Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Qasimodo, 6/1/10.

  1. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Muutettiin kaupungin keskustasta omakotitaloon. Kelkkareitille on matkaa noin 3 km järven jäätä pitkin. Järvi on ihan tässä vieressä (noin 300m kaava-alueen hiljaista sivutietä rantaan). Innostuin ajatuksesta hankkia moottorikelkka, jolla voisin ajella näitä Lappeenranta - Taipalsaari -alueen kelkkareittejä, joista suuri osa on järven jäällä.

    Tuo kolmen kilometrin järvimatka meidän talon lähellä olevasta rannasta olisi kuitenkin pystyttävä ylittämään umpihangessa, jotta pääsen merkitylle reitille. Olen tykästynyt muutaman vuorokauden surffailun tuloksena Yamaha RX-1 Warrior -kelkkaan ja sellainen olisi myytävänä täällä paikallisessa liikkeessä.

    http://www.nettimoto.com/yamaha/rx-1/878178

    Ja sitten niitä kysymyksiä:

    1. mitä mieltä olette kyseisestä yksilöstä? Mihin tulisi kiinnittää huomiota käytettyä Rx-1 Warrioria ostaessa? Onko 10tkm paljon Rx:lle? Tiedän; search on ollut ystäväni; etupukki ja iskarit on tyyppivikoina tiedossa mutta olisiko vielä muuta?

    2. Pääsenkö tuolla kelkalla umpihangessa 3 km matkan järven jäätä reitille? Tuo järvenjäätaipale on ainoa mahdollisuus päästä reitille täältä meiltä ilman peräkärryn hankintaa...ja koukkukin autosta puuttuu. Onkos tuo peräkärry etelä-suomen kelkkailijoilla yhtä tyypillinen varuste kuin airot soutajalla?

    3. Mitä vastaavia kelkkoja muilta valmistajilta löytyy, joita minun kannattaisi vaihtoehdoksi harkita?

    Kiitokset pikaisille vastaajille, olis aikomuksena huomenna mennä hieromaan kauppaa tuosta Warriorista. ;)
     
  2. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Moottori on ainakin kestävä, 10 000km on vasta sisäänajo Yamahan moottoreille. Kyllä tuolla pitäs umpisessa päästä jos ei ole kovin mäkistä maastoa, 700 VMaksikin meni ihan hyvin tuolla 307 matolla ummella. Jos patikkohakkuria ja ummenajokasta katot niin suosittelen että Lynx Xtrim 08-> olis varteenotettava vaihtoehto. kehua lynxin mieheltä mutta non hyviä
     
  3. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Kyllähän tuo sinun ajoille kuulostas sopivalta kelkalta jos et reittiä paukuta kellon kanssa ;) Vähäruokanenki kelkka, sievällä ajolla menee 12-16litran väliin.
     
  4. Janme

    Janme Well-Known Member

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Patikkohakkuria ja ummenajokasta reiteille, joista suuri osa on jäällä?
     
  5. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Joo tässä on se pointti mulla, jääajoa tulisi aika paljon. Ja kelkalla on päästävä tuosta viereisestä järvenlahdukasta ajamalla ison järvenselän yli umpihangessa se muutama kilsa, että pääsisin reitille. Täältä meiltäpäin ei sinne muita kelkkoja ajele, joten ko. ajouraa ei muut tasoittele.

    Kertokaapa noviisille, nyt kun kovan jään päällä on höttöä pakkaslunta, niin paljonko sitä saa olla, että Warriorilla ei jää kiinni? Metri?

    Mennäänkö kelkalla paksussa hangessa siten, että on pidettävä vauhtia yllä? Jos himmaa niin upahtaako ja meneekö lapiohommiksi?

    Hyvännäköinen kelkka tuo Lynx X-trim, näkyy vaan menevän hivenen yli hupibudjetin, eli 5t euron.
     
