crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    mitä meinaa "bensakartta".. :eek: ja mitens tuommottii säädetään? pitäkääs oppitunti ei tietoiselle.
     
  2. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    no en ite tarkalleen tiä mitä bensakartta tarkoittaa ( tais olla jotain että syöttää bensaa erillälailla eri kierrosalueilla ) mutta säätöönhän on keksitty se boondockerin EFI boxi vaikkapa. :)
     
  3. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    jep meinaa juurikin tuota että paljonko syötetään soppaa milläkin kierrosalueella ja kuormitustasolla.
     
  4. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    kertokaas käyttäjinä kumpaan jatkais? 141" vs 153".. (kokemuksia pusikosta ja vähemmän kivasta reitillä poukkoilusta)..
     
  5. zmpy

    zmpy Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Omasta mielestä tuo 144" on minun umpisen ajeluille seiskaan optimi. Jos olis enemmän löylyä koneessa vois harkita pidempää, muuten ei. Nyt jaksaa hyvin kiskoa mäessä pystyyn ja helppo kanttailla sukset ilmassa. Kaverin 800 xp summit ei saanu samaan tyyliin sivakoita taivaalle vaikka kuinka yritti. Tutkittiin, että johtuisko juuri tosta pidemmästä matosta... mene ja tiedä.

    Joka paikkaan on päässy, mihin on pää riittäny, mutta onhan tuota harjaakin tietenki riittävästi. (2,5") Edellinen 144 challenger 2" lapulla oli minun ajotaidoille liian matala ja pehmeät laput vähänkään kovemmalla aika liukkaat.

    Reitillä lienee itsestäänselvyys, että mitä pidempi matto, sitä hullumpi kuski tarvitaan pysymään pätkien vaudissa. :)
     
  6. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    nyt alla tuo 44mm palalla,jos saa vauhista lähtä nouseen nii menee ihan mukavasti ja ilman suksen jälkiä.. mut ei kestä paljo hölläillä kesken mäen. menohaluja kyl koneen puolesta tuntus olevan. miettiny tuota challenger 141" 2,25" palalla. missä challenger malleissa on kovempi lappu?
     
  7. zmpy

    zmpy Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    http://tracksusa.com/challenger_extreme.html
    Esim tuolla lukee, mutta tilatessa kannattaa varmistaa tieten, että saa mitä haluaa :)
     
  8. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Elikkäs siis meinasit challenger extreme 141"?

    Taittuu tuossa ainakin lappu jonkuverta jos kovalla ajaa mutta oikenee takasin lähes suoraksi issekseen kun seisoo pukin päällä.
    Jos olis jäykempi niin varmaan ei kestäis enää vaan repiäis. Mitä itekki on tullu kömyttyä jos minkälaisten kivien ja kantojen nokissa niin näyttää taittuvan ja loikkaa yli ennemmin ku murtuu. Pariin lappuun olen saanu sanomista terävistä kiven nokista mutta sanosin että yllättävän luja. Joka kerta olen luullu ku rusahtanu kunnolla että varmaan tuli damagea mutta ei pahempaa kuitenkaan.

    ja vielä tuohon mittaan... Ainakin ite tykkään tuosta 141" mittasesta enemmän ku 153". Räppäilyyn ja kikkailuun justiin makkeimmilleen.

    Edit: Zmpyn linkin mukaan tuo 141 (mikä mullakin on) on näköjään mediumi seoksella.
     
  9. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Joo ite oon edellisten kans samaa mieltä. Itellä on 141" ja se on seku vaan vouhottamiseen hyvä. Eli jos ei oo pakko päästä joka paikkaan vaan painopiste on enemmän fiilistelyssä ja värkkäyksessä, niin sillon 141" on makia. Zmbyllä on 144" ja son tuolla hard seoksella. Se on kyllä järkyn pääseva tela, ihan eriä mitä tuo 141" löysemmällä kumilla. Aikaisempaan 144" pitkään 2" harpulla olevaan verrattuna 141" (2.25" harpulla) on herkempi keuliin, tosin tämä varauksin kun itellä tuli koneeseen samalla lisää jerkkuva ja alustakin meni ihan uusiksi. Nykysessä säädössä tuntuu menevän mäessä selälleen.

    Mutta jos on oikeasti puuteria metri ja pitäs päästä jonnekkin, ei ole epäselvää mikä tela alle: pisin ja korkein. Talvella itä-Lapissa tuli koettua, että tuo oma kipusi vain vertikaali asentoon, kun poikkes XP Summitin 154" tai M1000 153" jäljeltä. Kyllä noissa pitemmissä vehkeissä oli eri ihan etenemiskyky.

