sitten satulan mutterit tunnelin puolelta, jarrupaketti irti, sitten se DD kiinnitys mutteri sieltä vetarin sisältä. (ja se on se 16mm)...

    Näin siksi koska jos on vähän jumissa tuo jarrupaketti niin ei se vetari tule perässä kun antaa kopua. Tieten järkee saa voiman kans käyttää ettei koput revi DD:tä kappaleiksi.
     
  8. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    mistä sais vetopyörylät cf:ään? matto ois 3" jaolla..
     
  9. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    no tässäpä on kesä aikaa laittaa kissaa tuolla :) alusta on jo otettu irti, kesätyöt lähenee ja pitäs mattoa ja jatkoja saada ostettua. :) ja tieten ne soljet vasemmalta puolelta kanttii rälläköidä puoleen väliin ettei hankaa DD koppaa puhki ?
     
  10. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: crossfiret

    Ne jatkot kantsii minun mielestä hommata täältä: http://www.olesmachine.com/web/arcticcat.htm

    - Saapii joko vakiokääntäreille tai sitten löytyy kaksi erilaista two-wheel-settiä, joissa siis myös nuo jatkot erilaiset.
    - Hinta-laatu suhde ihan huisa, mukana tullee kaikki hilppeet (ruuvit, pultit, akselit yms.) mitä tarttee.
    - Jatkot itessään koneistettu alumiinista ja passaa paikalleen just eikä melkeen. Jatkoissa myös liukukiskojen ura jatkuu päähän asti.
    - Tekee tuota sivutoimisesti, toimitusaika voi olla useita viikkoja. Vastaili myös aika huonosti sähköposteihin.
    - Maksoin paypalilla ja homma toimi.

    Ite hommasin vielä yhden varakääntöpyörän peräloosteriin, jos sattuu laakeri pettään kesken reissun. Hyvin kesti kuiten koko talven.

    Eipä noilla jatkoilla ja karkiaharjasella telalla kuiten puuhun nousta jos kuski on paska. Se tuli toteennäytettyä ku oltiin tuolla Muoniossa rattimiesten kanssa menossa: Kaveri ajo just samanlaisella jatkamattomalla CF:llä jossa 32mm matto ja mie taisin olla ainoa jota kaivettiin (useasti)...:)
     
  11. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    Joo oon kattonu noita olesmachinen jatkoja aikasemminkin. Vakiokääntöpyörille ajattelin. ::)
     
  12. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Ainoot passelit tuohon DD akselille ja kohtuullisesti saatavilla olevat taitaa olla nuot M-sarjan pyörät.
    Marmoritiskiltä.
     
  13. zmpy

    zmpy Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    http://bd-xtreme.com/bdxliteweighttrackshaftw8toothdrivers.aspx
    BDX Lite Weight Trackshaft w/8 Tooth Drivers $175.95

    Tuo akseli tuli mulle rattaineen, ja veikkaisin halvemmaksi, kuin että hakee marmoritiskiltä rattaat ja prässäyttää paikalleen vanhaan akseliin...
     
  14. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    ...tapana on ollu prässätä eikä prässäyttää. ;D

    Samat orkkis M vetopyörät nuokin.

    pelkän vetarin kohdalla lukee: Fits 05' - 06' M-Series and X-Fire
    Passaakoha pakkilootan kanssa eli -07-up

    Meinaakos tuo mainittu painonsäästö tuolla vetarilla nyt sitä mikä on jo uudemmissa vakiona? Eli se pitkä pultti on korvattu lyhyellä.
     
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Joo, mulla on tuo BDX akseli. Se painon pudotus on tosiaan sen lyhemmän pultin aikaan saannosta. Pitkä pultti painaa 600+gr ja se pätkä about ei mitään. Akseli 3" jaolla olevien 8 piikkisten läpivetävien vetareiden kans oli painavempi mitä orkkis akseli 9 piikkisten 2.52" jaolla olevien lipsurattaitten kans. Melko bullshittiä tuo painon kans vouhotus siis CF malleissa. M:ssä tietenki pätee kun vakio akseli on about samallainen.

    Parasta oli kuitenki, että ei tarvinu alkaa nysvään vanhoja pois ja pistään uusia paikalleen. Jenkkilässä uudet M:n 3" jakoset vetorattaat makso melkeen saman mitä tuo valmis BDX akseli. Eli säästi työtä lähinnä ko osti tuon.
     
  16. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    muistatko eemeli vetopyörylöiden hinttaa marmoritiskiltä(noin)? onkos cf/m sama vetoaksila?
     
  17. turraus

    turraus Guest

    Vs: crossfiret

    alko bikeman performancelta löytymään osia cf:ään..saapi bensakartat normaaleiksi...kiits sämpylle
     
  18. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    On sama akseli.
     
  19. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    jos ostas vaikkapa 800 pytyt kelkkaan niin tarvisiko siihen tehdä muita muutoksia kun vain bensakartta uusiksi ? Pitääkö siellä alkaa akseleita vaihtamaan ja kytkintä säätelemään ?
     
  20. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Kyllähän se variaattorien säätö tulee väistämättä eteen, jos tehoa tulee lisää. Katsoin purkukuvista, niin 600 -07:ssa on melkeen samat palikat voimalinjassa mitä esim omassakin. Kytkimen painot on keveämmät (vain 70gr) ja heliksi on karvan jyrkemmällä alulla (46/40), mikä on vain hyvä asia.

    Ite ajelin viimeisellä reissulla tällä setupilla, joka vastaa melko lähelle vakio 700:sta:
    - Kytkimen jousi vakio Catin kelta/valkea
    - Painot Catin vakiot 75gr
    - Kakkosen heliksi vakio 44/40
    - Kakkosen jousena vanhan mallinen Catin puna-valkea ja kakkosessa itse tehty modi
    - DD:n välitykset vakio 60/60

    Kytkimen painot on mulla yleensä CPC:n säädettävät, mutta nyt ei ollut oma kytkin paikallaan. Nuo vakio painot oli liian keveät, mutta kyllä ne menetteli yhen reissun. Heikomman vedon kuitenki huomas ihan pers-dynossa, kun alapäästä uupu "se potkasu" :) Sivusta katselijat ei varmaan sitä erottanu.

    600:een joutus ostaan siis uudet painot ainakin. Suosittelen säätöpainoja ja vieläpä sellaset, missä saa säädettyä portaattomasti painot millaiseksi haluaa. SLP:n käyttämiä MTX:iä en suosittele tuon takia. Lisäksi kakkoselle kantsii tehdä jotain - ostaa vähintään se rullalaakeri jousen alle, jos ei muuta jaksa tehdä. Noilla saa kelkan pelaan jo "ihan ok", mutta jos aletaan vimpan päälle hakeen suorituskykyä, niin sillon menee varmasti kaikki uusiksi.
     

Suosittele tätä sivua