  6. elani93

    elani93 Lynxx & doo

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Eipä siellä järvellä ole sitä lunta reiluummin kuin rannoissa, ja kyllähän siitä pääsee kun ekan kerran on ajanut niin ajaa aina sen jälkeen samaa jälkeä. Kyllä se metrisessä menee vielä jotenkin tosin saattaa alkaa keulakeräämään lunta eteen niin sillon sitä saattaa jäädä kiinni.
    Ja kuten jo aikaisemmin sanoi ajaa aina sitä samaa jälkeä niin ei pelkoa kiinnijäämisistä ;)
     
  7. Sumu

    Sumu Well-Known Member

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Ootko koskaa ajanu kelkalla? Saa olla aika raskas keli että jää kelkka jäällä kiinni. Itellä ei oo ollu koskaa ees lähellä jäädä tuo catti kiinni vaikka onkin pätkä. Pahimpia on ehkä nuo jos on vettä jäällä.

    Tuskimpa Lappeenrannassa on kovin paljoa enempi lunta kuin täällä.

    Pitkin talvea ku ajelee nii kyllä siihe syntyy hyvä ura vaikka sitä ei muut käyttäisikään.
     
  8. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Hyvä tietää että jäällä pääsee. Ja kokemus kelkkailusta on nolla. Kaiken maailman muita pöriseviä turhuuksia tallista kyllä löytyy ;D

    Nämä kelkat ei ole ennen kiinnostaneet kun kaupungin keskustassa asuttiin. Mutta nyt olisi paremmat puitteet tutustua lajiin, kun nykyisessä talossa on järvi lähellä, ja järveä pitkin pääsisi kätevästi kelkkareitille.

    Sitten kun jäät ei kestä, niin reitille pääsy onkin vähän ongelmallisempaa. Varmaankin pitäisi kelkan oston jälkeen investoida kärryyn / traileriin ja laittaa koukku Kiesiin.
     
  9. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    aika raskas tuo kelkka. ainakin omasta mielestä. mutta jos ei oikeesti ole tarkoitus patikossa hyppyyttää tuhatta ja sataa niin vois olla ihan kelpo peli. on ainakin minusta vähän semmoinen amerikan auto kokemus ajaa. Makuasioitahan nämä toki on. Mut jos jäällä ajua suurin osa niin varmasti hyvä... tehoahan noissa on aloittelijalle kans vähintäänkin riittävästi :)
     
  10. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Jep, motocrossarin vikaa mussa ei kauheesti ole, ikääkin alkaa olla 40 taulussa. Ja kun tehoon on totuttu autossa (320hp) ja prätkässä (140hp) ja veneessä (220hp) niin pitäisihän sitä kelkassakin olla?

    Mitenkäs eteläsuomenkelkkailijat yleensä lähtevät ajelemaan? Kotipihalta reitille toivoen että naapurit ei häiriinny ja poliisit näe? Vai suosiolla kelkka kärryyn ja kärryn hinaus reitin varrelle parkkiin?
     
  11. elani93

    elani93 Lynxx & doo

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Tuskinpa aloittelija heti ensimmäisillä kerroilla paukuttaa tuhatta ja sataa. Kyllä tuo on mainio peli ensi kelkaksi ja ominaisuudet luulisi riittävän sinulle ja iskareita ja ym... pystyy toki säätämään mieleisekseen niin ei heti lopu ominaisuudet varmastikkaan. ;)
     
  12. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=55179.0;topicseen tuolla on jutustelua reitille siirtymisestä.

    edit:Jos mietit naapureitten mielenrauhaa niin tuo on siinäkin suhteen ystävällinen ostos kun siinähän on nelitahti kone ja tosi murakat ja miehekkäät äänet eikä mikään ärsyttävän kimakka tirinä.
     
  13. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Kiitokset bemarille linkistä! Upeaa on huomata kun tiedontarve iskee, miten hyvin moderoitu nettifoorumi palvelee.

    Miten sitä pärjättiin ennen intter-vepin ihmeellistä aikakautta????
     