    Kaveri vaihtoi alku talvesta saman floatti alustan mitä miekin, mutta pisti 153" pitkän Maverickin omaan CF:äänsä. Vertaillessa sitä ja omaa on ero selkeä: Tuo pitempi nostaa sukset kans kyllä taivaalle, mutta kuitenkin hillitysti. Etenemiskyky on ihan toista verrattuna omaan. Suurin ero on vauhdissa ja kiihtymisessä. Eli pitemmässä on enempi pitoja ja se kerää lujemmasti vauhtia mäkeen. Ihan perus fysiikan lait siis pätee tässä ::)

    Riippuu siis ihan missä ja miten ajat. Jos tykkäät seku vaan vouhottaa ja lunta on pääasiassa alle muniin, niin kyllä 141" tai 144" on ihan sopeva. Jos taas mäet on runsaslumisia ja/tai pitkiä yms tuo pitempi on kyllä kohdallaan. Lyhemmälläki rattimies ajaa paikkaan jossa alkaa herkällä puntti tutista, mutta onneksi ite ei oo niin seppä ajaan ;D
     
  10. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    Nyt alko hirveesti kiinostamaan tuo kuus satkun viritys. Mitäs viisaammat sanoisivat, jos laittasin omaan ristituleen BMP Billet Head Kitin, Bmp teharin ja Boyesenin hiilikuitu läpät. toimisiko kissan kanssa nämä :) ? Ite ainakin luulen että tehoa saattaisi tulla mukavasti lisää ::) Tuosta putkesta että kun se on 06 vuoden putki,niin onko se teknisesti sama mitä 07 putki? ja jos siihen 06 putkeen tekee sille lämpöanturille paikan niin toimiiko ? Ei vain viitti tuota vakio putkea pilata ku se maksaa uutena aika paljon :-X
     
  11. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Itellä ei oo kokemusta varsinaisesti noista... siis kutosesta. Mutta jos ajatellaan yleisellä tasolla asiaa, niin kansi kyllä varmasti auttaa, koska se paremmin muotoiltujen palotilojen vuoksi polttaa bensan paremmin. Eli moottori muuttaa bensan paremmin tehoksi, joten kulutuksen pitäisi pienentyä ja tehon kasvaa. Eriasia on sitte että onko ne muutamat hepat hintansa väärti?

    Sitte putkimodiahan on usea tälläki foorumilla testannu ja se toimii. Seiskassa suurimman eron huomasi keskialueella. Jos itse tuon tekee, niin hinta-laatu on erittäin hyvin kohdallaan. Koita etsiä esimerkiksi Firecatin putki. Siinä on se pakolämpöanturi jo -05 muistaakseni? Ja luultavasti se 07 putki on kans sama. Zmby:ltä saattas löytyä sopeli aihio putkimodiin, jos vain hitsipilli pysyy kädessä :)

    Läpistä taas en ole kuullut juurikaan kehuja vakio koneessa. Jotkut tosin kehuu sikana niitä, mutta niillä on yleensä pitkä lista modeja "pohjalla" joiden kans läpät ilmeisesti toimii paremmin. About vakiokoneessa ei kuitenkaan taida olla suurempaa hyötyä. Hinta laatu siis aika huono?

    Sytkäkiila on kans edukas juttu joka kantsii lisätä laskuihin kuten myös Y-haara.

    Tutki ameriikan foorumeita, sieltä löytyy paljon enemmän modaus-viisautta kuin täältä suomalaiselta :)
     
  12. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Firecatissa(F6) ei ole -05 mallissa pakoanturia. -06 mallista löytyy. Vanhemmista ei ole varmuutta.
     
  13. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    täältä on helpompi kysellä ku ymmärtää suomen kieltä paremminko amerikan englantia ::) Paljon tuo sytkäkiila ,alku Y haara, Putkimodi, madallettu kansi ja teholäpät suunnillen antas tehoa kutoseen lisää. :D saattas se tietenki vähän ketterämpi olla.
     
  14. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Ihan puhdas veikkaus ja lonkalta vetäsy, mutta veikkaan noin 10hp - allekkin?
     
  15. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    hmm. elikkä se ois edullisempaa ostaaa 700 pytyt. tai 800.
     
  16. Tuomasup2

    Tuomasup2 SKS 850 155" - XLT SP 1995

    Vs: crossfiret

    Tai vaihtaa kelekka.
     
  17. JartsaCF6

    JartsaCF6 Polaris 600RR

    Vs: crossfiret

    Niin. Joko kelkka vaihtoon tai tyytyä tuohon kutoseen :) 800 ois mukavempi peli tietenki nyt alla.
     
  18. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Ei riitä. 8) ;D Kaikki ne alkaa tuntua laiskoilta kun tovin ajaa.

    En mie vaan ymmärrä miten sillä kuussatkulla itekki muka pääsi jonnekki. ja vielä 388telalla.
     
  19. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: crossfiret

    pääsikö eemeli kokeilemaan talvella 2010 CF 800? kyllä se mulle riittäis! :D
     
  20. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Eipä tullu päästyä teselle.

    Odotamma innolla kuinka perselleen ne on sen saanu säädettyä tuotanto malleihin... ja siihen se meno sitten loppukin. ;D
     

Suosittele tätä sivua