  14. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Saimaalla ei oo koskaan niin paljoa lunta, etteikö tuolla pärjäis millä tahansa pulkalla. (Lappeenrannassa asustan itsekin)

    Sikäli, voit hieroa kauppaa yhtä hyvin pätkistäkin, mutta pääasia, että hommaat sen kelkan :)

    Saahan sen sitten vaihdettua, jos tuntuu ettei jokin ominaisuus miellytä. Jäälle RX on varmasti yksi parhaista kelkoista ja menee se meidän reiteilläkin kun pitää vähän kevyempää otetta kaasukahvasta.
     
  15. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Kävin katsomassa Koskimiehellä tuota ekaan postiin linkittämääni RX:ää. Ei tule musta sen omistajaa, takarunko notkui vehkeessä, oli poikki jostain kohtaa. Mitään historiatietoa ei myyjällä ollut eikä tietenkään mitään papereitakaan ko. kelkasta. Näyttäisi siltä, että jos haluaa olla varma(hko) että Räksä on ehjä, täytyy vähintään 6000 eur lyödä rahaa. Eli hyvät maksaa vähän enemmin kuin mitä mulla on budjetissa. Aion samalla investoida autoon koukun sekä myös kippaavan peräkärryn ja niihin menee reilu 2000 euroa. Hemmetin kallista on uusiin autoihin laitattaa koukkua kun johdot pitää vetää eteen saakka, koodata jne. Olin lentää perseelleni kun sain tietää että vm. 2006 A6 Avantiin koukku asennettuna ei tonnilla irtoa..

    Pitänee katsella halvempia vaihtoehtoja ensikelkaksi. Koskimiehen myyjä kovasti mulle suositteli kevyttä sporttikelkkaa (Polaris Indy 700) sillä perusteella, että näillä Saimaan hangilla pääsee kyllä pätkäkelkallakin etenemään ja sitten kun nämä meidän seudun reitit on melkoista patikkoa, olisi tuo Indy sinnekin parempi...

    kommentteja?
     
  16. elani93

    elani93 Lynxx & doo

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Sinuna katselisin joitakin lynxejä. esim. evo-koppaisia enduroita 01-05 saa jo tosi halvalla ja hyvä kuntoisiakin löytyy.
    Ja myös skiidon vastaavat ;)
     
  17. T.K.Mulujottaa

    T.K.Mulujottaa Lynx Enduro -06, Yamaha v-max 500

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Kyllä se pätkäki riittää, käytettyä kelkkaa ostaessa kannattaa kysellä tarkasti huoltohistoria, koneremontit on sitte asia erikseen.Matto kannattaa tarkistaa onko repeillyt ja harjaa väh 38mm samalla ku kyykit siellä kelkan alla niin tarkista telasto ja varmista ettei murtumia näy. sukset tulisi olla suht koht suorassa ja ohjauksessa ei saisi paljoa klappia olla.
    Aloittelijalle riittää myöskin puhallinkoneinen (etuna keveys joskin ei ne uuemmat neste kelkatkaa paljoa paina) esim lynx, skii-doo tms. 550cc. suhteellisen edukkaita ovat myöskin. ja ennen kaikkea hyviä ajaa. tehokin varmasti riittä kun järvelläkin nopeusrajoitus on max 80km/h

    Ja linkkiä:
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=22213.0

    Ja kelkka:
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=55419.0
    Ei oo kovin kallis ja runsaasti lisävarusteita. en tiiä paljoko välimatkaa mutta sovit kuljetuksen jonkun kanssa.(kiitolinja yms.)

    PS. eikä sitä kärryä tartte muutamalle saalle metrille ::). piät kaasupeukalon aisoissa siinä pätkällä niin tuskin sanomista tulee, nii ja naapurille tarjoat saunajuomat nii kyllä se antaa ajaa siitä ohi. ;D
     
  18. Hipper

    Hipper Yamaha EX570 ST

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Ite melko paljon jäällä ajaneena (mökki saaressa), olen sitä mieltä, että puolipitkä peli ehdottomasti. Jos ja kun ei ole tarkoitus hulluna rynkyttää patikossa, kelpaa puolipitkäkin uralle aivan mainiosti. Tuo Warrior on varmasti hyvä kelkka, vaikkei omakohtaisia kokemuksia siitä ei olekaan. Paino kyllä epäilyttää, etenkin jos sen kiilaa oikein kunnolla kiinni ja on vielä yksin reissussa. Hiki varmasti virtaa...

    Ite ottaisin tuossa hintaluokassa jonkun 2-tahtisen ja samalla Warrioria keveämmän, vaikka 345-365 matolla olevan urheilukelkan. Jokainen löytää ennen pitkää merkin jonka puolesta liputtaa ja joka merkiltä löytyy puolipitkällä telalla olevia kelkkoja. Nykyiset Touring-kelkatkin ovat hyvä vaihtoehto, tosin jos ei koskaan ole tarvetta ketään kyydissä kuljettaa on tällainen vekotin tietysti turha kapine.

    Kyllähän 307:kin jäällä kulkee, mutta omasta mielestäni on mukavampi ajella kun rakkine kulkee lumen päälläkin, eikä tarvitse koko ajan vauhdilla passata. Mulla oli käytössä aikanaan Yampin Vmax, joka oli tietysti pätkä ja vaikka siinä oli kunnon harjalla oleva matto, niin en sitä kyllä jäälle ja umpiselle suosittele. Tuo nykyinen vanha Exciterikin tuolla pitemmällä vaikkakin lisumatolla on mukavampi ajettava jäällä ja umpihankeen. Mielipiteitä tästäkin on tietysti monenlaisia.

    Kiinni jäämisestä jäällä sen verran, että itse olen senkin kokenut. Pahin keli jäällä mielestäni on sellainen, jossa jään ja paksuhkon lumikerroksen väissä on reilusti vettä ja sohjoa. Tähän saa kyllä melkein kelkan kun kelka jumiin. Tietysti kuskin kokemus auttaa ja monet osaavat monilla erityistoimilla selvitä näistäkin tilanteista kiinni jäämättä. Mutta jos ajokokemusta ei ole, niin em. keli on todella veemäinen. Merkit ja mallit ovat pitkälti jokaisen oma makuasia, joten niihin en ota sen kummemin kantaa.
     
  19. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Kyllä tuo minusta selkeästi kuullostaa nelari hommilta tuo ajo...eikä se paino haittaa kevyessä reitti/touring ajossa mitään.
    Ja olen sitä mieltä ettei järvelle kelkkaa kiinni saa ummellekkaan jos vähän järkeä käytää ::) Ja kyllä se karu tosi asia on, että 2-t ku 2-t niin kovilla on "80" 8) tasakaasu ajossa pitkillä järvenselillä :-\

    Ainut josta olen epävarma tuossa 4-t valinassa kyseiseen ajoon on lämpöjen nousu vähä lumisissa olosuhteissa ??? Ei ole asiasta minkäänlaista kokemusta... Vähä lumisiin olosuhteisiin tuo puhallin jäähdytteinen taas olis omiaan, mutta se ei tykkää sen vertaa tuosta "80" 8) tasakaasu turrauksesta.
     
  20. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Ekan kelkan osto, neuvoja ja kysymyksiä

    Eikös näitä ajamattomia ylivuotisia siksakki polleja -08, myydä edelleenkin varastoista pois aika edulliseen hintaan. Oliko alle 5000e?
    Tällänen ois kyllä oiva peli, tehoja löytyy reippaasti, kevyehkö, ei aivan jokaiseen tuiskuvalliin istahda ja pärjää myös hyvin reitillä.

    edit: +erittäin vakaa ajaa, menee kuin juna!
     

Suosittele tätä sivua